Ancelotti: Ramos holnap visszatér, és a Bernabéu nagy szeretettel fogadja majd

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető a vasárnap esti, Sevilla elleni bajnokit megelőzően is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„Ugyanazt a teljesítményt kell produkálnunk a Sevilla ellen, mint eddig az egész szezon során. Masszívnak kell lennünk, tele lelkesedéssel és motivációval. A Sevilla egy olyan gárda, amely fejtörést okozhat nekünk, hiszen kiválóan teljesítenek az idény második felében. Muszáj kihasználnunk az előnyünket, pontokat kell gyűjtenünk. A keret remekül edzett, és volt elég időnk felkészülni a találkozóra. Remélhetőleg holnap a legjobbunkat tudjuk nyújtani.”

„Van egy kis előnyünk a bajnokságban, és ezt ki akarjuk használni. A bajnokság a kezünkben van, nem bukhatjuk el, és minden mérkőzés nagyon fontos. Két hete említettem, hogy közeledünk a 80. pont elérésehez, amellyel egyre több esélyünk lesz arra, hogy megnyerhessük a ligát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg is nyerjük ha elérjük, mert több pontra lesz szükségünk, viszont közelebb kerülünk hozzá.”

Rüdiger

„Tökéletes állapotban van, teljesen felépült. Holnap visszatér, kezdeni fog. Tchouaméni nagyon jól helyettesítette, de Rüdiger újra bevethető, és ez önbizalmat ad nekünk.”

Kroos visszatérése a német válogatottba

„Tájékoztatott a döntését illetően. Ez nem fogja befolyásolni a teljesítményét a szezon hátralévő részében, mindenki koncentrált. Ami a jövőjét illeti, senki nem tudhatja, hogyan fog dönteni. A választása nem fogja befolyásolni azt a magas szintű teljesítményt, amit a Real Madridban nyújt.”

„Nem fogok tanácsot adni Kroosnak, hogy mit tegyen. Én csak a fiamnak adhatok tanácsot, Kroos pedig nem az én fiam. Minden mentális ereje megvan ahhoz, hogy meghozza a saját döntését. Nagyon felelősségteljes ember, és rendkívül világos elképzelése van a jövőjét illetően. Akkor fogja befejezni, amikor már nem tud ezen a szinten teljesíteni. Amíg ez nem következik be, addig nem fog leállni.”

Ferland Mendy

„Védekezést illetően ő a legjobb balhátvéd. Képes jól kezelni a kettő az egy elleni szituációkat, mert előtte ott van Vinícius, aki kiváló képességekkel rendelkezik támadásban. A balhátvéd profilt teljes mértékben megtestesíti Mendy. Kiváló védekező képességei vannak, és jól kezeli a posztot érintő versenyhelyzetet.”

Vini Jr. pozíciója

„Vinícius középen is képes játszani, nem egymaga centerként, de több támadóval együtt viszont igen. Figyelembe kell vennem, hogy szeret a szélen futballozni. Sokat fejlődött a pályán való helyezkedése. Egy ilyen kvalitású játékost oda akarok tenni, ahol a legjobban érzi magát, és ez jelenleg a balszélső poszt.”

Modrić jövője

„Hogy Modrić milyen döntést hoz a jövőjét illetően, azt én nem tudom. Nem fogok beszámolni személyes dolgokról a sajtónak. Mindenki azt szeretné, amit maga Modrić is, az pedig az, hogy továbbra is csodálatos futballista legyen. Modrić zseniális játékos volt eddig is, most is és a jövőben is az lesz. Hogy mit kezd a jövőjével, azt magának a játékosnak kell eldöntenie.”

Arda Güler

„A posztján nagy a verseny. Nekem kell összeállítanom azt a kezdőtizenegyet, amelyben helyet kap. A sérülései miatt sok időt kihagyott, és sokáig tartott, amíg megkapta a lehetőséget. Nagyon fiatal, és türelmesnek kell lennie, viszont már olyan fizikális állapotban van, hogy képes meccseket végig futballozni.”

Sergio Ramos

„Ramos holnap visszatér, és a Bernabéu nagy szeretettel fogadja majd. Megérdemli, hiszen ő egy legenda. Fantasztikus kapitány és példakép volt, zseniális karakterrel. Olyan kapitányok játszottak az irányításom alatt, mint Maldini és Terry. Ez sokat segít abban, hogy jó légkör legyen az öltözőben.”

Kroos és Modrić a középpályán, mint két védekező középpályás?

„Tudnék alkalmazkodni a tulajdonságaikhoz, ahogy Donadonival és Rijkaarddal is tettem.”

Endrick érkezése

„Erről még nem beszéltünk, de az első csapat keretéhez fog tartozni a csatlakozásakor. Sokat beszéltek a jövőről, és ez boldoggá tesz engem. Az egyetlen dolog, ami a szemem előtt van, az a holnapi találkozó. Hétfőn még nem tudom, hogy mi fog történni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…