Egytől egyig: Osasuna – Real Madrid (2-4)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 29. játéknapján az Osasuna az El Sadarban látta vendégül a királyi gárdát, ahol a habfehérek egy góldús mérkőzésen végül elrabolták a 3 pontot, így kellemes szájízzel vonulhatnak válogatott szünetre a srácok. Lássuk tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 8)

Rögtön a mérkőzés elején egy hazai bakit kihasználva vezetéshez jutott a csapat, viszont gyorsan érkezett az Osasuna válasza, amellyel a Real Madrid megkapta az idény első olyan gólját, amely rögzített szituációt követően született. Még az első félidő során egy szép akció eredményeként újra előnybe kerültek a királyiak, amelyet a második félidőben könnyed játékkal még sikerült is fokozni. A találkozónak nem volt olyan perce, ahol azt éreztem volna, hogy veszélyben lenne a 3 pont sorsa, pedig a pamplonai kiruccanások nem szoktak egyszerűre sikeredni.

8/10
Szerkesztői pontszám
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Osasuna (olvasói pontszám: 5,4)

Meglepődve konstatáltam, hogy az Osasuna nem adta fel a leckét, lehet most nekik volt szokatlan a délutáni időpont. A poént félretéve, nem éreztem bennük a tüzet, pedig a madridi drukkerek tudhatják, hogy az El Sadarból sosem könnyű elhozni a 3 pontot. Sergio Herrerára a 4 kapott gól ellenére sem lehet panasz, büntetőt szerencsére nem kellett rúgni ellene.

5/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Fede Valverde (olvasói pontszám: 8,6)

Az uruguayi úriember szokásához hűen felszántotta a pályát, amelyet most megspékelt 3 gólpasszal. Az elsőnél ügyesen tálalt Carvajalnak, a másodiknál zseniálisan csúsztatta meg a lasztit Brahimnak, és végül Vininek sikerült lekészíteni a bogyót. A bekapott gólnál ugyan Carvajal a főkolompos, de talán tanúsíthatott volna ő is nagyobb ellenállást Budimirrel szemben, ugyanis ott sikeresen együtt csúsztak el Mendyvel.

9/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7,5)

Az első bekapott találatnál nem lehet elővenni, egyébként pedig voltak bravúrjai és a beadásokat is többször ügyesen húzta le. Hátul rendre bevonják a társak a játékba, nem is jön igazán zavarba, sőt, Brahim találatánál az ő kirúgásából indult minden. A hajrában szerzett Osasuna szépítésben kétségkívül benne van, de nem tudok rá haragudni emiatt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 7,5)

Jajj Dani, hogy pontozzalak? A külsős mozdulatáig (lövésnek nem nevezném), amiből végül gól született, csak a fejemet tudtam fogni, hogy ez megint milyen produkció. Budimir találatánál szörnyen csúsztatott, aztán a gólvonalról sem sikerült már mentenie. Ezen felül volt, hogy nehezére esett fehér mezeshez bedobnia a labdát, vagy épp sípszó előtt megállt veszekedni a játékvezetővel. A második játékrészre stabilizálta magát, de a City ellen óriási szükség lesz egy full focus Carvajalra, mert egy Doku képességű játékos kíméletlenül kifogja használni az ilyen rövidzárlatokat.

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 7,3)

A francia fiatalember ismét a védelem közepén találta magát, ám ezúttal német társa került reflektorfénybe helyette. A kötelezőt hozta, a mérkőzés végét pedig már a saját szerepkörében tölthette.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 8)

Pontosan egy ilyen Rüdigerre van szüksége a Real Madridnak. Ha kell a mérkőzés elején beleáll az ellenfélbe, ha kell kellemetlen, ha kell forintos zsugákat osztogat a támadóknak és mindemellett hátul végig stabil. Bravó!

8/10
Szerkesztői pontszám
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 6,3)

Összességében én idén nem panaszkodom rá, de a tegnapi nem volt élete meccse. A Vinivel való együttműködés nem virágzott, hátul pedig volt 1-2 meredek megmozdulása, amiből könnyen lehetett volna nagyobb baj is. Na meg persze Budimir vele indult a szögletnél és megfeledkezett róla.

5/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,5)

Iszonyat frusztráló lehet az ellenfél játékosai számára, hogy ez az ember mindenhova is odaér a lábával, ha pedig úgy adódik, viszi a lábadat is vele. Újfent sokat melózott, 3 szerelés és 4 labdaszerzés.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 7,4)

A német karmester a tőle jól megszokott módon igyekezett forgatni a csapatot, de az extra zsugákat most nem ő mutatta fel. Mindent egybevetve egy haloványabb performansz, de nem is kellett megszakadnia, két társa a középpályán elvitte a showt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 8,2)

Szép teljesítmény a friss marokkói válogatott labdarúgótól. Carvajal gólját megelőzően ügyesen vette észre Fedét, majd Fede csuszijánál expressként elrobogva be is fejezte az akciót. Annál a befejezésnél olyan magabiztosságot éreztem a lábában, amilyet egy ilyen szituációnál Vininél szerintem soha nem fogok.

8/10
Szerkesztői pontszám
Vini Jr. és Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)
Vini Jr. és Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)

Rodrygo (olvasói pontszám: 6,6)

Továbbra is gól nélkül a brazil, és talán jót is tenni neki egy pihenő, bár a válogatott szünet nem ezt a célt szolgálja. Véleményem szerint felesleges volt végig pályán hagyni, hogy majd hátha megtörik a csend egy kvázi eldőlt találkozón. 4 alkalommal veszítette el a játékszert.

5/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 8,7)

Iszonyatosan nehéz félretenni a viselkedését, és nem igazán emlékszem másra, aki engem ennyire megosztott volna madridi karrierje alatt. Felesleges provokálás, állandó hisztéria, úgyhogy ne is csodálkozzunk, hogy minden egyes spanyol csapat megtalálja őt. A rasszista gyalázkodást természetesen elutasítom, de ne legyenek kétségeink, hogy maga Vinícius magának kreál elég feszültséget. Örülök, hogy a kettő százas zicceréből végre sikerült egyet bevernie, a második találatánál bemutatott mozdulata pedig pazar. Jó lenne, ha egyszer csak a futballról tudnék írni az ő szekciójában.

8/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Nacho (olvasói pontszám: 6,2)

Egy ígéretes kontrát ügyesen megállított, egyébként nem kellett megszakadnia.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 6,8)

Muñozról nagyon megfeledkezett a végén a horvát mágus, így az Osasuna ezzel megszerezte második gólját.

4/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 6,5)

13 perc jutott neki, legalább ő is mozgott egy keveset.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (olvasói pontszám: 6,3)

Szokásához hűen, 5 perc alatt is mérgezett egérként funkcionált a balhátvéd poszton.

6/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler (olvasói pontszám: 7,8)

Az a meglátás gólt érdemelt volna… róla bővebben majd Ancelotti szekciójánál olvashattok.

7/10
Szerkesztői pontszám
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 7,7)

Elhoztuk a 3 pontot egy nehéz helyszínről, tökéletes helyről várhatjuk a folytatást, erős túlzással elég lenne ennyit írnom. Tisztelem és megértem, hogy bízik Rodrygóban, de talán a brazilnak is jót tenne, ha pihenne 1-2 alkalommal, különösen egy ilyen frusztrált időszakban. Azt is megértem, hogy Gülernek a világ összes ideje rendelkezésére áll, hogy sztár legyen, de ilyen nincs, hogy egy ekkora tehetséget nem tudunk előbb pályára küldeni egy eldőlt találkozón. Miért megint neki kell 5 percet kapnia? Miért van az, hogy az ilyen szemtelenül fiatal tehetséges gyerekeket nem merjük alkalmazni sokkal többször? Én tudom, hogy ez a Real Madrid, meg Vininek 10x akkora a marketingértéke, de roppant mód elszomorít, hogy ezt a török zsenit megfosztjuk a futball örömétől.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Komment
  1. Nem nagyon írtam még kommentet ide de a Güler-es résszel annyira nagyon egyetértek,hogy az leírhatatlan !!!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…