Egytől egyig: Rayo Vallecano – Real Madrid (1-1)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 25. játéknapján a királyiak egy szintúgy madridi együtteshez látogattak, név szerint a Rayo Vallecano gárdája látta őket vendégül a Vallecasban. Kora délutáni összecsapáshoz hűen nem volt egy nagy iramú mérkőzés, viszont az értékelés nem maradhat el. Lássuk tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 4,3)

Rögtön a meccs elején előnybe került a vendég együttes, és egészen Camavinga szerencsétlen mozdulatáig azt éreztem, hogy a csapat kedve szerint alakul a játék. Ezek után azonban fordult a kocka, az első félidő második fele a Rayóról szólt. A második játékrészre sem sikerült felpörögni, a cserék sem tudták megváltoztatni a mérkőzés alakulását.

Azok után, hogy a múlt héten a gárda kiütötte a Gironát, ez finoman szólva is egy visszafogott produkcióra sikeredett. A megszerzett előny könnyen 3 pontosra csökkenhet, már amennyiban a Girona hétfő este legyőzi baszk ellenfelét. Ettől függetlenül ne legyenek kétségeink, tudjuk jól, hogy a csapat pontosan az ilyen találkozókon szokott pontokat hullajtani, mindig pedig nem lehet nyerni.

5/10
Szerkesztői pontszám
A Vallecasban készült csapatkép (forrás: realmadrid.com)
A Vallecasban készült csapatkép (forrás: realmadrid.com)

Rayo Vallecano (olvasói pontszám: 5,5)

Az igazság az, hogy a Rayo közel sem fut egy jó szezont, és akkor még lehet enyhén fogalmaztam, de számukra ez az összecsapás tökéletesen alakult. A büntetőt kihasználva megérkeztek a meccsbe, és ugyan óriási lehetőségeik nem adódtak, de 1-2 vendég bakinál ha élesebbek, könnyen okozhattak volna nagyobb fejtörést is a listavezetőnek. Figyelembe véve, hogy a forduló előtt a Rayo 14. helyet foglalta el a tabellán, ez egy önbizalomnövelő eredmény lehet őket nézve.

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,3)

Nehéz egy ilyen találkozón MVP-t választanom, de a mérkőzésbe fektetett munkája és az asszisztja miatt nálam az uruguayi a madridiak legjobbja. Az első félidőben abszolút kiemelkedett Joseluval egyetemben, és egy Valverde rakétának is majdnem szemtanúi lehettünk, viszont kapáslövése csak a kapufán csattant. Egyedül Nacho ért nála többször labdába, emellett a második legtöbb (69) passz is hozzá fűződik.

7/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 6,9)

A Leipzig elleni BL találkozóhoz képest jóval kevesebb dolga akadt, már ami a védéseket illeti, lábbal annál inkább kellett ügyesnek lennie. Utóbbival azért néha meggyűlt a baja, a meccs elején össze is hozott egy meleg helyzetet, az más kérdés, hogy utána kontrából vezetést szerzett a királyi gárda. A büntetőnél nagyon nagy extrát kellett volna hoznia ahhoz, hogy megtartsa csapata előnyét, egyébként pedig panasz nem lehet rá.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 5,2)

Espinóval és Garcíával meggyűlt a baja, nem éreztem olyan stabilnak, mint az elmúlt találkozók alkalmával. Támadásban elővette a jó öreg Zidane alatt megszokott figurát, tömérdek beadás, sajnos kevés sikerrel. Kapott egy rúgást, ezek után váltotta Carvajal, bár lehet jobban járunk, ha így is pályán marad.

5/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 5)

Az első játékrész során még őt is a jobban szereplő játékosok közé soroltam, sokat volt játékban, kivéve részét az építkezésből és hátul nem vétett hibát. A másodikra mintha kicserélték volna, annál a bizonyos labdavesztésnél 2 lehetősége is adódott, hogy megjátsza a lasztit, senki sem tudja, miért hozta magát borzasztó helyzetbe.

5/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 5,2)

Azt gondolom, hogy a kapitányra nem lehet panasz, a védelemben ő nyújtotta a legkonzisztensebb teljesítményt, emberfelettit nem alkotott, de lefelé sem lógott ki. 3 tisztázás a saját nevelésű futballista neve mellett.

6/10
Szerkesztői pontszám
Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

Fran García (olvasói pontszám: 5,3)

Úgy, ahogy a jobbhátvéd poszton, a balhátvéd poszton is kell az erősítés, mert hiába robog a bal szélen Fran 90 percen keresztül, ez egy Rayóban elég volt, de ide kevés, főleg, hogy milyen neveket szokhatott meg a madridi publikum a korábbi évek során az ő helyén. Beadásai abszolút nem jelentettek veszélyt, lövési kísérletei pedig még annál is kevésbé.

5/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 5,8)

Kár azért a mozdulatért, az igazság az, hogy bőven megadható tizi volt. Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy ő legalább kapart, ha kellett odapiszkált, az előrefele játékot is igyekezett segíteni, persze olyan hatékony nem volt, mint a Girona ellen, de a 10 labdaszerzése magáért beszél.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 4,8)

Nagyon szeretem a horvát legendát, de lassan mindenki belátja, hogy nem véletlen, hogy ő az egyik legkevesebbet használt játékos az idény során Ancelotti kezei alatt. A játéktudása természetesen nem veszett el, ezt láthattuk 1-2 leheletfinom mozdulatán, a sebessége viszont nem a régi, de nem gondolom, hogy ezzel titkot árultam volna el. Az elveszített labdája többe is kerülhetett volna, szerencsére megúszta csapat.

5/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 5)

A hétközi mérkőzés sztárja nem brillírozott, habár az első találatból kivette a részét, Joselu gólja előtt Valverdét indította. Nem szeretném felesleges szavakkal bővíteni ezt a szekciót, ez most tényleg nem róla szólt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 4,2)

Az első félidő még oké, a második kevésbé. Minden egyes mozdulatát valamiféle komment követett, azt csodálom, hogy a sárga lap nem került elő. Ismételni nem szeretném magam, többször kifejtettem már a véleményem, és továbbra is azt gondolom, hogy sokba kerül a csapatnak, hogy Vini gólt/gólpasszt szerezzen. 8 alkalommal próbálta megverni ellenfelét, ezekből 3 volt csupán sikeres.

5/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 6,1)

Szívem szerint magasabb pontszámot adnék neki, hiába nem emlékszem megmozdulására a második 45 során, mi sem bizonyítja ezt jobbam, hogy neki volt a legkevesebb (23) labdaérintése a meccsen. Ez az ember, amikor lehetőséget kap kezdőként, rendszerint bizonyít. Tény, hogy soha nem lesz Karim Benzema, de ne is várjuk el ezt tőle. 33 évesen visszatért álmai klubjába, a perceit maximálisan kihasználja, 13 találatnál tart eddig minden sorozatot figyelembe véve.

6/10
Szerkesztői pontszám
Joselu (forrás: realmadrid.com)
Joselu (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Rodrygo (olvasói pontszám: 4,6)

Egyszer sikerült jól kiugratni, utána siralmas volt a centerezés Vininek, talán jobban járunk, ha egymaga próbálja megoldani azt az akciót.

5/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 5,6)

Érzésem szerint a horvát mágust kellett volna váltania, de a németre nem lehet panasz. Hozzá megszokott módon forgatta a csapatot, és egy veszélyes szabadsrúgása is adódott.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 2,9)

Lehet azt gondoljátok, hogy túlzok, de részemről ez vállalhatatlan. Ha valaki, ő pontosan tudhatja, hogy a védelmünk jelen állás szerint nem túl acélos, ennek ellenére 15 perc alatt sikerült kiszórnia magát, arról nem is beszélve, hogy két teljesen felesleges sárga lappal sikerült ezt elérnie.

1/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler szerény 3 percet kapott a rendes játékidőből, így azt gondolom, hogy igazságtalan lenne őt értékelnem.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 4,2)

Az olasznak nem sikerült teljes egészében felráznia a keretet a hétvégi mérkőzésre, így botlott a csapat. Pontosabban nem indult ez rosszul, de a mérkőzés közben már cseréivel nem tudott változtatni a helyzeten. Véleményem szerint Kroos válthatta volna Modrićot, Arda Güler pedig rejtély, hogy miért 3 percet kap egy ilyen találkozón, amikor ezt az alibit bármelyik pillanatban összehozza. Ceballos szintúgy kaphatott volna lehetőséget.

5/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK