Ancelotti: Rodrygo megteremtette a különbséget

Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester szavai a tegnapi győzelmet követően. 

“Rodrygo nagyszerű meccset játszott, megteremtette a különbséget. Hamar megszerezte a vezetést, de több minőségi pillanatnak is aktív résztvevője volt. Rodrygo pontosan erre képes, ezt is kell tennie. Minden poszton jól teljesít, még akkor is, ha az emberek szerint a bal oldalon jobb. Emlékezzetek vissza, két gólt is szerzett a jobb oldalról a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Nagyszerű támadó, aki nem mindig lő gólt, de ez normális.”

“Militão a világ egyik legjobb védője, nagyon fontos számunkra, hogy visszatért. Időre van szüksége, hogy felvegye a ritmust, de az a fontos, hogy újra velünk velünk van. Szükségünk lesz rá a következő mérkőzéseken, az idény utolsó szakaszában. Amikor egy játékos ennyi időre kerül pályán kívülre, mindig pozitív rezgéseket hoz az öltözőbe a visszatérése. Minden társa gratulált neki.”

“Arra koncentrálunk, hogy előnyünk van a bajnokságban, megpróbáljuk kihasználni ezt és megnyerni minden hátralévő meccset. Kezdve a Mallorca elleni, következő bajnokival. Nem kalkulálgathatunk, a bajnokság még nyitott, de előnyünk van a többiekhez képest. Szép futballt kell játszanunk és meg kell nyernünk minden mérkőzést.”

“Van néhány egyedi eset a támadóknál, mint például Cristiano vagy Benzema, ha a gólszerzésről beszélünk. Az idő elteltével Rodrygo is sokat fog javulni ezen a területen. Nagy intenzitással játszik, de mivel fiatal, védekező feladatokat is kap tőlem. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kapu előtt nem tud mindig annyira friss lenni, mint ma.”

“Bellingham nem volt ma annyira éles, mint máskor. Két nagyon nehéz meccset játszott Anglia válogatottjával, ennek ma megvolt az ára. Amikor intenzitásról beszélek, akkor meg kell említeni, hogy ma hiányzott a kellő szint, például Bellingham és Valverde esetében.”

“A City ellen mindenkinek csúcsformában kell lennie. Bellingham nagyon jól játszott a nemzeti csapatánál, a mai munka pedig segíteni fog neki a következő meccseken.”

“Sok dolgot figyelembe kell vennünk a védelem összeállításánál. Tchouaméni nagyon fontos szerepet játszott ma, erősen presszionált, keményen dolgozott a középpályán és sok labdát szerzett. Ha ő nem bevethető, ott van Camavinga. Mindig nehéz döntést hozni ezen a poszton, de ez egy kellemes probléma.”

“A City versenynaptára nehezebb, mint a miénk, de ilyen a futball. Van egy kevés előnyünk emiatt, de nem ez fog dönteni a meccsek kimeneteléről. Most van időnk készülni a meccsre és arra, hogy jól szerepeljünk. A mai meccset jól menedzseltük, de nem játszottunk a kellő intenzitással, mivel a meccs nem követelte ezt meg. Tetszett, ahogy kezeltük a helyzetet, de az intenzitást növelni kell.”

“Valverde kapott egy rúgást, de nem tűnik komolynak. Kilenc napunk van pihenni, mindenkinek meglesz erre az esélye. Ma nem játszott azzal a sebességgel, amire képes, de ez a következménye a kimerítő válogatott szüneteknek.”

“Egy hetünk van készülni a következő meccsre, és ez jó dolog. Pihenhetnek a válogatott játékosaink. Azt követően pedig szintén elegendő időnk van a City elleni felkészülésre. Jól ismerjük a Manchester Cityt. Megnéztem a mai meccsüket, analizálni fogunk mindent, ami szükséges. Most azonban teljesen más járt a fejünkben. Az a meccs más lesz, intenzívebb, de mindenre van elegendő felkészülési időnk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK