Ancelotti: Ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor meg kell verned a Cityt

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető az Osasuna elleni mérkőzést megelőzően is a média munkatársainak rendelkezésére állt.

A mérkőzés

„Egy rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, amely a legjobb teljesítményt követeli meg tőlünk, különösen a válogatott szünet előtt. Szeretnénk a szezon ezen részét jól zárni. Eddig kiválóan teljesítettünk, remek pozícióból vonulhatunk szünetre.”

„Elég optimista ember vagyok, és jobb formában vagyunk, mint valaha. Vezetjük a bajnokságot, és ott vagyunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Militão és Courtois hamarosan visszatérnek, a lehető legjobb formának örvendünk. Ezek nem jelentik azt, hogy holnap nincs lehetőségünk botlani, hiszen ez megtörténhet. Izgatottan várjuk a következő találkozókat, boldognak, elégedettnek és sikerre éhesnek kell lennünk.”

Viníciust érintő rasszista gyalázkodás az Atlético Madrid – Inter mérkőzés előtt

„A probléma ugyanúgy terítéken van még mindig, a véleményem nem változott. A Valencia megfelelően cselekedett a botrány után, most egy másik gárda előtt a sor. Amikor zéró tolerancióról beszélünk, az mindenkire vonatkozik, ránk és mindenki másra is. Lépnünk kell, hogy elkerüljük az ilyen incidenseket és a társadalmunkat érintő szörnyűségeket. Az elkövetőknek nem az utcán a helye, hanem egészen máshol.”

Bajnokok Ligája sorsolás

„A City lesz az ellenfelünk, akit mindenki favoritnak tart, ők a címvédők. Nehéz párharc lesz, de bízunk benne, hogy megfelelő munkát tudunk végezni. Az, hogy a visszavágót Manchesterben játsszuk, egyáltalán nem aggaszt minket. A negyeddöntők soha nem számítottak egyszerűnek a Bajnokok Ligája történetében.”

„Amikor elindulsz a sorozatban, az az elképzelésed, hogy megnyered azt, és ha ezt elakarod érni, akkor a legjobb csapatokat kell legyőzned. Lehet, hogy jelenleg ők a legjobb csapat Európában, az önbizalmuk az egekbe szökött. Ha meg akarod nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor meg kell verned a Cityt.”

Courtois és Militão

„Újra a csapat többi tagjával együtt edzenek. Kihasználjuk a szünetet, hogy néhány barátságos mérkőzésen már perceket is kapjanak az akadémia játékosaival együtt, és úgy vélem, hogy hamarosan versenyben lehetnek. A tervünk, hogy a 31-i, Bilbao elleni mérkőzésre készen álljanak, anélkül, hogy kockázatot vállalnánk. Szerintem képesek rá, hiszen jó állapotban vannak.”

Optimizmus a negyeddöntő előtt

„Mindannyian optimisták vagyunk, nem aggódunk. Ez egy nagyszerű negyeddöntő két zseniális csapat között. Nem tudom, mit gondolnak Manchesterben, és hogy ők is ugyanúgy éreznek-e, mint mi. Egyik évben mi jöttünk ki győztesen, a másik évben pedig ők, szóval ez egy nagyon kiegyenlített párharc lesz.”

Bosszú a Manchester City ellen?

„Egy negyeddöntő párosításról beszélünk, ami segíthet nekünk az elődöntőbe kerülni. Olyan ellenfeleket akarunk legyőzni, akik hasonló szinten futballoznak, mint mi, nem revansról van szó, nincs bennünk bosszúvágy. Mindenki gondolhat, amit szeretne, ez egy szoros párharc lesz, nincs favorit. Nem fogok túl sokat aggódnia emiatt. Tavaly megérdemelték a továbbjutást, ahogy mi is megérdemeltük 2 évvel ezelőtt.”

Az előző szezonban lévő visszavágó a Manchester City ellen

„Nem nyújtottunk jó teljesítményt, de van időnk gondolkodni ezen. Most a holnapi bajnoki meccsre és az elkövetkező találkozókra koncentrálunk.”

Brahim

„Nagyon fontos játékos számunkra, és a világ bármely csapatában is szintúgy az lenne. Azt a válogatottat választotta, ahol fontosnak érzi magát, és ez egy jó választás, hiszen Marokkó kiváló kerettel rendelkezik, egy nagyszerű edzővel, akit jól ismerek. Fantasztikus világbajnokságot tudhatnak maguk mögött, és most Brahim még többet adhat nekik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK