Ancelotti: Mindenkinek lehet véleménye, mi tisztában vagyunk vele, hogyan kell futballoznunk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető a vasárnapi El Clásico előtt is a média munkatársainak rendelkezésére állt, majd válaszolt az újságírói kérdésekre.

A mérkőzés

„Közel állunk a bajnokság lezárásához, amennyiben győzni tudunk. Egy igazán minőségi csapat ellen fogunk pályára lépni, amely remekül teljesített az elmúlt mérkőzéseken. Olyan Clásico lesz, mint mindig, küzdelmes és kiegyenlített. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy közelebb kerülhessünk a LaLiga megnyeréséhez, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz dolgunk lesz, mert a Barcelona kiváló formában van.”

Regeneráció a Bajnokok Ligája után

„Megfelelően tudtunk regenerálódni, de van néhány játékos, akiknek még szükségük van néhány plusz napra, hogy visszanyerjék formájukat, mint például Mendy. Nincs kimaradó a keretből, nincs semmilyen problémánk, holnap a legerősebb csapatunkkal fogunk szerepelni. A mai nap folyamán egyedül Mendy érezte magát fáradtnak, úgy döntöttünk, hogy adunk számára még egy nap pihenőt.”

A keret erőssége

„A gárdánk erőssége a csapatmunka, amelyben mindenki előrébb helyezi a csapat sikerét a saját sikereinél. A hétközben mutatott játékunk hagyhat kivetnivalót maga után, viszont tükrözi a játékosaink erőfeszítéseit. Ritkán látni ilyet egy topcsapattól.”

A győzelem kulcsa

„Mindenkinek lehet véleménye, mi tisztában vagyunk vele, hogyan kell futballoznunk. Két aspektus létezik: támadás és védekezés. Jól kell bánnod a labdával, amikor azt birtoklod. Vannak olyan mérkőzések, amikor nincs nálad a játékszer és védekezned kell 90 percen keresztül. Nem láttam egyetlen szurkolónkat sem szomorúnak emiatt, pont ellenkezőleg, boldogok, hiszen a csapat megmutatta a karakterét. Van egy mondás Spanyolországban, amit rendkívül kedvelek: „Mesélj nekem a tengerről, tengerész.””

Büntetőpárbaj

„Az volt az ötletünk, hogy megbeszéljük a játékosokkal, hogy milyen állapotban vannak, hiszen fontos, hogy a büntetőrúgás pillanatában mennyire érzik magukat fáradtnak. Mindenki segített, Kepa is. Voltak feljegyzéseink a büntetőikkel kapcsolatosan, Llopis keményen dolgozott, hogy a lehető legtöbb információt összegyűjtse a rúgó játékosaikról, szerencsére jól alakultak a dolgok.”

Magabiztosság a tizenegyeseknél

„Hétfőn kezdtük el gyakorolni a büntetőket, mielőtt elutaztunk Manchesterbe. Rüdiger 3 büntetőt végzett el, mindhármat értékesítette. Soha nem láttam még őt büntetőt rúgni, de ezekben a pillanatokban a technika csak másodlagos. A legfontosabb, a játékos mentális állapota. Amennyiben egy játékosnak megvan a magabiztossága és nyugodtsága, ő fogja azt elvégezni. Pontosan emiatt fontos, hogy beszéljünk a játékosokkal és legyünk őszinték velük. Néha nehéz a tizenegyesknél 5 magabiztos jelentkezőt találni, de a héten több, mint 5 olyan játékosunk volt, akik lőni szerettek volna. Azokat a játékosokat választottuk, akik a legmagabiztosabbak voltak.”

Edzői stáb

„Magasan képzett edzői stábunk van, fiatal erőnléti edzőkkel, akik rendkívül lelkesek. Többször elbizonytalanítanak, amikor döntés előtt állok. A játékosokkal jól kijönnek, komolyak és profik. Éhesek a fejlődésre, és mindig kitalálnak új dolgokat. Amikor az életkorom miatt hiányzik belőlem a lelkesedés, nagyon fontos, hogy legyenek fiatalok körülötted, akik ezt hozzáadják. A megfelelő környezet teszi lehetővé, hogy a legjobb formánkat hozhassuk. Az egészséges környezet nem csak a játékosokat és az edzői stábot jelenti. Az orvosi stábot, és a háttérben dolgozóakat egyaránt. Nem a véletlen műve, hogy a klub rendkívül sikeres.”

A csapat teljesítménye

„Kifejezetten jól teljesítünk. A torta készen áll, már csak a hab hiányzik a tetejéről, amelyet a hónapban lesz lehetőségünk rátenni. Ez egy döntő hónap, és jó helyzetben várjuk. Visszatért Militão, Courtois pedig hamarosan bevethető lesz. Az egyetlen ember, aki hiányzik, az Alaba.”

5 védős rendszer

„Ez egy olyan rendszer, amit nem zárunk ki teljesen. Amikor 5-6 perc van hátra és meg kell tartanod az eredményt, akkor akár 5-6 védővel is játszhatunk egyszerre. Nem zárunk ki semmit. Ha tehetném 2 kapust állítanék a kapuba, hiszen a buszt nem parkoltathatod be oda.”

Militão

„Lehetősége van rá, hogy holnap kezdőként lépjen pályára, jól edzett és percekre van szüksége. Készen áll, alig várja, hogy játszhasson és holnap a kezdőcsapat tagja lehet.”

Valverde erőssége

„Rendkívül nehéz olyat mondani, amiben még fejlődhetne. Mindig is nagyon jó volt, konzisztensen teljesít. Sokat segít a csapatnak, döntő faktor, hogy a pályán legyen. Ha szélsőként számolok vele jól teljesít, ha védekező középpályásként számolok vele jól teljesít, ha a támadókhoz közel állítom, akkor is jól teljesít, gólókat és gólpasszokat szerez. Pontosan emiatt pótolhatatlan számomra.”

Modrić

„Mivel nagyon jól ismerem Lukát, nem fogja elfogadni a másodhegedűs szerepét, hiszen soha nem adja fel, mindig a maximumot nyújtja. Ugyanolyan szinten teljesít, mint 10 éve, ugyanazzal a lelkesedéssel és hozzáállással.”

Mendy teljesítménye

„Mendynek szerződése van a Real Madriddal, nagyon fontos a számunkra. Őt nem érdekli a rivaldafény, csak az, hogy segítsen a csapatnak, és ezt fantasztikusan végzi el. Számunkra a posztján a világ legjobbja. Nem csak számomra, hanem a csapattársai számára. Az edzéseken nem könnyű őt átverni.”

Nacho jövője

„Ez az ő jövője, az ő döntése, fontos munkát végez. A Manchester City ellen látványosan futballozott, első osztályú teljesítményt nyújtott. Zseniális középhátvéd volt, most is az és lesz is. Nekünk egyetlen egy dolgunk van, mégpedig az, hogy tiszteletben tartjuk a döntéseit. Szabadon dönthet a jövőjét illetően.”

Rodrygo és a gólszerzés

„Nehéz dolga volt a szezonban, hiszen egy olyan csatárnak, aki nem lő gólt, sokkal bonyolultabb a helyzete. Mindig keményen dolgozott, ismét betalált, és ez nagyon fontos. Szerintem kiválóan teljesít, motivált.”

Casemiro

„Casemiro egy legenda, mint Marcelo és mások. Minden búcsú érzelmes pillanat számomra és minden madridistának.”

A Barcelona fiataljai

„A veteránok és a fiatalok közötti kapcsolat rendkívül fontos, mert a veteránok hozzák a tudást és a tapasztalatot, a fiatalok pedig a lelkesedést. Lamine és Cubarsí mindenki számára meglepetést okozott, és eszméletlen jól teljesítenek. Szemtelenül fiatalok, és nagyon fényes jövő előtt állnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…