Ancelotti: Az egyenes kieséses szakaszban a legjobb játékosok lábai nem remegnek meg

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Manchester City elleni csúcstalálkozó odavágója előtt is.

A mérkőzés

„A holnapi találkozóban az a fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. A mentális tényező rendkívül jelentős, valamint a bátorság, és a karakter, amit a pályán kell mutatnunk. Volt időnk felkészülni, kiválóan sikerült. Biztos vagyok benne, hogy holnap minden tekintetben a legjobbunkat fogjuk nyújtani, mentálisan, fizikailag és technikailag is. Elég minőség rejlik a keretben ahhoz, hogy versenyben legyünk.”

„Ez egy mindenki számára vonzó mérkőzés. Két nem egyforma csapat néz farkasszemet egymással, hiszen mindkettőnek megvannak a maga sajátosságai, de olyan együttesek, amelyeknek rengeteg zseniális futballistája áll rendelkezésre a pályán. Technikailag csodás mérkőzés lesz. Arra számítunk, hogy bizonyos szempontból föléjük kerekedünk, ők pedig a játék más aspektusaiban lesznek jobbak. Hogy ki lesz a jobb, azt csak a 180. perc után fogjuk majd látni. Bárki is nyeri a párharcot, az lesz a jobb csapat.”

Bíráskodás

„Nem gondolunk erre. Más dolgokra kell fókuszálnunk, amikor egy ilyen mérkőzésre készülünk. Négy játékosunk van veszélyeztetve, amennyiben ők sárga lapot kapnak, úgy kénytelenek kihagyni a visszavágót, viszont van minőség, hogy pótoljuk őket. A holnapi összecsapást nézve ez nem vált ki aggodalmat.”

A Guardiolával való összehasonlítások

„Nem különösebben zavar engem. Guardiola egy nagyszerű edző, nem izgat, hogy mit gondolnak rólam. Engem az érdekel, hogy mit gondol a klubom. Guardiola egy zseniális tréner, ehhez kétség sem férhet.”

A City elleni tavalyi párharc

„Nem játszottunk elég bátran és karakteresen, ami alapvető szempont egy ilyen mérkőzésen, ez különösen a visszavágón hiányzott. Nyilvánvalóan hiányzott a megfelelő játék is néhány szituációban a találkozó során. Ez nem csak mentális probléma volt, technikai is. Magasan támadtak le, mi pedig nem találtunk alternatív megoldásokat. Ezeket a dolgokat szeretnénk elkerülni a mostani párharc alkalmával.”

Feszültnek érzi magát?

„Igen, kifejezetten idegesnek. A személyes részemet illetően, a mérkőzések előtti órák azok, amikor szenvedek. Az egyik nap azt gondoltam, hogy a vereség szenvedés, a győzelem pedig boldogság, de ez nem így van. A győzelem megkönnyebbülés. Boldogság az, ha trófeát nyersz, de egy-egy győzelem csak megkönnyebbülés lehet. A következő napokban boldogabb és nyugodtabb vagy, de a szenvedés a munkád része, ez tart életben. Ez az üzemanyag számomra.”

Egyéni kvalitások

„Az egyenes kieséses szakaszban a legjobb játékosok lábai nem remegnek meg. Mindkét csapat sok ilyen típusú játékossal rendelkezik. Ez fogja eldönteni a meccset, mint mindig. A mérkőzéseket a pályán lévő futballisták határozzák meg, valamint a stratégia, amelynek világosnak kell lennie, és a játékosoknak elkötelezettnek kell lenniük, hogy azt a legjobb módon hajtsák végre. Az ilyen meccseken sok minden számít: egyéniségek, az egy az egy elleni párharcok, védekezés, kontratámadások. A legjobb formánkat kell hoznunk. Mindezeket a szempontokat jól kell kezelnünk.”

Jude Bellingham

„Iszonyat jó szezont fut a góllövés tekintetében Fizikailag rendkívül erős, és sokat segít nekünk védekezésben és támadásban egyaránt, hogy teret nyerjen és mozgásokat biztosítson. Még csak 20 éves, de nagyon profi, rendkívül komoly és alázatos. Játékosként nem lepett meg bennünket, de emberként igen, mert a korához képest nagyon érett a gondolkodása.”

Kezdőcsapat

„Nem hiszem, hogy bármi váratlan érne bennetek a holnapi nap folyamán. Nem mondhatok semmit, de a felállást illetően nem fogunk tévedni. Lehet, hogy kihagysz egy játékost, de a hadrend egyértelmű. A játékosoknak nem mondtam semmit, vannak még kétségeik. A csapat a holnapi nap folyamán tudja meg az összeállítást.”

Elvárások

„Az odavágó nagyon lényeges, hiszen a saját stadionunkban léphetünk pályára, ezt pedig az előnyünkre kell fordítanunk, hogy minél többet hozhassunk ki magunkból.”

A Cityből hiányzó játékosok

„Vannak játékosaik, akiket nélkülözniek kell, de remekül kezelték a helyztet, ahogy mi is. Guardiola középhátvédeket alkalmazott a szélsőhátvédek helyén, és remekül oldották meg a feladatot. Nagyon masszívak hátul, ez nem fogja befolyásolni őket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Vini Jr. és Bellingham
Tovább

A Bayern München elleni kezdőcsapat

Nincs nagy meglepetés, Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Kezdőcsapat 13. Lunin17.…