Ancelotti: Lesz néhány változtatás, mert egy kis frissességet kell vinnem a játékba

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető a Celta elleni bajnoki mérkőzés előtt is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„A szezon ezen szakaszában mindenkinek sok forog kockán, a Celtának és nekünk is. Minden egyes csapat többet ad ki magából, mert ez egy fontos időszaka az idénynek. Másfajta hozzáállást és intenzitást kell mutatnunk. Teljesen világos, hogy mi a célunk és mit fogunk tenni. A legutóbbi mérkőzésen nem szerepeltünk jól a szurkolóink előtt, holnap pedig egy másik arcunkat kell mutatnunk.”

„A Girona elleni mérkőzésünk az idény legjobbja volt, amely után egy pici hullámvölgybe kerültünk, és talán egy kicsit lejjebb esett a színvonalunk. Ez feladta a leckét, hogy min kell javítanunk, hogy hol, és mit nem csinálunk megfelelően. Nem aggódunk, egymás között a legnagyobb kritikával értékeljük a dolgokat. A szerdai találkozó értékelése egyszerű és egyértelmű volt, hiányzott az iram és a hozzáállás, holnap ezeket kell pótolnunk.”

Bellingham 2 meccses eltiltása a bajnokságban

„Azért fellebbeztünk, mert véleményünk szerint túlzás az ítélet, hiszen nem sértett meg senkit, ahogy a jegyzőkönyvből is kiderült. Amiatt kapta az eltiltást, mert agresszív módon közelítette meg a játékvezetőt. Bízom benne, hogy nem Bellingham viszi el ezzel az ítélettel a balhét, mert mások sokkal hevesebben reklamáltak, mint ő. Nem gondoljuk, hogy az őt érintő szankció jogos lenne, ezért fellebbeztünk.”

Vinícius viselkedése

„Visszanéztem a statisztikákat, és arra kellett rájönnöm, hogy nincs még egy olyan játékos, aki ellen annyiszor szabálytalankodnának, mint vele szemben. Felrúgják, kifütyülik, provokálják, mit kellene tennie? Gólókat és gólpasszokat teremt a csapatnak, és nekem a hozzáállásáról kell beszélnem. Mindenkinek változtatnia kell azon, ahogy Viníciusszhoz hozzááll.”

„Az én személyes történetem során, még soha nem fordult elő, hogy egy rendkívül tehetséges játékos olyan szenvedést éljen át, mint Vinícius. Az emberek elfelejtik ezt, de én nem fogom. Vallecasban kapott egy ütést az arcára, az ellenfél nem kapott figyelmeztetést, most pedig mindenki piros lapot reklamál, mert meglökte a Leipzig elleni mérkőzésen az ellenfelét. Amikor ezeket a dolgokat értékeljük, ne felejtsek el, hogy mi történt korábban.”

Egyedi felállás a Leipzig ellen

„A Leipzig elleni meccsen ez egy taktikai szempont volt. Az eddigi sikereinket a szezonban nagyban a védekezésben mutatott erőfeszítéseinknek köszönhetjük. A sok sérülés és probléma ellenére olyan kollektíven védekezett a csapat, amely lehetővé tette, hogy többször kapott gól nélkül hozzunk le mérkőzést és jó eredményeket érjünk el. A szerdai döntetlen során egy percig nem forgott veszélyben a továbbjutás. Mindvégig volt egy gól előnyünk, Brahim Lipcsében szerzett találatának köszönhetően.”

Pihentetés

„Talán a teljesítményünk egy kicsit visszaesett, de a heti egy mérkőzés lehetővé tette, hogy szinte a teljes keret felépüljön. A következő válogatott szünet után visszatér Militão és Courtois, és a csapat majdnem teljes lesz. Ez jót tesz a szezon hajrájára való felkészülésnek.”

Rodrygo gólnélküli időszaka

„Rodrygo madridi története eddig nagyon sikeres. Két évvel ezelőtt nagyban hozzájárult a Bajnokok Ligája győzelemhez, ahogy azóta is segít nekünk. Idén nem szerez annyi gólt, viszont rengeteget hozzáad a csapat játékához. Amikor gólokra lesz szükség, számíthatunk majd rá.”

Mentális fáradtság

„Ha így fogalmaztam volna, akkor tévedtem. Azt mondtam, hogy meglehet, hogy, a koncentráció és az intenzitás szintje egy kicsit visszaesett, mint már sokszor megtörtént az ilyen típusú találkozók alkalmával. Látszott, hogy a csapat feszülten futballozott. Azzal, hogy nálunk volt az előny, nem vállaltunk elől elég kockázatot, de nem gondolom, hogy mentális fáradtságról lenne szó.”

„Nem tudom, hogyan kell felkészülni egy ilyen meccsre, amikor előnyben vagyunk, már többször előfordult ez velem. A Schalke ellen négy évvel ezelőtt és a Chelsea ellen is. Át kell gondolnunk ezt, hogyan készüljünk fel, mert nem lehet csakis a megszerzett előnyre gondolni.”

Hogyan változik a csapat Bellingham nélkül?

„Bellinghammel a csapat veszélyesebb a tizenhatoson belül, védekezésben nincs igazán változás, hiszen az általa végzett védekező munkát más is el tudja látni. Kevesebb érkező lesz a második hullámban, Bellingham ebben zseniális, ahogy már láthattuk tőle a bajnokságban.”

Változtatás a kezdőcsapatban

„Emlékeznek, hogy mit mondott egy olyan nagyszerű edző, mint Toshack? Szerdán az egész kezdőcsapatot megváltoztatta volna, csütörtökön már kevesebb helyen nyúlt volna bele, vasárnap pedig? Lesz néhány változtatás, mert egy kis frissességet kell vinnem a játékba.”

Brahim és az esetleges marokkói válogatottság

„Ez az ő személyes ügye. Szerintem megfontolja ezt a lehetőséget, de nem beszéltem vele erről.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK