Nacho: Gyerekként az ilyen éjszakákról álmodozunk

Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A találkozó után a játékosok részéről Nacho, Lunin, Kroos és a mérkőzés legjobbjának választott Valverde nyilatkozott.

Valverde

„Az egész csapat hihetetlen teljesítményt nyújtott. Gratulálnunk kell Luninnak, hiszen az odavágó után kritikák érték valami olyan miatt, ami bárkivel megtörténhet. Ma odatette magát, megmutatta, milyen bátorságra van szükség a Real Madrid játékosaként és bizonyította, milyen remek kapus.”

„A Real Madrid mindig teljesít, ez a futball része. Az ellenfelünk erősen kezdett, jobb futballt játszottak és favoritok voltak. Azonban mi vagyunk a Madrid, keményen küzdöttünk és jól védekeztünk. Ezzel nyertünk ma.”

„A gólig a jól megtervezett munkánkat végeztük, ahogy az edzőnk mondta. Ezt követően mentálisan kicsit hátrányba kerültünk. A fáradtság mellett a fejed is elkezd fájni, ha a labda után futsz. Az ellenfelünk sokat alapozott egy az egy elleni szituációkra, majd körbepasszolták a labdát és ismét ilyen helyzeteket alakítottak ki. Megállás nélkül ez ment, tudnunk kellett, hogyan küzdjünk, dolgozzunk keményen és mutassuk meg büszkeségünket.”

„Vannak támadásban kiemelkedő csapattársaink, mint Vini, Jude és Rodrygo, de ma hihetetlen munkát végeztek. Bellingham az utolsó pillanatig küzdött, volt idegrendszere tizenegyest rúgni, ez sokat elmond egy játékos büszkeségéről és bátorságáról.”

Nacho

„Keményen kellett küzdenünk, mert komoly nyomást helyeztek ránk, de mi vagyunk a Madrid, az utolsó pillanatig küzdünk. Az a fontos, hogy az elődöntőben vagyunk.”

„Általában mi dominálunk az ellenfeleinkkel szemben. Nagyon nehéz egy ilyen pályán játszani egy ilyen remekül játszó csapat ellen. Megmutattuk a másik oldalunkat, a kiemelkedő védekezésünket és azt, milyen munkát végzünk a saját harmadunkban. Elégedettek vagyunk, mert elértük a célunkat.”

„Úgy tűnt, rosszul kezdjük a tizenegyeseket, de sikerült fordítanunk. Mindig a végsőkig kell küzdenünk, ebben a csapatban hihetetlen büszkeség lakozik. Ezek a játékosok mindent megnyertek már és mindig küzdenek.”

„Hátul zseniálisak voltunk, különösen egyénileg. Az ilyen mesés éjszakákról álmodsz gyerekként, még most is libabőrös vagyok.”

„Ma és holnap ünnepelhetünk, aztán a Clásicóra kell koncentrálnunk, ami egy nagy mérkőzés lesz a bajnoki címért vívott küzdelemben.”

Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Lunin

„Fáradt vagyok, mert ez az első ilyen meccsem, 120 perc a Bajnokok Ligájában, idegenben. Keményen kellett küzdenünk, de a csapat teljesítette ezt és az elődöntőbe jutottunk.”

„Mindenki, aki pályán maradt készen állt a tizenegyesekre, és kockáztatnom kellett egyszer. Szerencsére jól sült el, egy alkalommal középen maradtam.”

„Néha vannak olyan meccsek, amikor küzdened kell és így juthatsz előrébb. Nem lehet mindig nálad a labda, nem lehetünk mindig mi a legjobb csapat a pályán. Nagyszerű élmény volt számomra, a csapat pedig hihetetlen erőfeszítéseket tett a 120 perc alatt.”

„A mérkőzés legjobbja az egész csapat. Mindig beszélünk egymással, a társaim segítettek nekem az edzői stábbal együtt. Jól választottunk és minden jól alakult.”

Kroos

„Mindig készen állunk arra, hogy küzdjünk. Jó teljesítményt nyújtottunk, a párharc nyílt volt és az utolsó pillanatig hinnünk kellett a továbbjutásban. Ez a csapatunk igazi erénye. Mindig van hitünk és képesek vagyunk legalább a tizenegyesekig eljutni, mindent beleadtunk.”

„Most a Bayern vár ránk, akik egy remek Arsenalt ejtettek ki, nagyon veszélyesek. A bajnokságot már nem nyerhetik meg, így koncentrálhatnak a Bajnokok Ligájára. Négy nap múlva vár ránk egy Clásico, most csak erre gondolok.”

„A Bajnokok Ligája nagyon fontos a klub számára. Imádjuk ezt a sorozatot és ezt ismét bizonyítottuk. A tizenegyesek alatt szenvedtem, szívesen lőttem volna egyet, az oldalvonal mellett mindig jobban szenved az ember.”

„Szerettük volna kicsit többet birtokolni a labdát, hogy pihenhessünk, mert a folyamatos védekezés fárasztó, magasan letámadtak és ha labdát veszítünk, azt öt-hat góllal büntetik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK