Egytől egyig: Mallorca – Real Madrid (0-1)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A spanyol bajnokság 31. fordulójában a blancók a nemrégiben Király-kupa döntőjében alulmaradó Mallorcához látogattak, ahol egy harcias mérkőzést követően hazahozták a 3 pontot. A srácoknak nincs más dolguk, mint pihenni a szerdai gigászi összecsapásra, mi pedig értékeljük a találkozót, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,6)

Egy félgőzzel futballozó Real Madridot láthattunk, de volt egy olyan érzésem, hogy pontosan annyit adtak ki magukból a játékosok, amennyire szükség volt. A bajnokság továbbra is fontos, a 3 pont megvan, így mutatott játék ide vagy oda, a feladat végre lett hajtva. Ennek ellenére azért voltak egyéni villanások, és legalább 2-3 olyan helyzet jutott eszembe ezen sorok írása közepette, amikor a gárda lezárhatta volna a mérkőzést.

7/10
Szerkesztői pontszám
A Mallorca elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)
A Mallorca elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)

Mallorca (olvasói pontszám: 5)

1 hete még az a forgatókönyv is elképzelhető volt, hogy a Real Madrid sorfalat áll a Mallorcának, viszont az Athletic Club ellen elszenvedett Király-kupa finálé gyorsan pontot tett ennek a lehetőségnek a végére. Minden bizonnyal a szívükben ez még mindig egy tüske, és láthattunk már ennél jóval agresszívebben futballozó Mallorcát. Annak azért örülök, hogy nem vették elő az igazán favágó figurát, 1-2 kellemetlenebb belépővel megelégedtek.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 8,4)

Már az első félidő során is felírtam magamnak, a 3 kiemelt játékosom között szerepelt. A második játékrészben eleresztett lövését azt hiszem nem kell bemutatni senkinek, mocsok nagy gólt akasztott. Alapvetően sokat volt játékban, Modrić után neki volt a második legtöbb (79) labdaérintése. Sajnálom, hogy nem láthatjuk szerdán a City ellen futballozni, viszont bízom benne, hogy lesz arra lehetősége, hogy elődöntőben szerepelhessen!

9/10
Szerkesztői pontszám
Az a bizonyos "rakéta" (forrás: realmadrid.com)
Az a bizonyos “rakéta” (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 7,1)

Nagyon nagyon imádom ezt az embert, de tegnap volt több olyan pillanat is, amikor nem éreztem magabiztosnak. Csak remélni tudom, hogy azt a Bernardo Silva esetet lelkileg kiheverte, szükségünk lesz arra, hogy fejben ott legyen az Etihadban.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 6,2)

Én kifejezetten örültem, hogy Ancelotti a rotálás kapcsán hadba küldte, a kötelező feladatait pedig ellátta. Volt 1-2 Vázquezes figura, értem ezalatt a pontatlan beadásokat, de szerencsére ezt abszolút minimalizálta.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 7,7)

A szezon során megszokott stabil teljesítményt hozta, maximálisan meg vagyok vele elégedve, nem csak a tegnapival, hanem úgy az idényben lerakott eddigi performanszával egyaránt.

7/10
Szerkesztői pontszám
Ünneplés Tchouaméni találata után (forrás: realmadrid.com)
Ünneplés Tchouaméni találata után (forrás: realmadrid.com)

Nacho (olvasói pontszám: 6,9)

Ohh, kapitányunk. A saját nevelésű spanyol úriember újra előrántotta a klasszist, pontosan ez a mi Nachónk. Magabiztos volt, sokat volt játékban, és ne felejtsük el, hogy volt egy gólt megakadályozó blokkja is a második félidőben. Sokan nem fognak velem egyetérteni, de én ugyanezzel a belső védő párossal operálnék a City ellen is.

8/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 6,9)

Az első félidőben feljegyeztem pár meglátását, a másodikban már kevésbé volt aktív, de hátul hozta a kötelezőt. Személy szerint ezen az összecsapáson megadtam volna Frannak a lehetőséget, de a többit majd Ancelotti szekciójánál.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 7,1)

Tegnap is rettenet sokat robotolt, de klasszis teljesítményt nem igényelt a párharc. Esetében is azt gondolom, hogy jobb lett volna a kispadon látni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 7,2)

Várható volt, hogy a City elleni találkozó után ő fog kezdeni, német társa pedig pihen. A horvát mágus a tőle megszokott módon forgatta a csapatot, ikonikus külsős mozdulatai pedig élményszámba mentek. Külön öröm volt látni, hogy a Mallorca szurkolói is állva tapsolták a cseréjénél.

7/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 6,6)

Az első félidőben nálam a csapat legjobbja volt, az állóháborúban ő volt a legmeggyőzőbb, aki felvállalta az egy az egy elleni szitukat, és rendszerint borsot tört a hazaiak orra alá a lefordulásaival és testcseleivel. Az a bizonyos lövés gólt érdemelt volna, viszont az sajnos csak a kapufán csattant. A 64. percben Camavinga váltotta.

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 6)

A marokkóinak adódtak a legnagyobb lehetőségei, de a tegnapi az nem az ő napja volt. Lehetne itt hosszú sorokat írni, jól mozgott, de a végén való pontosság nagyon hiányzott. Egyszer neki is lehet ilyen napja, haragudni egyáltalán nem tudok rá.

6/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 5,1)

Sajnos az ilyen stílusú csapatok ellen az ő hasznát nem igazán tudjuk venni, legalábbis, ha ilyen megoldást alkalmazunk, akkor semmiképp. Nagyon kevés alkalommal találták meg a társai, beadásokat nem igazán alkalmaztunk, így az ő góllövési lehetőségei konvergáltak a nullához. Egy pozitívumot viszont mindenképp kiemelnék, Brahim óriási helyzetét megelőzően mesésen ugratta ki Modrić-ot.

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Vini Jr. (olvasói pontszám: 6,6)

Szűk 30 perc jutott a Vininek, ez idő alatt azért közel sem tétlenkedett. Sebességével nem tudtak mit kezdeni a hazai védők, az ő játékából is egyszerűen csak a gól hiányzott.

6/10
Szerkesztői pontszám
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 7,2)

Szokásos Cama, 1-2 pazar modulat, az ütemtelen mozgásával az ellenfelek pedig nem tudnak mit kezdeni. A kezdőbe várom a City elleni visszavágón.

6/10
Szerkesztői pontszám

Carvajal és Militão nem töltöttek el elegendő időt a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen őket.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 6,7)

Az olasz mester már a mérkőzés előtt hangoztatta, hogy a bajnokság igenis fontos, és véleményem szerint sem szabad kiengedni ezt a 8 pontos előnyt, a ligát mindenképp be kéne húzni. Leszámítva a LaLiga fontosságát, személy szerint több helyen nyúltam volna bele a kezdőbe, Fran García, Arda Güler, de még Ceballos is nyugodtan szerepelhetett volna, legalább csereként. A 3 pontot elhoztuk, emiatt nyilván nem lehet megkérdőjelezni, egy picit félve várom, hogy milyen taktikával fog előrukkolni a City ellen.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK