Ancelotti: Minden adott ahhoz, hogy megfordítsuk az ilyen meccseket

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-1-s győzelmet aratott a Las Palmas otthonában a spanyol bajnokság 22. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„A bekapott gól megváltoztatta a mérkőzés dinamikáját. Az első félidőben változtattunk, többször játszottuk ki a labdát a szélekre. Míg hátrányban voltunk, fokoztuk a nyomást és kerestük a megoldásokat. A Las Palmas remekül tartaj a labdát, nehéz volt visszaszerezni a játékszert.”

„Az első félidőben két gólt kaptak az idény során, így szerettük volna irányításunk alá vonni a játékrészt és még jobban nyomni a másodikban. Álló labdákból nagyon veszélyesek vagyunk, mert remek rúgóink és befejezőink vannak. Nagyon fontos győzelem volt ez, hiszen minden meccs bonyolult.”

„Nehéz volt. Minden eszközünk megvan ahhoz, hogy megfordítsuk a meccseket, mert a kispadunk motivált, ez pedig nagyon sokat jelent. Jobban szeretjük, ha mi szerezzük meg a vezetést és kihasználhatjuk az átmenetekből kínálkozó lehetőségeket, de ez nem mindig lehetséges.”

„Végignéztem a padon és láttam, mennyi opcióm van a játék dinamikájának megváltoztatására. Amikor gólt szereztek, arra motiváltak minket, hogy fokozzuk a nyomást és még jobban kihasználjuk a helyzeteinket.”

A Las Palmas játéka

„Jó futballt játszanak, jól tartják a labdát és nehéz tőlük visszaszerezni. Ha nem helyezel rájuk kellő nyomást, a vonalak között alakítanak ki helyzeteket. Nem könnyű ellenük játszani, mert egy igazán versenyképes csapatról beszélünk, nagyon szervezettek. Valles nagyon jó lábbal és remekül véd. Maradjunk ennyiben. Nekünk is remek kapusaink vannak.”

A védelem

„Az utóbbi pár meccsen veszítettünk a határozottságunkból, de sok gólt szereztünk. Mivel rengeteget támadunk, nem mindig találjuk meg az egyensúlyt és többet szenvedünk hátul. Nacho kiemelkedő idényt fut.”

Tchouaméni és Camavinga cseréje

„Azért hoztam le Camavingát, mert fáradt volt és nagyon kemény meccse volt. Tchouaméni frissebb volt. Úgy játszott, ahogy szokott: hátul kőkeményen, rengeteg labdát szerezve. Nagyon sokat segít a védekezésben.”

Modrić

„Ha nem melegít, az azért van, mert nem biztos, hogy pályára küldöm. Ez tisztelet kérdése. Rendben van és készen áll a következő mérkőzésre.”

Lunin teljesítménye

„Jó volt. A második félidő elején volt egy nagy védése és nagyon magabiztos volt a levegőben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Joselu és Brahim
Tovább

A Cádiz elleni kezdőcsapat

Az olasz mester az alábbi játékosokat küldi pályára a ma délutáni bajnokin. Kezdőcsapat 1. Courtois2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…