Egytől egyig: Real Sociedad – Real Madrid (0-1)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Egy tipikus “legyünkmártúlrajtabzmg” meccset láthattunk tegnap, ahol a bíró ámokfutásán kívül nagyon sok említeni való nem volt, de azért megpróbálom átültetni a látottakat egy tizes skálára.

Real Sociead (OP: 6,2)

Nekem az egyik legszimpatikusabb csapat a Sociedad, mindig jó hangulatot teremtenek a nézőik, az idei BL kiírás egyik legjobb momentuma volt, amikor hazai pályán a PSG elleni visszavágón a kiesés után is éltették a csapatukat, ha összehasonlítjuk mondjuk ezt az Arsenal, vagy City drukkerek viselkedésével, akkor ég és föld a különbség. A mérkőzésen nem játszottak rosszul, többször tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, Kubo és Oyarzabal személyében pedig két igen csak jó játékosuk is van, akik képesek eldönteni találkozókat. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Real Madrid (OP: 6,6)

Nem ezen a meccsen került kórházba a legtöbb madridista a megemelkedett szívverés miatt, elég langyos meccs volt, ahol olyan érzése volt az embernek, hogy pontosan annyit adott ki magából a csapat, amennyire szükség volt. Ez nekem a zidane-i időket idézte, amikor lényegében ilyen meccsek tömkelegével nyertük meg a bajnokságot a második regnálása alatt. Sok mindent nem lehet írni, de mindenféleképpen jár a pacsi a játékosoknak, mert egy nehéz stadionból sikerült három ponttal távozni, úgy, hogy a kulcsjátékosok pihenni tudtak a Bayern elleni BL elődöntő előtt.   

6/10
Szerkesztői pontszám
Real Madrid
A csapat (forrás: realmadrid.com)

MECCSEMBERE – Tchouméni (OP: 7,3)

Ti Gülernek adtátok a MOM címet, amit meg is értek, a török tini is nagyon jól játszott, de nekem a francia középpályás játéka volt tegnap a legfontosabb része a puzzlenek. Hatékonyan védekezett, és támadásban is megmutatta a jó oldalát, a gólnál ő indította Carvajalt egy parádés labdával, illetve neki volt még egy veszélyes távoli lövése. Ezen kívül volt egy tankönyvekbe illő szerelése is, ami a játékvezetői oktatóanyagokba is bekerülhet a “mire ne adjunk sárgát” címszó alatt.  

8/10
Szerkesztői pontszám

Kepa (OP: 7,9)

Hosszú idő után kezdett újra a spanyol portás, és nem vallott szégyent. Kapusoknak a legfontosabb egyéni mutató mindig is a clean sheet, ezt pár igen szép védéssel tudta hozni tegnap. Párszor úgy éreztem, hogy több rizikós passzt is bevállal, amiből lehetett volna probléma.

8/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,1)

Az idei szezonban sokadvirágzását éli Dani, ám tegnap egy picit haloványabb teljesítményt nyújtott ő is, azonban így is sikerült kiosztania egy parádés gólpasszt. Érdemes visszanézni azt a beadást, egyrészről egy 40 méteres labdát továbbított egyből minden hiba nélkül, másrészről pont olyan sebességgel küldte be, hogy az tökéletes legyen Ardának. Védekezésben többször pontatlan volt, ám gólpassza feledteti ezt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Éder Militão (OP: 6,5)

Meglátszott rajta a kihagyás, nem igazán találta a ritmust a meccsen a brazil hátvéd, sokszor hozták kellemetlen helyzetbe, és többször sikerült átjátszani. Ezeken kívül volt pár szép hosszú labdája, és pár szép szerelése is, de kell még neki pár meccs, hogy visszarázódjon a ritmusba. 

6/10
Szerkesztői pontszám
A csapat (forrás: realmadrid.com)

Nacho (OP: 7)

Tegnap ő volt a jobbik középhátvéd, magabiztosabb volt, és jól megoldotta a feladatát.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 6,6)

Vártam az érkezését, hiszen a Rayóban a liga egyik legjobb balhátvédje volt, de sajnos úgy tűnik, hogy a madridi szintet nem sikerült megugrania. Nem volt kifejezetten rossz, de Kubo sokszor tudott veszélyeztetni az ő oldaláról, és a támadásokhoz se tudott sokat hozzátenni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (OP: 5,7)

Kifejezetten szeretem Dani játékát, az egyik legtechnikásabb játékosnak tartom a keretben, de a tegnapi teljesítménye nagyon gyenge volt, egy jó sarkazása volt Brahimnak, de egész végig lassú volt, sok ideig tartott, mire döntést hozott, ráadásul Fede posztján játszott, és a különbség igen számottevő volt, közel sem tudott annyit hozzátenni a meccshez, amit Valverde egy rosszabb napján is megtesz.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (OP: 7)

Sokat melózott, de nem igazán tudott kibontakozni a horvát zseni.

7/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler (OP: 8,1)

Bravó! Így kell élni azzal a limitált játékidővel, ami a rendelkezésére áll. Azt a vak is látja, hogy technikailag nagyon kiemelkedik, de ami külön tetszett, hogy belerakta a melót a meccsbe, és több labdát is tudott szerezni. Pintus munkája is látszik rajta, bátran fel meri vállalni az ütközéseket.

8/10
Szerkesztői pontszám
Arda Güler
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)

Joselu (OP: 5,2)

Mindig nehéz a középcsatár élete egy olyan csapatban, ami nem igazán támad, Joselu se tudott igazán sokat mutatni tegnap, a kapura egyáltalán nem volt veszélyes. Volt pár labda, amit szépen megtartott, illetve egy beadás Vinitől, amikor csúnya lyukat rúgott.

5/10
Szerkesztői pontszám

Brahim (OP: 6,5)

Neki kellett volna pótolnia Bellinghamet, ám nem igazán tudta összekötni a támadókat a középpályával, el is maradtak a tőle megszokott szólók. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Vini Jr. (OP: 5,7)

Volt egy szép beadása, de látszott rajta, hogy inkább csak átmozgatás céljából játszott húsz percet, nem pedig azért, mert valamit is elvárt volna tőle Carlo. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 6,4)

Melózott rendesen, semmi kiemelkedő momentuma nem volt. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 6,6)

Beállt, hogy újra játszon Militãóval, volt egy szép tisztázása, ám a lövés előtt szépen beforgatták. 

6/10
Szerkesztői pontszám

Camavinga és Lucas Vázquez is beszállt még, de egyikük se csinált semmi olyat, ami miatt pontozni lehetne a teljesítményüket.  


Carlo Ancelotti (OP: 7,4)

Teljesen felforgatott kezdő, ám így is sikerült elhozni a három pontot. Nem a legszebb munka, de eredményesnek eredményes. 

7/10
Szerkesztői pontszám
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK