Egytől egyig: Las Palmas – Real Madrid (1-2)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A spanyol bajnokság 22. fordulójában a habfehér bandérium a Gran Canáriába látogatott, ahol a szurkolók finoman szólva sem a futball gyönyörét voltak kénytelenek végig követni, a több mint 90 perces találkozó alkalmával. Szenvedés ide vagy oda, a blancók végül hazahozták a 3 pontot, így már csak az értékelés maradt hátra részünkről. Nézzük tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,6)

Mielőtt bármit is írnék a csapatról, tudomásom van róla, hogy ezt a találkozót megint más lencsén keresztül eszméltem, mint a többségetek, pontosan emiatt szubjektív ez a rovatunk. Azt is tudom, hogy ezt a mérkőzést, a testnevelésből világéletükben felmentettek, futballt csak televízión keresztül megtapasztaló emberek, nálam jóval relevánsabb véleménnyel fogják majd véleményezni. Az eddig leírtak ellenére, a komment szekcióban szívesen várom az ellenvéleményeket, kulturált formában!

A múltkorihoz hasonlóan, az első félidőre nem tudok érdemben reflektálni, a csapat teljesen enerváltnak tűnt, mindenféle ötlet nélkülinek. A második játékrész sem indult másképp, sőt, hidegzuhannyal. A habfehérek ezek után viszont magasabb fordulatszámra kapcsoltak, elkezdett a csapat védelem mögé irányuló labdákkal operálni, aminek hamar meg is lett az eredménye. A meccs hajrájában pedig Ancelotti cseréje döntött a három pont sorsáról, Tchouaméni bólintását követően a labda a hazaiak hálójában kötött ki.

6/10
Szerkesztői pontszám
A Las Palmas elleni mérkőzést megelőző csapatkép (forrás: realmadrid.com)
A Las Palmas elleni mérkőzést megelőző csapatkép (forrás: realmadrid.com)

Las Palmas (olvasói pontszám: 5,8)

Egész kellemes szezont fut eddig a Kanári-szigeteki alakulat, a mérkőzés előtt a tabella 8. helyét foglalták el a felsőházban. Érezhetően nagyobb hangsúlyt fektettek a vendégek bal oldalára, a madridi nevelésű Marvin felfutásai igenis veszélyt jelentettek, ráadásul a találatukat megelőzően is a pálya ezen részéről sikerült centerezni. Véleményem szerint jobban megkeseríthették volna a madridiak sorsát, ha a góljukat követően leparkoltatják a buszt, szerencsére nem így történt.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,8)

Amennyiben valakit kiemelhetek a vendégek oldaláról pozitív értelemben az első 45 percben, az a francia csillag. Labdaérzéke valami félelmetes, Marcelo után méltó helyre került a 12-es mezszám. Ugyan az ő játékát is néhol tarkították felesleges mozdulatok, összességében ügyes ütemváltások és pazar testcselek maradtak meg az emlékezetemben. A bekapott gólnál az erőfeszítése nem díjazandó, de Vininek adott gólpasszával kulcsszerepet töltött be abban, hogy a Real Madrid visszataláljon a mérkőzésbe.

8/10
Szerkesztői pontszám
Eduardo Camavinga
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7,7)

Az ukrán hálóőr újra megmutatta, hogy bizony tud ő klasszis módon védeni, Munir lövésénél emberfeletti módon ért le a bal alsóra. A bekapott találatról nem tehetett, a tizenhatoson belül pedig abszolút ő volt az úr.

8/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 6,8)

A találkozó első perceiben összehozott egy Lufthansát, a fortunának és Rüdiger buksijának köszönhetően nem lett ebből nagyobb baj egy szögletnél. Halkan szeretném megjegyezni, hogy az első félidőben szám szerint 0 támadást alakított ki a habfehér együttes a jobb oldalon, ehhez pedig Carvajal passzivitása erősen hozzátett. Többször sikerült mögé juttatni a játékszert, én tegnap nem éreztem a szokásos stabilitást, amit megszokhattunk tőle.

5/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 6,7)

Ami Tchoauméninek összejött elsőre, az Rüdigernek hatodjára sem. Kroos rendszeresen őt kereste a pontrúgásokkal, sajnos a német bestia nem volt kellőképpen pontos. A védelemben a kötelezőt hozta, Carvajal bakiját követően ügyesen mentett, a bekapott gólnál viszont tanúsíthatott volna nagyobb ellenállást, amikor kilépett Sandróra.

6/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 5,5)

Tény, hogy a kapitány nem élete szezonját futja, hiszen a teljesítménye is volt már meggyőzőbb, az összehozott piros lapokról meg akkor ne is beszéljünk, de a Las Palmas találatát nettó butaság lenne az ő nyakába varrni. Sandróval megküzdött a félpályánál, majd visszasprintelt a helyére, Javier Muñozt pedig nem neki kellett volna figyelemmel kísérnie. A többséggel szemben azt gondolom, hogy nem volt rossz meccse.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 6,9)

Míg Carvajal kamillázott, addig Fran fel-alá rohangált a bal szélen, mint a mérgezett egér. Ugyan beadásai nem voltak olyan ígéretesek, mint az Almería ellen, de a mérkőzésbe fektetett munkája dicséretes.

6/10
Szerkesztői pontszám
Fran García (forrás: realmadrid.com)
Fran García (forrás: realmadrid.com)

Dani Ceballos (olvasói pontszám: 5,4)

Kezdem azt érezni, hogy ha egy erősebb szellő megfújná, attól is összeesne. Esetében kifejezetten észrevehető volt, hogy rengeteg felesleges mozdulatot alkalmazott, emellett sem támadásban, sem védekezésben nem volt a csapat hasznára. Cseréje indokolt volt.

4/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 7,3)

Itt előre felkészültem, hogy nem leszek szimpatikus, mert nem fogok neki kiemelkedő osztályzatot adni. Ahogy már említettem a szögletekkel rendre Rüdigert kereste, a közeli szabadrúgás kísérlete pedig gyengére sikeredett. A második félidőre előkapta a jobbik önmagát, Vininek belöbbölt lasztija zseniális volt, a végén pedig Tchouaméninek adott gólpasszt. Ez mind szép és rendben van, de Lunin bravúrja előtt, ahogy védekezett Munirral szemben az botrányos, úgy ahogy az is, hogy ennél az akciónál és a bekapott gólnál is kocogva követte az eseményeket. Ezen megmozdulások pedig a mai fizikális futballban nem férnek bele.

6/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 5)

Az igazság az, hogy nem jegyeztem fel értékelhető megmozdulását, Jude távollétét közel sem tudta kihasználni.

4/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)

Rodrygo (olvasói pontszám: 5,3)

Rögtön a mérkőzés elején hagyta magát felbosszantani, nem tudom, hogy ez befolyásolta-e a teljesítményét. Vininek kiosztott egy forintos zsugát, a letámadásaiban ugyan volt potenciál, de a második félidőre teljesen eltűnt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 7,3)

Ha csak a 60. perctől értékelném, ez egész pofás is lehetne. Sajnos Vini érinthetetlen, és ez azért nem feltétlen egy pozitív dolog. Feldől a pálya, annyira csapágyasra van járatva a bal oldal, a szép ebben pedig az, hogy akkor is ez történik, ha Vininek botrányos meccse van. Kettő rendkívül hasonló helyzete adódott, mint a góljánál, azoknál kritikán aluli döntést hozott, harmadjára viszont sikerült javítani, ami felhúzza a pontszámát is.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,1)

Már az Almería ellen is látszott, hogy iszonyatosan fáradt ez az ember, pontosan emiatt nem is értem, mi haszna volt tegnap őt pályára küldeni, nem is tudott hozzátenni a mérkőzés végkimenetelének alakulásához.

5/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 5,8)

1-2 beadással megtalálták a srácok, a mérkőzés hajrájában pedig hajszál híján Gülernek adott gólpasszt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 7,6)

A francia úriembernek kifejezetten pompásan alakult a 24. születésnapja, ennél jobban nagyon nehéz beszállni egy mérkőzésbe, az ő fejesével döntötte el a Real Madrid a találkozót.

8/10
Szerkesztői pontszám
Tchouaméni fejese, amely végül a 3 pontot jelentette (forrás: realmadrid.com)
Tchouaméni fejese, amely végül a 3 pontot jelentette (forrás: realmadrid.com)

Arda Güler (olvasói pontszám: 6)

Kevesebb játékpercet kapott, mint vártam. Az látszik, hogy szíve szerint felszántaná a pályát, annyira szeretne bizonyítani, a lehetőség, viszont Ancelotti kezében van.

6/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendynek mindösszesen pár percnyi játékidő jutott, így nem szeretném őt külön értékelni.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 6,7)

Igen tudom, 3 pont a zsebben és az ő cseréje nyerte meg a találkozót, innentől kezdve nehéz nem mellette érvelni. A kezdőtizenegy azért közel sem volt friss és éles, én több helyen változtattam volna. Akármennyire limitált a lehetőség, Mario Martín vagy Nico Paz bármelyik pillanatban alibizik akkorát, mint tegnap a Canáriában Ceballos.

Rodrygo egymaga 3 alkalommal fülelt le az ellenfél térfelén átadást, ezt figyelembevéve különösen nem értem, hogy miért nem presszingeltünk csapatszinten magasabban, hiszen könnyedén lehetett zavarba hozni a hazaiak védelmét. A helyében már a félidőben belenyúltam volna a rendszerbe, hiszen semmivel sem volt különb első félidő, mint az Almería elleni. Ugyan abban a pillanatban, amikor megpillantottam Tchouaménit az oldalvonal mellett, nem erre számítottam, de a legkevésé sem bánom, az olasz lehet tudta mi fog következni. Güler mellőzése és Vini érinthetetlensége pedig rejtély a számomra.

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Brahim és Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Villarreal elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Villarreal elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas Vázquez3. Militão22. Rüdiger20. Fran García15.…
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…