Egytől egyig: Real Madrid – Barcelona (3-2)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Egészen más hangulatban érkezett a spanyol bajnokság két legjobb csapata a tavaszi klasszikusra, a Real Madrid éppen sokak által a világ legjobb csapatának tartott Manchester City-t búcsúztatta a Bajnokok Ligájából, míg Xavi alakulata egy újabb leégést produkált a PSG ellen, de ezen a párharcon mindig minden megtörténhet. Nézzük, hogy milyen pontszámokat adtatok a játékosknak, és hogy sikerült-e egyetértenünk, vagy nem.

Real Madrid (OP: 7,8)

Picit felemás meccset tudhat a csapat maga mögött, a meccs első hetven percében úgy éreztem, hogy nem elég éles a csapat, volt sok egyéni hiba is, és a Barcelona több veszélyes helyzetet is ki tudott alakítani, főleg Camavinga oldalán, illetve szögletekből. A cserék stabilizálták a csapatot, nem meglepő módon, ha a védők védő poszton játszanak, és a középpályások a középpályán, akkor valahogy jobban működik a gépezet. A csapat továbbra is egy óriási szezonban részesít minket, és már 11 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Barcelona (OP: 6,7)

Nem voltak rosszak, de kifejezetten jók sem, ahogy már írtam, Yamal és a szögletek révén tudtak veszélyeztetni, és a fiatal spanyol támadónak se termett sok babér Camavinga lecserélése után. Volt egy meg nem adott góljuk, ami elég véleményes, néhány kamerabeállásból úgy tűnhetett, hogy valóban az volt, de szerintem nem haladt át a labda teljes terjedelmével a gólvonalon, de megértem, hogy a Barca szurkolók szeme szerint meg igen. Igazából nem lenne vita, ha a spanyol bajnokságban is lenne gólvonal technológia, de a szaúd-arábiai szuperkupa sokkal fontosabb, mint a játékvezetés színvonala. 

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Lord Lucas Vázquez (OP: 9,4)

Mindenki akinek van legalább egy szeme, vagy egy füle, és minimum kétszámjegyű intelligencia szintje, az egyetért, hogy a tegnapi meccsen toronymagasan Lucas volt a legjobb. Kiharcolt egy tizenegyest, lőtt egy gólt, és kiosztott egy gólpasszt, védekezésben átjátszhatatlan volt, tényleg, mi többet lehet még kérni valakitől? Mondjuk nem 16 éves újmessi, szóval lehet itt kell keresni a problémát. 

10/10
Szerkesztői pontszám

Andriy Lunin (OP: 6,5)

A City elleni mennybemenetel után koppant picit, a szögleteknél meglehetősen bizonytalan volt, az első gólt az ő számlájára is lehet írni, illetve a véleményes szituációnál is felletébb érdekesen helyezkedett, de egy jó reflexmozdulattal mentette a menthetőt. Ezen kívül volt egy parádés indítása Vininek, amit sajnos a brazil nem tudott gólra váltani.   

6/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 7,6)

Jól teljesített középhátvédként, és középpályásként is tegnap, nem sikerült átjátszani, és volt több fontos szerelése és közbelépése is. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7,9)

Szerintem jelenleg a világ legjobb középhátvéde, szinte minden párharcát megnyerte, Lewandowskinak semmilyen babér nem termett mellete. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 6,3)

Botrányosan rossz teljesítmény, nem is teljesen értem a szurkolói pontszámot, egy jó megmozdulása nem volt védekezésben, támadásban mutatott pár dolgot, de az nem kompenzál a rengeteg hibáért hátul. Én már a félidőben lecseréltem volna, mert tényleg semmit nem adott hozzá a meccshez, sőt, inkább elvett.

3/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 6,9)

Halványabb volt tegnap a német mester, de ez nem meglepő, mert sajnos Modriccsal már nem tudják azt a színvonalat hozni ketten, ami régebben elkápráztatta a futballvilágot. Cseréje jogos volt, és jobb is lett utána a csapat. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,7)

Nagy kedvencem Fede, tegnap is kifejezetten jól játszott, a tőle megszokott intenzitással robotolta végig a meccset, mindenhol ott volt. Hihetetlen kincs a srác. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 7,5)

Halványnak éreztem őt is, de kétségkívül aktívabb volt, mint Kroos. A cserék után szabadabban tudott játszani, és több veszélyes helyzetben is részt tudott venni.

7/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 8,5)

Az első félideje inkább a csendes melózásról szólt, majd a második játékrészben feltekerte a motort, és sokkal többet tett hozzá a támadásokhoz. Feljavult teljesítménye a mindent eldöntő gólban csúcsosodott ki, idén a bajnokikon háromszor mattolta a Barcelonát, reméljük megtartja jó szokását. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 7,4)

Nincs a futballvilágban még egy olyan játékos, aki egy El Clásicón betalál, illetve ad egy gólpasszt, és mégis úgy érzi a szurkolók nagy része, hogy ebben több volt. El kell fogadni a tényt, hogy nem a legjobb befejező, viszont senki nincs a világon, aki jobban kerülne helyzetbe, mint ő. Emlékezzünk csak vissza Karim 2022-es szezonjára, ahol folyamatosan kiszolgálta a franciát, mert tudta, hogy gólszerzésben ő sokkal jobb. Amennyiben tényleg jön Mbappé, akkor vissza tud majd térni arra a szerepkörre, amiben a világ legjobbja. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 6,3)

Bújócskázott rendesen tegnap, szinte semmit nem adott hozzá a meccshez. Cseréje jogos volt. 

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Fran García (OP: 7,3)

Jól szállt be a meccsbe a spanyol, Yamal őt nem tudta annyira átjátszani, mint Camavingát. Sokkal korábban hoztam volna. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (OP: 7,6)

Volt két szép szólója tegnap, az elsőt elönzőzte (ami tőle sajnos nem meglepő), viszont a második alkalommal tanult a hibájából, és kitolta az érkező Lucasnak a labdát, aki kiválóan centerezett Bellinghamnek. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Éder Militão (OP: 7)

Beállásával Tchou visszament az eredeti posztjára, amivel újra át tudta venni a csapat a meccs feletti kontrollt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (OP: 6,4)

Szerencséje, hogy már les volt a szöglet után, mert az a lövés borzalmas volt öt méterről. A gólnál remekül és kiváló taktikai érzékkel lépte át a labdát, Rivaldót idézte, és természetesen így akarta, és nem csak lyukat rúgott. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Carlo Ancelotti (OP: 7,9)

Elhibázott kezdőcsapat, kései cserék, de legalább jó változtatások voltak, és elegendőnek bizonyultak a három pont megszerzéséhez. 

7/10
Szerkesztői pontszám
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…