Egytől egyig: Real Madrid – Girona (4-0)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 24. játéknapján két bajnokesélyes csapat mérkőzött meg egymással, ahol a hazaiak könnyedén múlták felül katalán vendégüket. Ezzel a győzelemmel a Real Madrid 5 pontos előnyre tett szert a bajnokságban, folytatás jövő hét kedden a Bajnokok Ligájában, viszont előtte értékeljük a látottakat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 9,4)

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen győzelem után hajlamosabb vagyok magasabb pontszámokat osztogatni, azt hiszem joggal, de biztos vagyok benne, hogy most is lesz olyan játékos, ahol a véleményem el fog térni a szurkolók többségétől.

Figyelembe véve azt, hogy milyen nehézségekkel küzd a gárda, ez egy tökéletes teljesítmény volt, azt gondolom, hogy a szezonban az eddigi legjobb, mindenféle túlzás nélkül. Ügyes összjátékok, pazar mozdulatok, néhol még akár túl is színezve, viszont a mérkőzés végéig tisztelte ellenfelét a Real Madrid. Kiütéses győzelem, amellyel remélhetőleg a csapat elcsendesíti egy időre a kritikusokat.

10/10
Szerkesztői pontszám
A Girona elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com)
A Girona elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com)

Girona (olvasói pontszám: 4,9)

Közel sem véletlen, hogy a Girona a tabellán a 2. helyet foglalja el, de a tegnap este nem róluk szólt. Az, hogy ehhez a vérszegény teljesítményhez mennyire járult hozzá Blind, Herrera és maga az edző, Míchel hiánya, egy roppant jó kérdés. Miguel Gutiérrez és Yan Couto összességében pazar szezont futnak, most azonban finoman szólva sem jött ki nekik a lépés, különösen az utóbbi esetében. Kíváncsian várom, hogy ez az eredmény hatással lesz-e rájuk az idény hátralévő részére.

3/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Vini Jr. (olvasói pontszám: 9,8)

Ha létezik olyan ember, aki a szezonban már többször formált negatív véleményt Viniről, az pontosan én vagyok, viszont szeretném kihangsúlyozni, hogy olyankor érzésem szerint jogos volt a megfogalmazott kritikám vele szemben.

Szombat este minden kételkedőjének végre a teljesítményével válaszolt, abszolút klasszisra jellemző mozdulatokkal. Minden egyes találatból kivette a részét, nem is lehet kérdés, hogy ő a meccs embere. Nem várható el, hogy mindig így teljesítsen, de nagyon szeretnék végre egy konzisztensen jó teljesítmény nyújtó Viníciust látni.

10/10
Szerkesztői pontszám
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7,9)

Sok dolga nem akadt, már ami a védéseket illeti, egyedül a második félidőben kellett egy centerezést követően belepaskolnia a labdába. Az első félidő elején olyan érzésem volt, mintha a Girona presszingje kicsit zavarba hozná, emiatt akadt is egy-kettő pontatlan átadása, de összegezve rendben volt ez.

7/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 7,9)

Ez a fiatalember hirtelen újra előkerült a kalapból a sérülések okán, és köszöni szépen, él a lehetőséggel. Az első félidőben Sáviót gyakorlatilag leradírozta a pályáról, a második elején volt egy kicsi megingása, de Lucas is jó meccset hozott. Védekezésben abszolút stabil volt, a támadépítesekből kivette a maga részét, szerencsére a centerezések tucatját most elhagyta.

7/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 8,6)

Azt hiszem elég lenne annyit leírnom, hogy Dovbyk nem tudta megverni a magasban, tényleg nem emlészem, hogy bukott volna el fejpárbajt a francia. Tanári teljesítményt nyújtott, 6 felszabadítással karöltve.

9/10
Szerkesztői pontszám
Tchouaméni és Dovbyk küzdelme (forrás: realmadrid.com)
Tchouaméni és Dovbyk küzdelme (forrás: realmadrid.com)

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 8,5)

Dávid és Góliát, vagyis Carvajal és Tchouaméni. Rendkívül élesnek és keménynek bizonyult a spanyol úriember, hiába nem egy belső védő alkat. Az első félidőben volt egy iszonyat fontos blokkja, a testi épségét nem féltve pedig egy életerős lövésbe is bele tette a buksiját a későbbiekben. Tényleg úgy futballozott, mintha világéletében ezen a poszton játszott volna.

9/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 7,7)

Az elmúlt mérkőzések során rendre a prime Mendy-t látom, és amikor ilyen teljesítményt nyújt, soha nem jut eszembe, hogy erősítést igényelne az a poszt, csak hát elég sérülékeny a francia. Lucast az elsőben, Mendy-t a másodikban éreztem erősebbnek. Fran váltotta a 77. percben.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 8,4)

A pályának minden egyes négyzetméterét bejátszotta, a jobb oldalt aktívan segítette mind védekezésben és támadásban. Érdekes statisztika, hogy Kroosszal egyetemben, mindketten 66 passzt hoztak össze, és mindkettőjük csak egyetlen egyszer hibázott. Sokszor láthatatlan, amit ez az ember művel, de borzasztó hasznos.

8/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (olvasói pontszám: 8,6)

A német karmester a középpálya motorja volt, játszi könnyedséggel forgatta a csapatot. A passzpontosságát már Valverde szekciójánál megemlítettem, emellett 1 kulcspassz és 19 támadóharmadba eljuttatott laszti. 70 perc jutott neki, a horvát mágus váltotta.

8/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 8,8)

Parádés, amit ez a fiatal francia csillag meccsről meccsre művel. Ha kell csúszik mászik, ha kell a tizenhatoson belülre tör, ezekből mindent láthattunk tegnap. Nagyon látványos volt a játéka.

9/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 9,5)

Reméljük, hogy nincsen komolyabb gondja annak a bokának, nem nézett ki jól az a bizonyos eset. Vini külsős mozdulatát követően ügyesen tolta el a labdát Gazzaniga mellett, majd ballal lőtt a hálóba. A második találata már szinte szokássá vált, pontosan ott helyezkedett, ahol egy vérbeli gólvágónak helyezkednie kell. A küzdeni akarása továbbra is csillagos ötös.

9/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Rodrygo (olvasói pontszám: 8,1)

Az első félidőben talán a mi kis Ruszó Tibink lógott ki lefelé, Ancelotti a félidőben minden bizonnyal ellátta tanácsokkal. A második játékrészre teljesen más képet festett, Tchouaméni beadásából fejjel veszélyeztetett. A későbbiekben pedig Vini kiharcolta, hogy Couto hibázzon, Rodrygo pedig pompás szóló után ügyesen lőtte ki a bal alsót.

8/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 7,1)

Talán ez lesz az első pont, ahol majd elővesztek engem, de én nem gondolom, hogy jól szállt volna be. Egy ügyes labdaátvételt követően megiramodhatott volna, már ha nem azelőtt rúgják telibe Carvajal fejét, aki így jelezte, hogy baj van. Fran García egyszer zseniálisan vette észre Brahimot, akkor meg pontosan a labdaátvétel jelentette számára a kihívást. Ezen kívül volt egy nagy helyzete, aminél ha nem gólt akar szerezni, most talán nem 4-0 az állás. Én értem, hogy ezek 4-0-nál beleférnek, de akkor is.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 7,3)

Lényegében minden egyes cserénk már egy eldőlt párharcba volt kénytelen beszállni, így Lukának sem volt arra szüksége, hogy elővegye a varázspálcát.

6/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Joselu (olvasói pontszám: 6,1)

Egészen érdekes az idei statisztika, már ami a büntetők értékesítését elemezné madridi szempontból. Az igazság az, hogy Cristiano óta, talán még Karim kivételével, nem érzem azt, hogy aki oda áll, az teljesen biztos abban, hogy be fog találni.

5/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler (olvasói pontszám: 7,6)

Ügyesen lépett pályára a török csillag, aki egy tizenegyest is kiharcolt a szerencsétlen Coutóval szemben. 4-0-ás állásnál, nyugodtan odaadtam volna neki ezt a lehetőséget, egy Joselus megmozdulást legrosszabb esetben ő is összehozott volna.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 7)

A második félidőre Sávio átkeveredett a pálya jobb oldalára, Fran azért nem volt annyira határozott vele szemben, mint Mendy. A támadásokat viszont ügyesen segítette, könnyedén lehetne most gólpassza, ha Brahim pontosabb.

6/10
Szerkesztői pontszám

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 9,3)

A rendelkezésére álló keretet továbbra is tökéletesen menedzseli, a bajnok aspiráns Gironát pedig középhátvédek hiányában is kiütötte a csapat. Cserelehetőségeit jól használta ki, arról nem tehetett, hogy Joselu hibázott. Folytassa Don Carlo!

10/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…