Ancelotti: Militão újra bevethető, amely a legfontosabb hír számunkra

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Athletic Bilbao elleni összecsapás előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„A keret jól teljesít, azon játékosaink, akik a nemzetközi csapataiktól tértek vissza, megfelelően regenerálódtak. Camavinga is a többiekkel edzett, annak ellenére, hogy volt egy kisebb fájdalma. Magabiztosak vagyunk, holnap pedig figyelembe kell vennünk, hogy egy olyan gárda ellen lépünk pályára, amely kiváló szezont fut, magas intenzitással futballoznak és versenyben vannak a Bajnokok Ligája indulásáért járó pozícióért. Remek egyéniségeik vannak és szervezettek.”

„Jó formának örvendünk, minden önbizalmunk megvan ahhoz, hogy egy jó mérkőzést produkáljunk. Az Athletic Bilbao számára rendelkezésre áll egy hét, hogy felkészüljenek a Király-kupa döntőre, holnap pedig a legjobbjukat fogják nyújtani, hiszen a Bajnokok Ligája rendkívül fontos a számukra. Nem a döntőre fókuszálnak, azzal a céllal érkeznek, hogy pontokat szerezzenek a Bernabéuban.”

Militão visszatérése

„Militão újra bevethető, amely a legfontosabb hír számunkra. A keretben van, kiválóan edzett, de még nem 100%-os, ahhoz még többet kell játszania, viszont megfelelően felépült a sérüléséből. Az idény első mérkőzésén sérült meg az Ahtletic ellen, most pedig pontosan az Athletic ellen térhet vissza. Courtois újabb sérülése balszerencsés, de ő is hamarosan visszatérhet.”

Formába lendülés

„Egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálunk. Lehet, hogy Militão már holnap kap perceket, viszont az is előfordulhat, hogy nem. A fizikai állapota kifogástalan, a térde rendben van, csak újra hozzá kell szoknia a terheléshez és a csapattársaihoz. Türelmesnek kell lennünk vele, hogy megint a legjobb formáját nyújthassa.”

A holnapi kezdőcsapat középhátvédjei

„Militão egy rendkívül fontos futballista a számunkra, aki a játék több pontján is a segítségünkre van, akár a levegőben, akár az egy az egy elleni szituációkban. Nem zárnám ki teljesen a lehetőségét annak, hogy kezdeni fog. Amennyiben nem Militão kezd, úgy Nacho és Tchouaméni is bevethetőek.”

Spanyolország – Brazília barátságos mérkőzése

„Figyelemmel követtem a találkozót. Szórakoztató és mesés volt, nagyon harcosnak számított, élveztem. A Viníciust érintő probléma fölöttébb fontos, nagyon komolyan vette, nekünk is ugyanilyen szigorúan kell ezt kezelnünk.”

José Chilavert kommentjei Vinícius személyét illetően

„Nem szeretném kommentálni mások véleményeit az ügyet illetően, nem szabad foglalkoznunk az ilyen jellegű megjegyzésekkel (José Chilavert, egykori paraguayi hálóőr egy bu*i-nak nevezte Vinit, aki szerint a futball férfiaknak való, nem pedig a brazil játékosnak. – A szerk. kieg).”

Vinícius eltiltása

„Egyetlen egy dolog aggaszt a mai nap folyamán Viníciust illetően, mégpedig az, hogy holnap nem futballozhat. Ez az egyetlen dolog, ami zavar.”

Modrić

„Mindenki a következő idényről beszél, kivéve mi magunk. Luka koncentrált, mi pedig azt szeretnénk, hogy erősen fejezzük be a szezont, és a végsőkig harcoljunk. A játékosok jövőjével majd akkor foglalkozunk, amikor az idény befejeződik. Senkit sem érdekel, hogy most a jövőjéről beszélgessünk.”

„Az az érzésem, hogy Modrić megfelelő formában van ahhoz, hogy harcba szálljon a játékpercekért, akárcsak a többiek. Mindannyian ugyanezt érezzük, és szeretnénk erősen zárni az idényt. Egy nagyon fontos hónap áll előttünk. Nagyszerű helyzetben vagyunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és a játékosaim nem gondolkodnak azon, hogy mit fognak tenni jövőre.”

Védekező munka

„Furcsa volt, ami a két középhátvédünket érte idén. Úgy gondolom, hogy jól megbirkóztunk a feladattal és mindenki zseniálisan teljesített, Rüdiger különösen. Nacho is, néha ugyan hibázott, de általánosságba véve sokat tett hozzá a védelemhez. Tchouaméni pedig mesterien ugrott be erre a pozícióra. Ezt bizonyítja az is, hogy mi vagyunk az a csapat, amely a legkevesebb gólt kapta, ez pedig azt jelenti, hogy a kollektív védekezés megfelelően működött.”

Lunin

„Rengeteget fejlődött, lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa kvalitásait. Ez nagyobb önbizalmat adott neki, és a teljesítménye kiváló volt. Ő egy minőségi hálóőr.”

A szurkolók

„A szurkolóinkat sokkal jobban izgatja a csapat, mint azon játékosokat, akik ezt a mezt akarják viselni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK