Ancelotti: Imádom a munkámat, különösen a Real Madridnál

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, a Leipzig elleni nyolcaddöntő 2. mérkőzése előtt.

A mérkőzés

„A legjobb formánkat kell hoznunk. A párharc még nem dőlt el, még ha van is egy kis előnyünk. Az első perctől kezdve az utolsóig a legjobbunkat kell nyújtanunk. Az első mérkőzés nehéz volt a Leipzig ellen, még úgy is, hogy sok lehetőséget alakítottunk ki.”

„Ezen javítanunk kell, és veszélyesebbnek kell lennünk, mert a holnapi egy teljesen másik találkozó lesz. Ők sokkal inkább a kontratámadásokra fognak építkezni. Ahhoz, hogy ezt megfelelően tudjuk kezelni, kulcsfontosságú lesz a védekezés.”

Fontos tényezők a Leipzig ellen

„Kielemeztük az első összecsapást, azokat a dolgokat , amiket jól csináltunk, és azokat is, amelyeken javíthatunk. Védekezésben szenvedtünk, és ebben fejlődnünk kell. A Leipzig nagyon erős a kontratámadásokat illetően, rendkívül gyors csatáraik vannak. Rüdiger visszatért, és ez a segítségünkre lesz. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk, mert ez teremti meg az esélyt arra, hogy megnyerjük a párharcot.”

Van bármiféle gondolata a játékvezetőt illetően?

„Soha nem lehetsz nyugodt egy olyan mérkőzésen, ahol rengeteg minden forog kockán. Hajszolnunk kell az álmunkat, hogy továbbra is versenyben legyünk ebben sorozatban, ami a múltban sok sikert hozott már a számunkra. Nem gondolok a játékvezetőre a meccs előtt, és utána sem kívánok gondolni rá.”

Kezdőtizenegy

„Fejtörést okoz a kezdőcsapat összeállítása, de nem fogok elárulni semmit. A Tchouaméni – Rüdiger párost azért alkalmaztuk a Valencia ellen, mert Nacho nem edzett velünk, és volt egy kis fájdalma. Nacho most már bevethető, és esélyes arra, hogy kezdjen.”

Bellingham piros lapja

„Nem beszéltem Bellinghammel az üggyel kapcsolatosan. Ő egy olyan játékos, aki mindent belead a pályán, és eszméletlen jól teljesít. Az említett piros lapnál hibázott, kicsit frusztrált volt, de nem sértett meg senkit.”

Rodrygo formája

„Rodrygo remek formában van, sokat ad hozzá a csapat játékához a kemény munkájával és elkötelezettségével. Igaz, hogy a befejezéseknél kevésbé kíméletlen, de túl fog lépni ezen. Ha ez korábban nem aggasztott bennünket, akkor most sem fog. Az a fontos, hogy a kemény munkájával hozzájárul a csapat sikereihez.”

A szezon értékelése

„Amennyiben a mai napon kéne értékelnem, azt mondanám, hogy kifejezetten jól teljesítettünk ebben az idényben. Szeretnénk így folytatni. A szezon végén fogjuk értékelni a dolgokat, de eddig semmiért nem tudom kritizálni a csapatom.”

A keret

„A fő tényező, hogy van néhány rendkívül jó játékosunk, akikben rengeteg minőség rejlik. Olyan játékosaink is vannak, akik tanulni, fejlőlődni akarnak, úgy, hogy közben ehhez a klubhoz tartoznak. A játékosaim elfogadják a döntéseimet, mindent megtesznek azért, hogy jól teljesítsenek és segítsék a csapatot.”

Diakhaby sérülése

„Mindannyian üzentünk Diakhabynak. Beszéltünk vele, és sajnáljuk, ami történt, de vissza fog térni. A sérülések elég gyakoriak a futballban. Felvettük vele a kapcsolatot, magabiztosnak és sikerre éhesnek látszik. Kiválóan fog visszatérni, és a legjobbakat kívánjuk neki.”

A tényleges játékidő a futballban

„Ez lesz az egyik olyan szabály, amelyet hamarosan alkalmazni fognak, nem csak a szombaton történtek miatt. A sérüléssel és videózással járó percek nem egyértelműek és bonyolultak. A tényleges játékidő bevezetése megoldást jelenthet.”

Ennek hatása a játékvezetőkre

„Nem tudom, mi a legjobb vagy a legrosszabb. Rendkívül nehéz ezt megmondani, mások jobb helyzetben vannak, ahhoz, hogy megmondhassák, hogy mi a megfelelő a játékvezetők számára.”

Elégedettség a munkájával

„Imádom a munkámat, különösen a Real Madridnál, mert ez a legjobb munkahely. Ahhoz, hogy bizonyos helyzeteket megtanulj kezelni, szenvedned kell, mindez hatással van a boldogságra. Lehetnek olyan emberek körülötted, akik nem boldogok, például egy futballista, aki nem játszik. Az örömöt megoszthatod, de a szenvedés egyéni. Én nagyon boldog vagyok, mert a világ legjobb klubjánál vagyok edző, de többet szenvedek, mint amennyiszer boldog vagyok.”

A LaLiga vizsgálatai a Real Madrid TV videós összeállításait illetően

„Erre a kérdésre már válaszoltam. Meglepődtem, mert nem veszik figyelembe a véleménynyilvánítás szabadságát. A Real Madrid TV egy olyan médium, amely ugyanúgy véleményt formálhat, mint Önök.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Ancelotti: Szórakoztató meccs volt

A Villarreal elleni döntetlent követően az olasz mester értékelte a látottakat.  “Szórakoztató meccs volt, nagy sebességgel, intenzitással. Amire…