Egytől egyig: Valencia – Real Madrid (2-2)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 27. játéknapján a királyi gárda a Mestallába látogatott, ahol egy fordulatos mérkőzésen csupán döntetlenre volt elég a vendégek teljesítménye. Úgy tűnik, hogy a tavalyi események után idén is még napokig, hetekig fognak beszélni erről a mérkőzésről, habár most nem a rasszista megnyilvánulások, sokkal inkább a vitás játékvezetői döntések kapcsán. Nézzük tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,4)

Szívesen fogalmaznék úgy, hogy két felemás félidő, viszont a második sem volt parádés, a küzdeni akarás azonban dicséretes, és könnyen lehetett volna ebből 3 pont, ha Gil Manzano 2 másodperccel tovább tartja a mérkőzést. Az első játékrészben a csapat kereste önmagát, a Valencia magas presszingje szemmel láthatóan nem ízlett a blancóknak, az esetek túlnyomó többségében nem is tudták kihozni saját térfelükről a labdát.

A második félidőre a csapat egy magasabb fordulatszámra kapcsolt, a hazaiak pedig nem tudták tartani azt a fajta nyomásgyakorlást, amit korábban tanúsítottak. Tudjuk, hogy milyen nehéz helyszín a Mestalla, és mondanám, hogy egy értékes 1 pont, de így, hogy tisztában vagyok vele, hogy mi történt a mérkőzés végén, ez egy nagyon fájdalmas döntetlen.

6/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatkép (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatkép (forrás: realmadrid.com)

Valencia (olvasói pontszám: 5,7)

A tavalyi Valenciához képest egy jóval kiegyensúlyozottabb gárdát láthatunk idén, ez a számokban is megmutatkozik. Már a hét elején lehetett tudni, hogy a rendezvény bizony sold out, és figyelembe véve, hogy mi történt tavaly, közel sem számítottam egy egyszerű mérkőzésre, a Valencia kvázi élete összecsapására készült. Ahogy fentebb már említettem, az első félidőben nagyon sok energiát mozgósítottak, ami az 50. percig volt nagyjából elég, ezek után visszaestek. Alapvetően az ex madridi futballisták többségét szeretem, de Hugo Duro jelensége egyre inkább elviselhetetlen a számomra.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Vini Jr. (olvasói pontszám: 7,9)

Ahogy csapatszinten a Valenciára, úgy Vinire is igaz, hogy nagyon készült erre a találkozóra. A góljai miatt őt választom az összecsapás emberének és emiatt is magas a pontszáma, egyébként véleményem szerint nem volt túlságosan jó meccse, ahogy a csapatnak sem, bármennyire érdekesen hangzik 2 szerzett találat mellett.

Az erőfeszítéseit értékelem, hiszen rendre visszajárt védekezni, és próbált segíteni, bár az első bekapott találatnál a nagy akarásnak nyögés lett a vége, visszaszerezte a játékszert, majd odakotorta végül Foulquier elé a lasztit. Mindenféle rasszista támadást elutasítok, ami őt érte, de jobban örültem volna, ha csendben teszi a dolgát, és nem hergeli a közönséget.

8/10
Szerkesztői pontszám
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 8)

A bekapott góloknál nem szeretném elővenni, úgy vélem nem is lehet. A rögzített szituációkat követően úr volt a tizenhatoson belül, és több bravúrt is bemutatott. A tegnapi nap folyamán lábbal is magabiztosnak bizonyult, amiatt nem lehet hibáztatni, hogy 1-2 Valencia presszingnél kivágta a bogyót, inkább tegyen így, minthogy eladja azt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 4,9)

Az ősz-tél folyamán egy bomba formában lévő Danit láthattunk, szeretnénk tudni, hogy mi történt vele. Nem, nem arról van szó, hogy visszaesik a teljesítménye, hiszen nem lehet úgy futballozni 50 mérkőzésen zsinórban egy szezon során, hogy extra vagy, inkább arról van szó, mintha fejben valahol egy teljesen másik univerzumban lenne mostanság. A 2. madridi kapott gól abszolút az ő sara, oda így nem lehet bepasszolni labdát, emellett Lunin bravúrjánál is szépen lemaradt Diego Lópezről. Szépségtapasz, hogy Vini első találata az ő centerezéséből született.

5/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 6,6)

A francia tank ismét a védelem közepén találta magát. Szégyent biztosan nem vallott, de én tegnap nem éreztem a stabilitást a Tchouaméni – Rüdi kettősben, még ha a bekapott gólok nem is az ő hibáiknak köszönhetően adódtak. A Diakhabyval való találkozása nagyon sajnálatos, főleg, hogy Tchouaméni egy teljesen vétlen mozdulattal esett a játékosra. Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 6,7)

Az előző szekciónál leírtakat itt is tartom, nem éreztem annyira kíméletlennek és kellemetlennek Rüdigert, mint amennyire megszoktuk. 4 tisztázás a német monstrum neve mellett.

6/10
Szerkesztői pontszám
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 6,1)

Kövezzetek meg, a védelem legjobbja volt a tegnap este folyamán, és fizikailag fájt nézni, ahogy Fran váltotta a második félidő hajrájában. Védekezésben extrát most nem kellett nyújtania, hibázni sem hibázott, cserében a támadásokat aktívan segítette, hasznosan. Mindent elmond, hogy neki volt a legtöbb (3) kulcspassza.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 5,9)

Csúnyán felrúgta a vakvilágba a labdát az első bekapott gól előtt, így ez tőle indult, de mások is közrejátszottak, 1/1 nem lehet az ő nyakába varrni. Láthatóan ő is szenvedett a mérkőzés első felében, a másodikra valamelyest feljavult, egy tanári szerelésére mindenki emlékezhet.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 6,1)

A Valencia magas presszingjét leginkább a német szenvedte meg, tekintve, hogy ha labdát is kapott, azt iszonyatosan mélyen, onnan nagyot pedig nem tudott húzni, erős túlzással ki volt véve a játékból. Tőle nem megszokott módon adódott 1-2 iszonyat gyenge átadása, amelyből a Valencia veszélyesebb kontrát is vezethetett volna, ettől függetlenül még mindig a pontosabbak között volt tegnap este. Cseréje indokolt volt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 6,8)

A középpálya legjobbja, nem lehetett nem észre venni, hogy mennyire energikusnak számított, felszántotta a pályát. 6 labdaszerzés, és mindkét légi párharcát megnyerte a francia csillag.

7/10
Szerkesztői pontszám
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)
Eduardo Camavinga (forrás: realmadrid.com)

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 6,4)

Talán nem a legjobb mérkőzésre tért vissza Jude. Becsületesen próbálkozott, erőfeszítéseit most is díjazni kell, viszont nagyon ügyeltek rá. Legnagyobb lehetősége a második félidőben adódott, amikor Mendy zseniálisan vette észre, leheletfinom lövőcselét követően pedig Mamardashvili védett. Ennél a lehetőségnél volt egy olyan érzésem, hogy a nehezét megcsinálta, és ezt egy játékban lévő Jude befejezi. A találkozó legvégének kimenetelét már ismerjük, egy ideális világban most azt kéne leírnom, hogy a győztest gólt ő szerezte.

6/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 4,9)

Iszonyat módon nem érezte. Tény, hogy kevés labdát is kapott, de nagy szükség volt arra, hogy Brahim váltsa és felrázza az állóvizet.

4/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 7,2)

Rengetegen a kezdőcsapatba várták, csereként kapott lehetőséget és bizonyított. Adódott egy veszélyes külsővel eltalált lövése és egy asszisztja is. Arról meg tényleg inkább ne beszéljünk, hogy most egyel több gólpasszának kéne lennie.

7/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)

Luka Modrić (olvasói pontszám: 6,8)

Azt gondolom, hogy a horvát mágus is jól szállt be, hasznosabbnak éreztem abban a fél órában, mint előtte Kroost. 2 labdaszerzés és 1 kulcspassz.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 6,3)

Valahol nagyon sajnálom őt, de tényleg kínzás volt nekem a játéka. Mendy rettenet hasznos volt tegnap, emiatt nem is értettem, hogy miért kellett lekapni, nem látszott fáradtnak a francia.

4/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 5,7)

Sokat nem tudott hozzátenni, magas labdákkal pedig nem igazán keresték a társak.

5/10
Szerkesztői pontszám

Nacho nem kapott elegendő időt a bizonyításra, így külön nem szeretném őt értékelni.


Kattints a részletekért!

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 6,5)

A kezdőcsapatot illetően nehéz kötekedni, egyedül Brahimot várták többen a kezdőcsapatba, emellett érdekesség, hogy egy ép Nacho mellett Tchoauméni kezdett a védelem közepén, ezt a döntést könnyen lehet, hogy Nacho idei teljesítménye okozhatta az olasznál. Figyelmeztető jel lehet, hogy a csapat nehezen tud mit kezdeni a magas presszinggel, mert láthatóan az első félidőben a vendégek nem tudták megtalálni ennek az ellenszerét. Kroost érdemes volt lekapni, Mendyvel viszont hibázott. Arda Gülert megemlíthetem 100x is, biztosan türelmes, de attól félek, hogy elvesztegetünk egy tehetséget, bár ne lenne igazam.

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK