Bellingham: El sem tudod képzelni, hogy mekkora ez a klub

Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Az angol nemzetiségű futballista a klub hivatalos csatornájának munkatársaival ült le beszélgetni, ahol értékelte az elmúlt hónapok történéseit.

Egyéni teljesítménye

„Úgy érzem, mintha már évek óta együtt dolgoznék az edzői stábbal és a csapattársaimmal. Rendkívül örülök annak, ahogyan kezdtem a szezont, és igyekszem fenntartani ezt a szintet az idény során, bízva abban, hogy még sokáig ennél a csodás klubnál maradhatok.”

Karaktere a pályán

„Mindent, amit eddig a múltban és ma is láttam a játékosoktól, olyan dolgokat próbáltam utánozni. Beleillesztettem ezeket a játékstílusomba, hogy jobb lehessek, ez látszik a pályán is. Játékosként több szerepkörköz is képes vagyok alkalmazkodni, ezt pedig még a Championshipben a Birgminhammel futballozva tanultam. Nem csak egyetlen játékosra koncentráltam, hogy őt másoljam. Én Jude vagyok, önmagam adom, és nem próbálok meg más lenni.”

Bemutatásának napja

„Egy felejthetetlen nap, szürreális volt, egyszerűen hihetetlen élmény és életem egyik legszebb napja. Nem szerettem volna túlságosan elragadtatni magamat, jobban érzem magam, amikor futballozom, de ez tökéletes nap volt a családom és a barátaim számára egyaránt. Az 5-ös mezszám óriási jelentőséggel bír ennél a klubnál.”

„Csodás nap volt, és nagyon büszke vagyok arra, ahogyan az egész lezajlott. Eszméletlen ideges voltam, amikor az elnök úr felkért, hogy beszéljek. Nem tudtam, mit fogok mondani, nem készültem semmivel, egyszerűen csak mondtam, ami eszembe jutott. Egész jól ment, de borzasztó feszült voltam.”

Mit jelent a Real Madridban futballozni?

„A Real Madrid a világ legnagyobb klubja, de amikor közelről tapasztalod ezt meg, például a Bernabéu renoválásának munkálatait, az valami hihetetlen. Olyan, mintha a Colosseumban játszanál, úgy érzed magad, mint egy gladiátor. Ez tényleg különleges, el sem tudod képzelni, hogy mekkora ez a klub. Lehetetlen úgy kilépni az utcára, hogy ne ismerjenek fel. Néha ezt egyszerű elviselni, máskor nem annyira. Ez a klub egy teljesen más szintet képvisel.”

„A labdarúgók iszonyat magabiztosak nap mint nap az edzéseken, az edző pedig nagyon nyugodt. Itt nagyszerű környezetben lehet dolgozni, kreatívan futballozni és egyben meg is tudunk nyílni emberileg. Otthon érzem magam ebben a városban, a családom jól érzi magát. A barátaim meglátogattak, ők is kedvelik Madridot. Az emberek és a szurkolók kellőképpen tisztelettudóak, kiválóan bánnak velem.”

Az első találat, az Athletic Club elleni

„Zseniális első gól volt. Alaba egy remek labdával talált meg, én pedig lerúgva azt a földre, a kapuba találtam. Néha nehéz jól eltalálni a kapáslövést, amikor ilyen magasan van a labda. Elvesztettem az egyensúlyomat, ezért azt gondoltam, hogy lepattintom a földre, és talán betalálok, vagy valaki a végén bekotorja majd. Tökéletesen sikerült megpattintanom, talán egy kicsit szerencsésen is, de jól találtam el. Nagyszerű nap volt. Hatalmas a nyomás, amikor ehhez a klubhoz szerződsz, és fontos volt, hogy jól kezdjünk.”

A pozíciója

„A szerepem megváltozott, mióta itt futballozom. A Dortmundban kevés gólt szereztem, viszont mélyebben is játszottam, nehezebb volt betalálni. Most a világ legjobbjaival játszom, és inkább 10-es a posztom, közelebb vagyok a tizenhatoshoz. Megkaptam a szabadságot a pályán, tudok kreatív lenni, gólpasszokat adni és gólokat szerezni. Mindezt az edzőnek és a csapattársaimnak köszönhetem. Keményen kell dolgoznom, és a képességeimmel segítenem kell a csapatot, viszont minden dicséret őket illeti.”

Bellingham a Golden Boy díjjal (forrás: realmadrid.com)
Bellingham a Golden Boy díjjal (forrás: realmadrid.com)
Bellingham emberként

„Ugyanaz az a srác vagyok az interjúk alkalmával, mint otthon, vagy épp a barátaimmal. Szeretek viccelődni és nevetni, szeretem jól érezni magam. Kiváltságos vagyok, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Nem sok ember van a világon, aki ezt elmondhatja magáról, és nagyra értékelem mindazt, amit elértem. Minden nap jól érzem magam a csapattársaimmal, de amikor eljön a komolyság ideje, teljesen más emberré változom.”

„Amikor az öltözőben vagyok, arra koncentrálok, hogy profi legyek, és élvezem a csapattársaim jelenlétét. A mindennapi életem attól függ, hogy mi történik éppen, milyen vendégeket várok. Ez azon múlik, hogy milyen nap van a héten, vagy épp milyen meccseink vannak. Általában kimerült vagyok az edzések után.”

Napi rutin

„Korán kelek, hogy elinduljak az edzésre, utána pedig hazafelé veszem az irányt. Néha meglátogatok egy kávézót az otthonom közelében, vagy bemegyek a városba, hogy egyek valamit. Ezek után otthon vagyok, ha jó az idő, és süt a nap, egy kicsit lazítok a kertben. Amikor a barátaim meglátogatnak, elmegyünk vacsorázni, majd hazamegyünk.”

„Jobban megismered az embereket azokon a helyeken, ahová gyakrabban jársz. Nem Jude Bellinghamet, a futballistát látják bennem, hanem Jude-ot, az embert, aki bejön egy kávéra, és ez csodás. Az emberek, akikkel a városban megismerkedtem, igazán törődnek velem. Otthon érzem magam.”

A Napoli elleni szóló, és az bizonyos ikonikus fotó Viníciusszal

„Pompás labdát kaptam Camavingától. Aznap jól ment a játék, magabiztosnak éreztem magam. Átvettem a lasztit, a labda pedig szinte hozzám ragadt, így csak arra gondoltam, hogy előre török. Csodálatos érzés, amikor így vezeted a labdát, és látod, hogy egyre közelebb kerülsz a kapuhoz. Amint a tizenhatoshoz értem, tudtam, hogy nem fognak leszerelni, mert féltek, hogy szabálytalankodni fognak, minden úgy alakult, ahogy terveztem.”

„Ez volt az első idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésem, egy borzasztó nehéz pályán, egy kiváló csapat ellen. Nagyszerű eredményt értünk el, és a csoport élén végeztünk. Ez az egyik legszebb találatom, amióta itt vagyok. Az egész csapat remekül játszott, keményen zártuk a találkozót.”

„Az egy csodálatos pillanat volt Vinivel. Azt szeretem a legjobban ebben a csapatban, hogy mindenki tud örülni a másiknak. Ha valami különlegeset csinálsz, gólt szerzel, akkor Rüdiger egy-egy baráti pofont ad, a többiek csak nevetnek, és örülnek neked. Láttam ezt a képet a Bernabéuban. Valami csodás dolog, és büszkeséggel tölt el. Nagyszerű momentum volt, és az egyik kedvenc fotóm az eddigiek közül. Az egész csapat rajta van, Vini pedig megmutatja a kreatív oldalát. Igazán, boldog pillanat volt. Van egy saját példányom a képről, örökké őrizni fogom.”

Az említett fotó (forrás: realmadrid.com)
Az említett fotó (forrás: realmadrid.com)
Mentalitás

„Fontos, hogy egyénileg jól teljesítsünk, de semmit sem ér, ha a csapat nem nyer. Az érzés, hogy a tabella élén vagyunk, a Bajnokok Ligája csoportunk élén végeztünk és egy trófeával már gazdagodtunk, nagyszerű. A Király-kupa szereplésünk sajnálatos. Büszke vagyok a csapat sikerére, és arra, hogy én is hozzájárultam. A csapat és minden egyes játékos külön-külön elképesztő munkát végez, és ez rengeteget segít nekem. Ez egy csapatsport. Nekem is megvan a saját szerepem, de akkor vagyok a legboldogabb, amikor a csapat a legjobb formáját nyújtja.”

El Clásico a bajnokságban

„Minden bizonnyal az eddigi legjobb találatom. Hogy őszinte legyek, nem volt túl jó meccsem, nagyon ügyeltek rám. Kiváló góllövő szériában voltam, nyugodt voltam, és úgy éreztem, hogy ha lesz lehetőségem, gólt fogok szerezni. Ez a klub és ez a csapat, soha nem adja fel. Teljesen biztos voltam benne, hogy meg fogjuk fordítani az összecsapást. A labda hozzám került, és nagyon kellemes érzés volt betalálni, hiszen addig a pontig nem éreztem jól magam.”

„A második gólom egy beadásból született. Azt hiszem, körülbelül másfél percig birtokoltuk a labdát, tömérdek passzal operáltunk. Carvajal megjátszotta Lukát, a labda egy kicsit felpattant, egyesek szerint szerencsésen, viszont ameddig mindenki állva követte az eseményeket, én tovább futottam. Mondhatnak, amit csak szeretnének, de ha egy ilyen esemény segít minket hozzá a győzelemhez, nem vagyok vevő a viccelődésre.”

„Csodálatos pillanat volt, nehéz mérkőzés volt a számunkra, biztosan nem ez volt a legjobb teljesítményünk. Ilyenkor kell megmutatni, hogy a csapat kitart és van karaktere. Mi pontosan ezt tettük, és történelmi győzelmet arattunk.”

Alkalmazkodás

„Ha valamit jól csinálok, akkor az az, hogy jól alkalmazkodom a környezetemhez. Mindent beleadok a labdarúgás szempontjából, de emberileg is. A magánéletben visszafogott srác vagyok, nem szívesen töltök időt túl sok emberrel, hiszen nehezen boldogulok a nyelvvel, de mindig udvarias vagyok.”

„Ami a futballt illeti, amikor tudod, hogy hosszú ideig itt szeretnél játszani, és minden nap itt fogsz dolgozni, fontos, hogy mindent beleadj, és nyitott legyél a fejlődésre, hogy elkerülhesd a hibákat, hogy jól tudj játszani és, hogy jól érezd magad.”

Jude Bellingham, a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham, a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen (forrás: realmadrid.com)
Az első trófea a Real Madridban

„Remek pillanat volt, büszke vagyok rá. Nem egyszerű a szezon kellős közepén Szaúd-Arábiába utazni a téli szünetet követően. Két csodálatos csapat ellen játszottunk, azt hiszem domináltunk az első mérkőzésen. Nem volt szerencsénk, hogy hosszabbításra került a sor, de a csapat ismét megmutatta, hogy mire képes. A döntőben megmutattuk, hogy milyen minőséget képviselünk. Vini elképesztő volt, Rodrygo pedig briliáns, de az egész csapat fantasztikusan játszott.”

„Megszereztem az első trófeámat, egy nagyon fontos pillanat volt. Az ember azért szerződik ehhez a klubhoz, hogy ilyen momentumokat élhessen át, és gyönyörű volt, hogy végre magasba emelhettem egy kupát. Remélem, hogy ez csak a kezdet. Napról napra kell haladnunk, az edzéseken a lehető legkeményebben kell dolgoznunk. Otthon példát szükséges mutatnunk, tisztelettel kell bánnunk az emberekkel.”

Két lábbal a földön

„Amikor futballozom, soha nem kérnek tőlem olyasmit számon, amit korábban ne tettem volna meg, vagy olyat, amire ne lennék képes. Amikor otthon vagyok, a szüleim arra összpontosítanak, hogy jó ember legyek, és példát mutassak az testvéremnek és a barátaimnak. Mindig azt mondják nekem, hogy maradjak az, aki vagyok. Jobban érdekli őket, hogy otthon milyen vagyok valójában, hihetetlen támogatást kapok tőlük.”

„Nem vagyok kezdő, tudom, hogy lesznek hullámvölgyek, viszont tele vagyok önbizalommal, és olyan emberek vannak körülöttem, akik segítenek nekem, hogy túllendüljek ezeken. Nekik köszönhetően az esetlegesen bekövetkező rossz időszakok nem fognak kifogni rajtam. Tudom, hogyan legyek erős. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hogy ilyen csodás emberekkel vagyok körülvéve.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK