Ancelotti: Nagyon fontos lépést tettünk a bajnoki címért

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (kép: realmadrid.com)

Szombat délután a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Mallorcát idegenben, ezzel pedig egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez. Carlo Ancelotti így értékelte a csapat teljesítményét.

A mérkőzés

“Pontosan ilyen meccsre számítottunk: nehéz volt, mert a Mallorca jól védekezett, és minden egyes játékosuk jó hozzáállást mutatott. Az elő félidőben nem voltunk elég jók, nagyon lassan játszottunk. A második játékrész sokkal jobban sikerült. Ez egy nagyon fontos győzelem, ami egy lépéssel közelebb vitt minket a bajnoki címhez. Remek sorozatban vagyunk, most viszont már a szerdai BL-meccsre kell fókuszálnunk. Megfelelően regenerálódunk, és a legjobb arcunkat fogjuk mutatni.”

“Minden meccs felér egy döntővel. Boldogok vagyunk, mert mindig nehéz nyerni ezen a pályán. Ma jól teljesítettünk, a második félidőben magas szinten játszottunk.”

Az eddigi bajnoki szezon

“A csapat végig egyben volt. Az egész szezonban folytonosságot mutattunk. Nem mindig játszottunk jól, de harcoltunk, küzdöttünk minden meccsen, minden percben. Mindeni az egyéni kvalitásokról beszél, de azt elfelejtik, hogy minél több a egyéni minőség aa csapatban, annál nehezebb mindenkinél fenntartani az elköteleződést. Eddig ez jól sikerült.”

Rotáció

“Néhány játékost pihentettem, de nem azért, mert el lennének fáradva.. Mindenki, aki ma játszott, jól teljesített. Fizikálisan a csapat nagyszerű állapotban van, de ha szerdán nyerünk, akkor ez nem emiatt lesz, hanem a hozzáállásunk miatt. A Manchester City rendkívül erős csapat fizikálisan is.”

Tchouaméni

“Ő is remekül játszott, ráadásul a kedvenc pozíciójában, nagyon sokat találkozott a labdával. A gólján kívül is rendkívül fontos szerepe volt a meccsen, mert sok labdát játszottak Muriqire, ezért jó, hogy tudtunk építeni Tchouaméni magasságára. “

Militão

“Ez egy nagyon megterhelő mérkőzés volt a belső védőknek, mert sok labdát íveltek a középcsatárjuk felé. Szerettem volna több időt adni neki, de a meccs nem úgy alakult. A végén viszont beküldtem, hogy még erősebbek legyünk a levegőben.”

Kihagyott helyzetek

“Megbosszulja magát, amikor nem használod ki a lehetőségeidet. Szerencsére most nem ez történt, mert az egész csapat végig fókuszált. Meg kell előznünk a könnyen eladott labdákat, mert utána nehéz visszaszerezni azt. Ez a futballnak egy nagyon fontos aspektusa.”

Vini Jr.

“Különleges élmény volt neki pályára lépni, és veszélyesen is játszott. Friss volt és jól mozgott. A füttyszó meg csak a sikereinek szólt, ez normális.”

Játszani fog Rüdiger Manchesterben? 

(Ancelotti egy nagy nevetés után): “Igen, játszani fog a visszavágón.”

Kapcsolat Javier Aguirrével

“Együtt voltunk az oroszországi világbajnokságon, és remekül éreztük magunkat. Egy remek edző. Ha pedig az elkötelezettségről van szó, akkor kevés elkötelezettebb csapat van a Mallorcánál. Ez pedig az edzőjük érdeme.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK