Ancelotti ajánlata Modrićnak: pozíció az edzői stábban

Luka Modric
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

A mai nap folyamán a The Athletic munkatársa, Mario Cortegana publikált egy cikket, miszerint az olasz szakvezető felajánlotta a lehetőséget a horvát legendának, hogy az edzői stábhoz csatlakozhasson a következő idénytől kezdve.

Az ajánlatot Carlo Ancelotti 2 hónappal ezelőtt kínálta fel Luka Modrićnak, aki ugyan értékelte ezt a fajta gesztust, de visszautasította a lehetőséget.

A The Athletic az ügy bizalmassága miatt nem említheti meg név szerint informátorait, de a forrásaikra hivatkozva Modrić válasza nem volt egyértelmű elutasítás, és megfontolja az ajánlatot. Ezzel egyidőben a Real Madrid tisztában van a ténnyel, miszerint a horvát még mindig sikerre éhes, és az elsődleges célja, hogy továbbra is futballozhasson.

Luka Modrić 38 esztendős, akinek a nyáron fog lejárni aktuális szerződése, a 2023/24-es idényben pedig 20 mérkőzésen szerepelt a spanyol bajnokságban. A szezon kezdete óta napirendi ponton van a hosszabbítás lehetősége, de a legkevésbé valószínű, hogy a horvát újra aláír, bár eddig a pillanatig a döntés még nem született meg.

A The Athletic a hónapban már korábban beszámolt arról, hogy Modrić még nem döntött a jövőjét illetően, a játékoshoz közel álló források beszámolói alapján pedig nem is sietteti el, hogy meghozza döntését. A terve egyértelmű, jól zárni az idényt, majd egy sikeres Európa-bajnokságot futni Horvátországgal.

Ancelottit a Getafe elleni mérkőzés előtt kérdezték a horvát jövőjével kapcsolatosan: „Luka egy futball legenda, aki egyben a Real Madrid legendája is. Rajta múlik, hogy milyen döntést hoz a következő szezonra vonatkozóan.” – nyilatkozta az olasz szakvezető.

A Modrićnak tett ajánlattól független Davide Ancelotti segédedző és Francesco Mauri jövője, akik januárban visszautasítottak egy jövedelmező szaúdi ajánlatot. Mindketten megerősítették szándékukat, hogy maradni szeretnének, és továbbra is teljes mértékben elkötelezettek a jelenlegi edzői felosztást iletően.

Luka a tavalyi év júniusában egy évvel hosszabbította meg szerződését a királyiakkal. A szaúdi Al Nassr érdeklődött a játékjogát illetően, de úgy döntött, hogy Spanyolországban marad. A horvát mágus 2012 nyarán igazolt a Tottenham Hotspur együttesétől a habfehérekhez, azóta pedig összesen 516 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben.

Ez idő alatt 23 trófeát szerzett, köztük 5 Bajnokok Ligája, 3 LaLiga és 5 klubvilágbajnoki trófeát. A csapateredmények mellett a középpályás számos egyéni elismerést is kiérdemelt, 2018-ban az Aranylabdát is neki ítélték.

Forrás: The Athletic
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK