Egytől egyig: Real Madrid – Athletic Club (2-0)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 30. játéknapján a Real Madrid a baszk Bilbaót látta vendégül a válogatott szünetet követően, ahol mondhatni könnyed hazai győzelem született. A királyiak tehát továbbra is 8 pontos előnnyel rendelkeznek a bajnokságban, nézzük hát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 7,5)

Azt hiszem mindenki előre aláírta volna ezt az eredményt, hiszen egy válogatott szünet után mindig lutri, hogy milyen állapotban térnek vissza szeretett játékosaink. Egyedül az első pár percben aludtak a fiúk, majd rögtön az első lehetőséget ki is használta Rodrygo. Ugyan a helyzetkihasználás finoman szólva sem volt tökéletes, sokkalta előbb lehetett volna ezt a találkozót lerendezni, viszont szerencsére a kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat.

8/10
Szerkesztői pontszám
Az új szerelést győzelemmel avatta fel a csapat (forrás: realmadrid.com)
Az új szerelést győzelemmel avatta fel a csapat (forrás: realmadrid.com)

Athletic Club (olvasói pontszám: 5,4)

Akármennyire is hangoztatják, hogy nem a jövő heti Király-kupa döntő járt a fejükben, aki látta a mérkőzést, az pontosan tudja, hogy ez azért nem feltétlen igaz. A baszk együttes félgőzzel futballozott, és csakis azért maradtak ennyi ideig a mérkőzésben, mert a Real Madrid tömérdek helyzetet puskázott el a támadóharmadban. Nico Williams hiánya egyértelműen megviselte a vendégeket, de ne legyenek kétségeink, hogy a jövő heti döntőben már láthatjuk majd játszani.

5/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Rodrygo (olvasói pontszám: 9)

Nem kérdés, hogy a kis brazil a mérkőzés legjobbja. A brazil válogatottban szerzett találat minden kétséget kizáróan jót tett az önbizalmának, sokkal felszabadultabban láthattuk tegnap futballozni. Egyértelműen a legélesebbnek számított a támadóink közül, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy mindkét szerzett találat a nevéhez fűződik.

10/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7,8)

Lábbal voltak inkább feladatai, mintsem kézzel. Egyedül Iñaki Williams kapáslövésénél kellett résen lennie, ezen felül pedig rendre magabiztosan érkezett ki a magas labdákra.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 7)

Egy picit fáradtkás Carvajalt véltem felfedezni a tegnapi nap folyamán, bár szégyent egyértelműen nem vallott. Lesz ideje pihenni, szükség van egy beton Carvajalra a City ellen.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 8)

Továbbra is a védelem legjobbja, eszméletlen módon használta ki a szezon során kialakult kellemetlenségeket a hátsó alakzatban. Én kifejezetten kedvelem, amikor megrohamozza az ellenfelet egy kérdéses szitut követően, mint a tegnapi nap folyamán Iker Muniaint. Legtöbb (89) labdaérintés, legtöbb (5) felszabadtítás.

8/10
Szerkesztői pontszám
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Toni Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Nacho (olvasói pontszám: 6,8)

Ugyan adódott 1-2 eladott lasztija, viszont véleményem szerint stabilan hozta le a találkozót, 3 tisztázással és 6 labdaszerzéssel.

7/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 6,9)

A tegnapi nap folyamán nem éreztem magabiztosnak hátul sem, nagy hibája azonban nem adódott. Most, hogy nem Vinit találta maga előtt, még talán annyira sem segítette a támadásokat, még ha láthattunk is tőle néhány védelem mögő irányuló mozgást.

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 6,8)

Ha egy hajszállal pontosabb annál a szögletnél, most könnyen lehetne egy találat a francia tank neve mellett. Összességében rengeteg védekező feladatot nem kapott, azt pedig tudjuk, hogy azért Tchoua nem legjobban építkező futballista, nem is ez a szerepe. Dicséretes, hogy mind a 4 légi párharcát megnyerte, és annak is örülök, hogy azért a második sárgáját nem hozta össze.

7/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)

Toni Kroos (olvasói pontszám: 7,7)

El Professor. Visszatért a német válogatottba, és mintha semmi sem történt volna, összehozott 2 gólpasszt. Jól forgatta a csapatot, és ahogy említettem az előző szekciónál Tchoauméni fejesét, na azt nem meglepő módon ő kanyarintotta be. A legtöbb (7) labdaszerzés a német nevéhez fűződik, és bízzunk benne, hogy igazak a pletykák a szerződéshosszabbítását illetően.

8/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 7,1)

Adódott egy szép kapáslövése, meg újfent megtett jó néhány kilométert. Egy kicsit elfáradt, a sérülése pedig remélem, hogy egyáltalán nem komoly.

6/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 7,2)

Egy új Bellingham, egy cipzárszájú Bellingham. Szokásához hűen az akaratra most sem lehet panasz, érdemes figyelni, hogy mennyire igyekszik vezényelni, illetve kezdeményezni az ellenfél térfelén adódó letámadásokat. A clutch most elmaradt, bár szükség nem is volt rá, kíváncsi leszek rá, hogy mennyire spanolja fel magát a City ellen.

6/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 7,9)

Minden bizonnyal megérdemelt volna legalább egy gólt, de sajnos nem volt elég pontos a marokkói. A második félidőben Rodrygo tálalt elé mesésen, majd egy életerős lövéssel csak a kapufát sikerült eltalálnia. Ettől függetlenül nagyon aktív volt, öröm volt nézni a játékát.

7/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Joselu (olvasói pontszám: 6,1)

18 perc jutott a spanyol válogatott támadónak, és valószínű annál többet nem is szükséges írnom, hogy 2 labdaérintése volt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,1)

Azon cserék közül, akik csak 10 percet kaptak, egyedül Camavingát tartom érdemesnek, hogy értékeljem. Jellegzetes ritmusváltásaival és cseleivel körhintába ültette a baszkokat, a végén meg is elégelték a vendégek a showt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez és Luka Modrić nem alkottak maradandót, Éder Militão pedig 232 nap után újra pályára léphetett pár percre.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 7,4)

A kezdőcsapatba nem tudok belekötni, azt hiszem, hogy Militão számára ez volt a legjobb, hogy csak apránként kapja meg a lehetőséget, óriási valószínűséggel a City ellen nem is fogjuk látni futballozni, legalábbis én egy olyan iramú találkozóra ennyi pihenő után nem merném nevezni. Arda Güler esete nekem tegnap is fájt, hogy nem láthattam játszani, de egyébként jól bánt a cseréivel az olasz mester.

8/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK