Ancelotti: Bellingham játszani fog holnap

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Szombat este a Valencia otthonában lép pályára a csapat. Carlo Ancelotti pedig megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a mérkőzésről, a tavalyi eseményekről, a visszatérőkről és Arda Gülerről is.

A mérkőzés

“Ahogy közeledik a szezon vége, egyre fontosabbá válik minden mérkőzés. A Real Madridnak mindig is nehéz dolga volt a Mestallában, mert a Valencia kemény ellenfél hazai pályán. Természetesen ismét a legjobb formánkat kell mutatnunk. A csapat megfelelően készült a héten, Carvajal, Camavinga, Joselu és Bellingham iss visszatért. Szeretnénk egy jó meccset játszani. Március és április a két legfontosabb hónap minden szezon során, magabiztosan vágunk neki ennek az időszaknak.”

“Az a tervünk, hogy holnap egy jó meccset játszunk, úgy gondolom, hogy a Valenciának is ugyanez a célja. Minden meccs előtt erre vágynak a szurkolók és a játékosok is. De nem szabad elfelejtenünk, hogy mi történt a tavalyi évben, mert ha bármilyen jele is megmutatkozik a rasszizmusnak arra reagálni kell. A Valencia ezt jól oldotta meg tavaly, hiszen azonosították azokat, akik bűncselekményt követtek el. Mert a rasszizmus bizony bűncselekmény.”

A valenciai tűzeset

“Egy olyan városban játszunk majd meccset, ahol néhány hete súlyos tragédia történt. Nagyon nehéz elfelejteni ezt. Mindenben támogatjuk az érintett családokat, és ezért is szeretnénk egy igazán szórakoztató mérkőzést játszani.”

Vini Jr.

“Nem készülünk semmi különössel. Most is ugyanúgy készül a találkozóra, ahogy mindig is. A célja, hogy jó teljesítményt nyújtson. Vini szeret futballozni, mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb formában legyen a mérkőzésre. Egész héten azon dolgoztunk, hogy kitaláljuk, hogyan tudunk problémát okozni a Valencia védelmében, hiszen egy jól szervezett csapatról van szó.”

“Az elmúlt három szezon során egy folyamatos fejlődést látok Vinin. Nemcsak gólokat lő és gólpasszokat ad, hanem van egy folytonosság a teljesítményében, emiatt egyre fontosabb tagjává vált a csapatnak. Az eltökéltsége miatt nincsenek is nála határok. Még tovább és tovább fejlődhet. A legjobb formáját pedig akkor mutatja, amikor élvezi a focit.”

A csapat teljesítmény

“Nagyszerű, amit eddig elért a csapat, főleg a rengeteg hiányzó ellenére. Ez a csapat sohasem adja fel, még akkor sem, ha nehézségekkel találja szembe magát. Nagyon magabiztosak vagyunk, közben Militão és Courtois visszatérése is egyre közelebb van. Ha ugyanilyen dinamikával folytatjuk, akkor ez egy nagyon pozitív szezon lehet.”

Ez lesz a legnehezebb meccs?

“Ez lesz az egyik legfontosabb. Minden meccs az, hiszen a három pont a cél. Minden egyes megszerzett pont nagy fontossággal bír a szezon ezen szakaszában. De minden csapatnak szüksége van a pontokra, hogy harcolhassanak a jobb pozícióért, a BL-helyért vagy azért, hogy ne essenek ki.”

Lucas Vázquez hosszabbítása

“Még nem beszéltünk erről, de tisztában vagyunk azzal, hogy néhány játékosnak lejár a szerződése. Lucas remek szezont fut, amikor pályára lép, mindig jó teljesítményt láthatunk tőle.”

A bal hátvédek

“Jelenleg van két játékos is, akiben nagyon bízunk. Az egyikük Fran García, akinek több jó meccse is volt a szezon elején, aztán mikor Mendy visszatért, akkor tőle is hasonlóan jó teljesítményt láttunk. “

Courtois és Militão visszatérése

“Nincs egy fix dátum erre, de szeretnénk kihasználni a válogatott szünetet és a Király-kupa utáni mini szünetet, mert akkor fognak elkezdeni együtt edzeni a csapattal. Bízom benne, hogy április 14-e után már játékra képes állapotban lesznek.”

A Real Madrid TV videói

“Nem beszéltünk erről az öltözőben. A média szabadsága, hogy miről készítenek anyagot. Nincs több hozzáfűznivalóm.”

Üzenet a Valencia szurkolóinak

“Élvezzék a mérkőzést. Persze, egy kicsit bízom benne, hogy a meccs végén szomorúak lesznek, amiért a Real Madrid nyert. Ez része a sportnak. Biztos vagyok benne, hogy jól fognak szórakozni holnap.”

Arda Güler

“Minden a körülményektől függ. Egy fiatal játékosról beszélünk, aki fejlődésben van, ezért minél többet kéne játszania. Vannak helyzetek, amikor egy kicsit eltérnek a játékos és a csapat szükségletei. Ezért mondom azt, hogy türelmesnek kell maradnunk.”

“Tisztában vagyok azzal, hogy a fejlődéshez játszani kell, de néha mást kíván meg az adott mérkőzés. Nagyon bízom Arda Gülerben, elképesztően nagy tehetség, és szeretném majd megadni a lehetőséget a szurkolóinknak, hogy ezt ők is láthassák. Hamarosan eljön az ő ideje is.”

A csapat támadójátéka

“Ez nagyban függ az adott meccstől. Kell lenni megoldás arra az esetre is, ha egy csapat betömörül és beadásokat kell alkalmaznod. Ebben az értelemben Bellingham egy nagy segítség, hiszen remekül ér be a tizenhatoson belülre. Amikor a pályán van, többféle lehetőségünk is van a támadásokban.”

Volt előrelépés a rasszizmus visszaszorításában?

“Úgy gondolom, hogy igen. A Valencia jól cselekedett, mindannyiunknak, akik imádják ezt a sportot, így kell tennünk. És persze társadalmi szinten sem kell eltűrnünk sem a rasszizmust, sem az erőszakot. Cselekedni kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Brahim és Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Villarreal elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Villarreal elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas Vázquez3. Militão22. Rüdiger20. Fran García15.…