Ancelotti: Camavinga is szerepelhet belső védőként

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz vezetőedző nyilatkozata a városi derbit megelőzően.

A derbiről

„Egy újabb rendkívül fontos találkozó. Rövid időn belül ez lesz a harmadik egymás elleni párharcunk, és ezek mind kiegyenlített és szívós mérkőzések voltak, valamint nagyon szórakoztatóak. Azt hiszem ez holnap sem lesz másképp.”

„Az ellenfél kvalitásait és a párharc fontosságát figyelembe véve, fontos számunkra, hogy újra a Bernabéuban futballozhatunk. Mindig is segített minket, és ez holnap is így lesz. Ezek megterhelő mérkőzések, nagy nyomással. Az Atlético és a Barcelona kiváló futballistákkal rendelkeznek, jól szervezett ellenfeleink, nagyon magas a színvonal.”

Rüdiger sérülése

„Az állapota sokat javult a napokban. Ugyanilyen folyamatot várok a mai és a holnapi naptól is. Izomhúzódást szenvedett, a keret tagja lesz, és holnap döntök arról, hogy pályára lép-e vagy sem.”

Alternatívák a középhátvéd poszton

„Camavinga is szerepelhet belső védőként. Nagyon gyorsan képes kihozni a labdát, gyors és jól szerel. Mendy és Carvajal is az opciók között szerepelnek. Mindhárman bizalmat adnak nekem, és úgy gondolom, hogy holnap jól fognak teljesíteni. A középhátvéd posztot betölteni a legkönnyebb a futballban, mert sokkal inkább az eszedet kell használnod, mintsem az energiádat.”

Rögzített szituációk Rüdiger és Tchouaméni hiányában

„Nélkülük kevesebb lesz a magas emberünk, és helyes döntést kell hoznunk a pótlásaikkal kapcsolatban.”

Sorsdöntő hét a spanyol bajnokság számára?

„Nem sorsdöntő, de fontos. Kifejezetten értékes, hogy pontokat gyűjtsünk ebben a pillanatban, a Bajnokok Ligája menetelés előtt. Ezek rendkívül fontos találkozók, és a lehető legjobb módon készülünk fel rájuk. Ki kell használnunk az előttünk álló két hazai mérkőzést, hogy pontokat szerezzünk.”

Simeone

„Ő az egyik legkellemetlenebb ellenfél edzőként, mert nagyon jól menedzseli a csapatát, és jól szervezi meg a meccseit. Ő az egyik olyan ellenfél, akit nagyon tisztelek, mert képes olvasni a meccsek alakulását.”

Kroos

„Fontos tulajdonságokkal rendelkezik a játékunk szempontjából. Nagyon jól kezeli a labdát, ez pedig iszonyat fontos. Modrić látványos produkciót nyújtott a labdakezelést figyelembe véve a Getafe ellen. Ez a csapat erejét mutatja, különösen a középpályán. Többféle stílusú játékossal rendelkezünk.”

Modrić

„Nagyon nehéz olyan profi futballistákat a kispadon hagyni, akik kiválóan edzenek és megfelelően dolgoznak, és még inkább olyan játékosokat, akik egy korszakot határoztak és határoznak meg. Köszönettel tartozunk neki mindazért, amit itt le tett az asztalra. Szakmai szempontból hozom meg a döntéseimet, ez minden. A személyes szempontokat a legnehezebb dolog kizárni, mivel nagyon kihat az emberre.”

Kapusposzt

„A tényt, hogy egymást követő három meccsen ne szerepeljen egyikőjük, figyelembe kell vennem. Ez növeli a versenyt és a kiszámíthatatlanságot mindkettőjük számára. Mindketten motiváltak és jól teljesítenek, holnap pedig újabb döntést kell meghoznunk. A kapusok még mindig nem tudják, hogy ki fog holnap kezdeni, de az, hogy én miképp döntök, nem befolyásolja a soron lévő mérkőzéseket. Motiváltnak kell lenniük, hiszen fontos találkozók várnak ránk, Bajnokok Ligája összecsapások, és jót tesz nekik a rotáció.”

Transzfer nélküli téli átigazolási időszak

„Úgy véltük, hogy Alaba sérülése után Tchoauméni vészhelyezetekben jól jöhet a középhátvéd poszton. A holnapi egy kivételes eset, de csak egy meccsre, emellett pedig Militão még a szezon vége előtt visszatér. Kezd nagyon jó állapotba kerülni.”

Xavi kijelentései a LaLiga befolyásolhatóságával kapcsolatosan

„Profi vagyok, és mint profi, nem szeretnék ennél alacsonyabb szintre kerülni, a spanyol futballal szemben tiszteletlenség volna. Kérem ne tegyenek fel több kérdést ezzel kapcsolatosan, mert nem szeretnék mélyebbre süllyedni, egy olyan szintre, ami már nem a profiknak való.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK