Florentino Pérez: A mi erőnk az egység

Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)
Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)

Valdebebasban a mai napon tartották meg a 2024-es év díjátadóját, ahol a klub olyan pártoló tagjait jutalmazták elismeréssel, akik több, mint 25, 50 és 60 éve töretlenül hűségesek a Real Madridhoz.

Az ünnepélyes díjátadót Santiago Solari kezdte egy nyitóbeszéddel, majd Florentino Pérezt kérte fel a pódiumra, aki rögvest megemlékezett Miguel Ángel Gonzálezről:

„Üdvözlök mindenkit Valdebebasban és ezen az eseményen, amely az egyik legkedvesebb és legizgalmasabb, amit a klubunkban ünneplünk. Mindenekelőtt engedjék meg, hogy rendkívül különleges tisztelettel adózzak mindazon madridisták előtt, akik ma már nem lehetnek közöttünk, és akik részesei voltak a történelmünknek.”

„Köztük az egyik legnagyszeűbb hálóörünknek, Miguel Ángel Gonzáleznek, aki múlt kedden távozott az élők sorából. Egy olyan alak volt, akit minden madridista szeretett és elismert. Kérem, hogy a következő egy percben, emlékezzünk rá és mindazokra, akik az elmúlt egy évben távoztak közölünk.”

„Egy olyan sportintézmény részesei vagyunk, amely a történelme miatt a világon a legvonzóbb. Megtanítottak minket arra, hogyan versenyezzünk, győzzünk és éljünk, mindig a legjobbat nyújtva, állandó fejlődési vággyal, munkával, áldozattal, alázatttal, szolidaritással, tisztelettel és azzal a feltétlen meggyőződéssel, hogy a fair play az egyetlen módja a győzelemnek.”

Elvárások és értékek

„A Real Madridnak részese lenni mindezek miatt egy életfelfogás. Önök mind a példái annak, amit ez a címer és mez képvisel. Ezért szeretnénk ma, ezen a mindannyiótok számára iszonyat különleges rendezvényen kifejezni a szeretetünket és hálánkat az elkötelezettségeitekért és hűségetekért, amelyet a Real Madridnak szentelt életetek során tanúsítottatok.”

„Ma lehetőségetek van átvenni az ezüst, arany és brilliáns arany jelvényeket, amelyek a szimbólumai annak, ami összeköt bennünket. Többen közületek olyan pártoló tagok, akik megszakítás nélkül, 25, 50, sőt 60 éve részesei a Real Madridnak. Köszönjük a támogatásotokat, a szereteteteket, és mindazt, amit elértünk, nélkületek ez nem lett volna lehetséges. Kétségtelenül a világ legjobb szurkolótáborának a tagjai vagytok.”

Egység

„Ez egy olyan szurkolói bázis, amely minden kontinensen jelen van, és ez az igazi mozgatórugója annak, hogy ez a klub a világ legnagyobb sportszakmai referencia pontja legyen. Pontosan tudjuk, hogy mi a legnagyobb erősségünk. Az, ami megmagyarázza, hogy ez a címer miért képes legyzőni az elérhetetlennek és lehetetlennek tűnő kihívásokat. A mi erőnk az egység. A tagok egysége és minden madridista egysége.”

Florentino Pérez és a Real Madrid pártoló tagjai (forrás: realmadrid.com)
Florentino Pérez és a Real Madrid pártoló tagjai (forrás: realmadrid.com)
A siker kulcsa

„Együtt rengeteg boldog pillanatot éltünk át és legyőztünk minden viszontagságot. Amikor azt mondjuk, hogy ez a mez azt jelenti, hogy soha nem adjuk fel, annak sok köze van az egységünkhöz és az életfelfogásunkhoz. Az egységnek ez a szellmisége és az az érzés, hogy egy nagy család vagyunk, kiterjed a csapatainkra is, és mindig is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy olyan eredményt érjünk el, amely egyedülálló és szinte megismételhetetlen.”

„Ez teszi lehetővé számunkra az intézményi stabilitást is, ami meghatározó tényező ahhoz, hogy továbbra is vezető szerepet töltsünk be a sport, a gazdaság és a társadalom területén. És ez az erő, amely lehetővé teszi, hogy megértsük ezt a sikeres időszakot, amelyet a labdarúgó- és kosárlabdacsapataink átélnek. Egy rendkívüli győzelmi ciklust élünk át, amely már 14 egymást követő diadalmas szezont ölel fel: 26 trófea, ami a labdrúgást, 25, ami a kosárlabdacsapatainkat érinti. Összesen 51 cím, köztük 5 európai trófea a labdarúgásban és 3 európai kupa a kosárlabdában.”

Estadio Santiago Bernabéu

„Olyan pillanatot élünk át, amely meghatározó lesz abban, hogy erővel és lelkesedéssel nézzünk szembe a jövővel. Azon dolgozunk, hogy intézményünk felkészült legyen a ránk váró új korszakra, és ebben az Estadio Santiago Bernabéu döntő szerepet fog játszani.”

„A Bernabéu átalakítása hamarosan az egyik nagy mérföldkő lesz, ami fémjelzi a klubunk történetét és sorsát, egyben egy olyan referenciapont is lesz, amely látványos hatással lesz Madrid városának életére. Stadionunk továbbra is a világ labdarúgásának nagy mintája lesz, de emellett a szabadidő és a szórakozás ikonjává is válik Európában, valamint nagy koncertek és nemzetközi rendezvények világméretű központja lesz.”

NFL

„Néhány órával ezelőtt jelentették be, hogy az NFL a Santiago Bernabéuba érkezik. Ez egy nagy esemény lesz a sporttörténelemben, hiszen a világ egyik legrangosabb versenye érkezik Madridba.”

Florentino Pérez és José Martínez Pirri (forrás: realmadrid.com)
Florentino Pérez és José Martínez Pirri (forrás: realmadrid.com)
A legendák útja

„Egy nagy családot alkotunk, amely ismeri azt az utat, amelyet azok jelöltek ki, akik ezt az egyetemes legendát megteremtették. Olyan alakok, mint Santiago Bernabéu, Alfredo Di Stéfano, Paco Gento, José Emilio Santamaría, Amancio Amaro, Emiliano Rodríguez, Clifford Luyk és tiszteletbeli elnökünk, José Martínez Pirri, aki ma is jelen van.”

„Még mindig együtt vagyunk és egységesen haladunk azon az értékek mentén, amelyek segítenek bennünket az álmaink megvalósításában. Köszönjük a történelmet, amit alkottál, és hogy jelen vagy, a még megírandó történelem kiindulópontjánál. Nagyon köszönöm mindazt, amit a Real Madridért tettél, és gratulálok a világ legjobb klubjának szentelt életedhez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…