Ancelotti: Boldogok vagyunk, ott vagyunk a negyeddöntőben

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-1-es összesítéssel jutott tovább az RB Leipzig ellenében a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozót követően Carlo Ancelotti is megosztotta gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Keményen kellett küzdenünk, jobban, mint ahogy gondoltuk. Nagyon jó helyzetben vagyunk, hétpontos előnyünk van a bajnokságban és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutottunk. Ha valaki ezt ajánlja nekem az idény elején, elfogadtam volna.”

„Kritikusnak kell lennünk, mert ugyanaz történt, mint korábban. Ha előnyre teszünk szert, nem tudjuk, hogyan kezeljük mentálisan. Nem helyezünk nyomást az ellenfélre, hiányzik az intenzitás. Talán hibát követtem el a kezdőcsapat összeállításakor, de nagyobb intenzitást, több energiát szerettem volna hozni, ezt pedig nem értük el. Ebben kell fejlődnünk, ki kell értékelnünk, mi nem ment.”

Az előny kezelése

„Az elképzelésem az volt, hogy az energikus középpályásokkal magasan letámadunk, kemény tempót diktálunk és megakadályozzuk a kontrákat. Gyenge teljesítményt nyújtottunk, mélyen védekeztünk és nem támadtunk le eléggé.”

„Nehéz mérkőzés volt, nem tudtuk kezelni az előnyünk, ahogy tavaly a Liverpool ellen sem tudtuk. Az első idényemben ugyanez történt a Schalke ellen, amikor idegenben 0-2-re nyertünk, majd 3-4-re elveszítettük a visszavágót. Máshogy kell felkészülnünk a találkozókra.”

Önkritika és a Bernabéu elvárásai

„El kell fogadnunk a kritikát, ha jogos, és a mai pontosan ilyen. Az első félidő végi füttyszó megérdemelt volt, felébresztett minket. Jobban játszottunk a második játékrészben. Szükség van egy ilyen magas elvárásokkal rendelkező közönségre, mint a Bernabéué, mert a fütty bizonyos helyzetekben felkeltett minket a második félidőben. Ugyan örülünk a továbbjutásnak, de kritikusnak kell lennünk, jobban kellett volna játszanunk. Más kezdővel állnék már fel.”

A szurkolók támogatása

„A szurkolóink mindig segítenek és támogatnak bennünket. Különleges, történelmi esték fűződnek ehhez a stadionhoz. A mai nem volt egy jó este, de lesz egy negyeddöntőnk a Bernabéuban, a hangulat pedig biztosan különleges lesz.”

Vini gólja

„Láttam a megmozdulást, különleges volt a passz, a futás és a lövés is. Meglökte a védőt, de nem hiszem, hogy piros lapot érdemelt volna.”

Mentális kimerültség

„Elveszítettük a frissességet, nem tudtunk irányítani, nem voltunk elég direktek és hanyagok voltunk, ha nálunk volt a labda. Ezen gyorsan változtatnunk kell. A szünet előtt még két meccsünk van, utána mentálisan is pihenhetünk, fáradt a csapat. A szünet után jobbak leszünk, a negyeddöntőkre Courtois és Militão is visszatérhet, ez pedig remek hír.”

Taktikai változtatások

„Védekezésben fontos volt, hogy Olmót és Simonst Tchouaméni és Camavinga semlegesítse. Ők jelentették a veszélyt az odavágón is. 4-3-3-as felállásra szavaztunk, így Kroos egy kicsit magasabban játszhatott. Remekül hozták ki a labdát hátulról a két középhátvéd és középső középpályás által, ez okozta a problémáinkat és képtelenek voltunk nyomást helyezni rájuk.”

„Változtattunk a rendszeren, Rodrygo személyében pedig újabb támadó lépett pályára. Négy középpályásra váltottunk, Tchouaméni és Kroos helyezkedett középen, Bellingham a bal oldalon, Valverde pedig a jobbon. Ha bárkit lecserélhettem volna, az edző személyén módosítottam volna.”

Új Bajnokok Ligája-formátum

„Nincs jó véleményem róla. Úgy gondolom, minden olyan formátum rossz, amely több mérkőzést varr a nyakunkba.”

Az ügyészség vizsgálódása

„Nem most kell erről beszélni. Már beszéltem erről egy korábbi interjúban. Régi történet, nincs rám hatással és remélem, minél hamarabb megoldódik. Nyugodt vagyok, az egyetlen dolog, amivel foglalkoznom kell, hogy a csapat jobban szerepeljen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK