Ancelotti: Imádom a csapatot és a játékosaimat, ez a motivációm

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz vezetőedző nyilatkozata a holnap esti nyolcaddöntő odavágója előtt.

A holnap esti találkozó

„A megfelő pillanatban vagyunk, hiszen jó szériát tudhatunk magunk mögött. Visszatérünk a Bajnokok Ligája színpadjára, amit nagyon kedvelünk, izgatottak vagyunk és motiváltak. Egy erős ellenféllel nézünk szembe, akik intenzív futballt játszanak. Védekezésben és támadásban is komplett teljesítményt kell nyújtanunk, de ebben megvan a minőségünk.”

Motiváció

„A sikeréhség mindig magas, mert szeretem, amit csinálok és ahol csinálom. Imádom a csapatot és a játékosaimat, ez a motivációm. A Real Madrid szurkolói számára a Bajnokok Ligája a legfontosabb versenysorozat, amelyben a Real Madrid egyúttal a legsikeresebb. Küzdeni fogunk, nem tudom, hogy megnyerjük-e a sorozatot, ezt senki nem tudhatja. Holnap egy kemény és nehéz mérkőzés vár ránk, egy erős gárda ellen.”

Vini Jr.

„Ha úgy tud futballozni, mint a Girona ellen, az sokat számít. Kiemelkedik, hiszen különleges minőséget képviselő játékos, aki sokat ad hozzá a mérkőzésekhez a cseleivel és gyorsaságával, amit 90 percen keresztül folytonosan jól tesz. Sok olyan futballista van, aki a mérkőzés elején kiválóan muzsikál, majd visszaesik a teljesítménye. Ez az, amiben Vinícius számomra a leginkább kiemelkedik.”

Kroos

„Nehéz azt mondani, hogy ez a legjobb szezonja. Mindig az aktuális a legjobbja. A passzpontossága ma ugyanolyan, mint 10 évvel ezelőtt, akárcsak amilyen a Bayernnél volt. Ugyanolyan minőséget képvisel, mint korábban. Egy olyan csapatban futballozik, ahol a labdabirtoklást és tempót diktáló kvalitásai megmutatkoznak a csapat energiájának köszönhetően. A fiatalok hihetetlen energiával rendelkeznek, de ennek ellenére ő jól teljesít.”

Pályafutásának legjobb szezonja?

„Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb. Mint sorozat, biztosan. Ennyi idő alatt a csapataim még soha nem veszítettek el csak két mérkőzést. Egy masszív keretem van, komolyak, motiváltak, jó hangulatúak és mindenki kiveszi a részét a munkából, nem panaszkodik senki. Meglátjuk, mi fog történni. A szezon ezen pontjáig jól alakultak a dolgok, minden nehézséget figyelembe véve. A játékosok karakterének és minőségének köszönhetően sikerült ezt elérnünk.”

Sérültek

„Soha nem gondolunk azokra, akik nem állnak készen bevetésre. Azokra kell fókuszálnunk, akik itt vannak. Bellingham nem utazott el velünk, de négyből négy meccset megnyertünk nélküle. Akik őt helyettesítették, nagyon jól futballoztak, mint például Brahim vagy Joselu. Ő egy nagyon fontos játékos, akárcsak Courtois és Militão, de azt hiszem, ez egy lehetőség volt arra, hogy motiváltabbak legyünk.”

Kapusposzt

„Számomra egyértelmű, holnap meglátjátok.”

Kroos szerződéshosszabbítása

„Ez az ő döntése, ezt tiszteletben kell tartanunk. A csúcson kell befejeznie, de neki kell megválasztania a megfelelő időpontot. Kroos számára az idei év lehet a legmagasabb, de lehet a jövő év is, mert a teljesítménye, amióta csak futballozik, mindig ugyanaz. A legnagyobb motivációt nem a trófeák vagy a pénz jelenti, hanem a futball. Kroos imád focizni, nagyon jól is csinálja, és emiatt rendkívül tisztelik. Amíg ezt tudja tartani, addig folytathatja.”

Változások a játékosok posztjait illetően

„A játékosok meggyőzése nagyon fontos. Ha beszélsz velük, akkor megérted, hogy ezen a poszton akarnak-e játszani, vagy sem. Szinte mindegyikük azt mondta nekem, hogy nincs problémájuk, mert figyelembe veszik a csapat nehézségeit, és hozzá akarnak tenni a munkához. Nem fogok olyan játékost bevetni, aki nem szeret játszani egy adott poszton. Meggyőzni megpróbálom, de erőltetni soha.”

„Vannak más lehetőségeink is, amelyeket figyelelmbe kell vennem. A Leipzig nagyon erős a rögzített szituációknál, és Brahimnak nem ez a legjobb tulajdonsága, nem egy óriás. Carvajal középhátvédként nagyon jól szerepelt, gondolkodnom kell még.”

A Leipzig erősségei

„Nagyon aggódom a mérkőzés miatt. Az aggodalom fontos része a találkozóra való felkészülésnek. Az egyik legfontosabb dolog, hogy 26 gólt szereztek ellentámadásból, kontrákban félelmetesek, rendkívül gyors csatárokkal, akikben rengeteg minőség rejlik. Olmót jól ismerem, de mind a négyen remek futballisták.”

Kroos esetleges visszatérése a válogatottba

„Az Európa-bajnokság egy fontos versenysorozat, és jót tenne neki, ha újra Németország színeiben játszhatna. Tiszteletben fogjuk tartani a döntését.”

Generációváltás

„Ez egy természetes folyamat, nem kell erőltetnünk. Néhány legenda távozott, mások maradtak. Az egésznek az alapja az volt, hogy a veteránok nem voltak önteltek, ami lehetővé tette a fiataloknak, hogy nagyon jól alkalmazkodjanak ehhez a csapathoz és ehhez a klubhoz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK