Kroos: Szeretném a lehető legmagasabb szinten befejezni a pályafutásomat

Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül a német középpályás állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére, a holnap esti RB Leipzig elleni találkozót megelőzően.

A mérkőzés

„Kiváló csoportkört nyújtottunk, és a java még csak most kezdődik, az igazán neheze. Két évvel ezelőtt, amikor itt jártunk, vereséget szenvedtünk, így tudjuk, hogy egy kiváló csapat vár ránk. Egy intenzív gárdáról van szó, nem nyújthatunk kevesebbet, mint az elmúlt találkozók során, ahhoz, hogy győzni tudjunk.”

Szerződéshosszabbítás

„Még nem hoztam meg a döntésemet, az igazat mondom. Nagyon örülök, hogy az emberek azt szeretnék, hogy még egy évig futballozzak, ez pozitív, jobb, mintha fordítva lenne. Jól érzem magam, de a döntésem még nem hoztam meg, sokat kell még gondolkoznom ezzel kapcsolatban.”

Nagyszerű szezonjainak titkai

„A motiváció a legfontosabb dolog. Alapvető, hogy ugyanaz a vágy legyen meg benned, mint 10 évvel ezelőtt, hogy kupákat szerezhess, és az is, hogy a tested bírja. Ha ez nincs meg, akkor nem jutsz el idáig 34 évesen. Igyekszem odafigyelni magamra, ezáltal fizikailag képes vagyok arra, hogy 3 naponta mérkőzéseken lépjek pályára. A legfontosabb, hogy vigyázz a fizikumodra, és mindig ugyanaz a motiváció legyen meg benned.”

Ez lenne a megfelelő pillanat a visszavonulásra?

„Ez nem ilyen egyszerű. Több sikeres szezont is tudhatok magam mögött, nehéz lenne egyet kiválasztani. Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen idősen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtok. Mindannyian tudjuk, hogy a szezon igazán fontos része márciusban vagy áprilisban kezdődik, meglátjuk, hogy mi történik.”

Visszatérés a nemzeti csapatba

„Meg kell hoznom a döntésemet, és rengeteget gondolkodom ezügyben. Ez a döntés több dologtól függ majd. A személyes céloktól, attól, hogy hogyan érzem magam fizikálisan. Mindig azt hangoztattam, hogy szeretném a lehető legmagasabb szinten befejezni a pályafutásomat.”

„Még mindig elégedett vagyok a múlt évi döntésemet illetően. Élvezem a pillanatot, a játék jól megy, ez egy kicsit több időt ad, hogy meghozzam a döntésemet. Van lehetőség arra, hogy visszatérjek, de ahogy a szerződéshosszabbítással kapcsolatosan, ezügyben sem fogok tudni válaszolni.”

Modrić szerződése

„Két különböző emberről és két eltérő esetről van szó. Az, hogy jól futballozunk együtt, nem jelenti azt, hogy bizonyos dolgokban, vagy a jövőről ugyanúgy gondolkodnánk. Ez a klub döntése lesz, vagy az övé. Én csak a saját esetemről tudok beszélni.”

Pályán betöltött szerepe

„Játszottam már hatosként egy 4-4-2-es felállásban, két hatossal operálva. Sok szituációt illetően védekezőbb stílusban kell gondolkoni. Az elmúlt években szerettem volna fejlődni ebből a szempontból. A Real Madriddal mindig nagyon tómadó futballt játszunk, és sok játékosunk áll rendelkezésre ezen a poszton. Arra is kell gondolni, hogy mi történik akkor, ha elveszíted a labdát, és védekezned kell.”

Mikor fogja meghozni a döntéseit?

„Lehet, hogy inkább előbb mint utóbb. Akkor fogom meghozni, amikor úgy érzem, hogy készen állok és teljesen világos a számomra, hogy mit szeretnék. Ahogy láthatod, ez a helyzet a pályán egyáltalán nincs rám hatással. Elégedett vagyok azzal, amit elértem a labdarúgásban, és azzal, ahogyan futballozom. Nem befolyásol ez a dolog.”

Favorit a Bajnokok Ligájában

„Nem tudom, hogy favoritnak számítunk-e, de természetesen képesek vagyunk megnyerni a sorozatot. Jó keretünk van, de egy rossz nap is elég ahhoz, hogy kiessünk. Ez a jó ebben a versenysorozatban, hogy olyan magas a színvonal, hogy rendkívül nehéz továbbjutni. Általában a legjobb meccseinket kiváló ellenfelek ellen játszuk, ez motivál minket.”

Motiváció

„Jobban meglep a mentális állapotom, mint a testem. Nagyon fiatalon, 17 évesen kezdtem a profi futballt a Bayern Münchennél. Mindig azt hittem, hogy 15 évig, 32 éves koromig fogok kitartani, de még mindig megvan bennem a vágy és a motiváció, és ez jobban meglep, mint a fizikumom. Kevés sérülésem volt azt elmúlt 15-16 évben.”

Az őt érő füttyszó Szaúd-Arábiában

„Ez megerősített abban, hogy helyesen nyilatkoztam.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…