Rüdiger: Nehéz párharc előtt állunk a Cityvel szemben, de mi vagyunk a Real Madrid, magabiztosak vagyunk

Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Az idei szezonban parádésan futballozó Rüdiger állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a holnap esti, Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágója előtt.

A mérkőzés

„Ez egy nagyszerű szezon volt idáig számomra és csapat számára is egyaránt, eszméletlen boldog vagyok emiatt. Viszont, hogy őszinte legyek, ez nem különösebben érdekel. Tisztában vagyunk azzal, hogy a klub számára fontos a Bajnokok Ligája, a LaLiga is, és mit sem ér, ha a végén nem nyerjük meg ezen sorozatokat.”

Hogyan tervezi megfékezni Haalandot?

„Tavaly jó mérkőzést hoztunk a Bernabéuban, és úgy vélem, hogy megfelelően kiiktattuk Haalandot a játékból. Kiválóan kezeltük a helyzetet, nem is jutott el szokszor hozzá a játékszer. Az edzőnek nem kell bocsánatot kérnie tőlem. Megvolt a maga terve, és mint játékosnak el kell fogadnom ezt a döntést, még ha nehéz is volt. A terv ugyanaz lesz, mint tavaly, féken tartani a legvészelyesebb játékosaikat, mint De Bruyne, Foden vagy Haaland.”

A hátsó alakzat vezérének érzi magát?

„Nehéz számomra egy vézérként beállítani magamat, egyszerűen csak próbálom a munkámat végezni. Az edző döntése, hogy ki szerepel mellettem. Nagyon jól működöm együtt Nachóval, akinek sok tapasztalata van és a kapitányunk, és Tchouaméni is remek munkát végez ezen a poszton. Figyelemmel követtem a statisztikákat, tudom, hogy egyikükkel sem veszítettünk még el mérkőzést, amikor kezdtek. Ez az edző feladata, nekem nem számít.”

Miben érzi jobbnak magát és csapatát idén?

„Mindig pozitívan állunk a továbbjutáshoz. Nehéz párharc előtt állunk a Cityvel szemben, de mi vagyunk a Real Madrid, magabiztosak vagyunk. Az eredményeink azt mutatják, hogy jó formának örvendünk, egy nagy család vagyunk és ezt meg kell mutatnunk a pályán is, ebben pedig biztos vagyok, hogy sikerül.”

Hogyan látja az odavágót védekezés szempontjából?

„Nem fogunk hátradőlni és hagyni, hogy a City domináljon. Lesznek időszakok, amikor magasabban kell majd letámadnunk, és lesznek olyanok is, amikor többet kell védekeznünk. Készen állunk a feladatra, függetlenül attól, hogy miképp fognak futballozni. Támadnod kell, de egyben védekezni is.”

Ki volt az eddigi legnehezebb ellenfele, aki ellen valaha védekezett?

„Haaland mindenképp az egyik legnehezebb, de ha egy embert kéne választanom, az Kun Agüero lenne, de ez nem Kunról szól. Ahogy Haalanddal kapcsolatosan is már elmondtam, ő a csapattársainak indításaiból él. Nem tudsz mindent kontrollálni, és az olyan játékosok, mint De Bruyne mesteri átadásokat szolgáltatnak Haalandnak, így őket szintúgy meg kell fékezni.”

Jude Bellingham

„Őszintén szólva eleinte egy kicsit meglepődtem, mivel nem sokat tudtam róla. A személyisége lenyűgöző, hihetetlen, az öltözőben egyaránt. Még csak 20 esztendős, de az embernek az az érzése, hogy mindent átélt már az életben. Rendkívül érett a korához képest, és emiatt nem vagyok meglepődve a teljesítményén. Ő egy zseniális játékos.”

„Biztos vagyok benne, hogy egy vezéregyéniség lesz. Nagyon érett futballista, profi mindenben, amit csinál, és csodás csapattárs. Imádkoznunk kell, hogy olyan egészséges maradjon, mint amilyen jelenleg. Csodálatos szülei vannak, akik nem hagyják, hogy a pályán kívül elszálljon magától.”

A Manchester City meccse az Arsenal ellen

„Nem láttam a találkozót, de hallottam dolgokat. Nem mondhatom, hogy tanultam volna bármit is, de védekező felfogásban játszott mindkét együttes.”

Az ikonikus pillanatképe Haalanddal

„Rengeteg fotó és videó készült, de nem tervezek előre dolgokat. Ezt az adott pillanat hozza ki magából, én a személyes kihívásomnak élem meg a párharcot. Egy védekező futballista vagyok, egy remek támadó ellen, viszont nem tervezem meg ezeket a dolgokat, ezek csak úgy jönnek a minutum hevéből adódoan.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Borussia Dortmund elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a szombaton megrendezésre kerülő BL-döntőre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa és Fran.Védők: Carvajal,…