Hivatalos közlemény

Real Madrid hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra.

A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott be az Állami Főügyészség gyűlölet-bűncselekmény és diszkriminációs osztályának, amiért a héten két Bajnokok Ligája mérkőzésen is rasszista és gyűlöletkeltő inzultus érte játékosunkat, Vinícius Jr.-t. Az incidensek Montjuicban az Olimpiai Stadionnál, illetve Madridban a Metropilotano Stadionnál történtek a Barcelona – Napoli, valamint az Atlético Madrid – Inter mérkőzéseken.

A Real Madrid arra kéri a főügyészséget, hogy az elérhető videós bizonyítékokat felhasználva, azonosítsák be az elkövetőket, és tegyék meg az ilyenkor szükséges lépéseket.

A Real Madrid teljes mértékben elítéli ezeket a rasszista, diszkriminatív, gyűlöletkeltő és erőszakos támadásokat, melyek sajnálatos módon újra és újra előfordulnak játékosunk, Vinícius Jr. ellen. Klubunk továbbra is azon fog dolgozni, hogy megvédje a labdarúgás és a sport értékeit, valamint zéró toleranciával, következetesen harcolni fog az ilyen undorító incidensek ne történhessenek meg.

Mi történt pontosan?

Ahogy arról Facebookon mi is beszámoltunk, az Atlético – Inter meccs előtt, a madridi szurkolók egy csoportja “Vinícius egy csimpánz” rigmusokat énekeltek a meccs előtt, míg a Barcelona – Napoli találkozón a “Vinícius haljál meg” sorokat énekelte a Barca szurkolók egy csoportja.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…