Ancelotti: A Real Madridot soha nem becsülik alá ebben a versenysorozatban

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóját megelőzően.

Bayern München

„Minden, ami a múltban történt, nyilván jó emlék marad, de a holnapi egy teljesen másik lesz. Az elődöntő odavágója vár ránk, magabiztosak vagyunk, tekintve, hogy egy olyan ellenféllel nézünk farkasszemet, amely magas minőséget képvisel, kiváló egyéniségekkel. Mint mindig, most is boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, hiszen kevesen gondolták, hogy ma megtarthatom ezt a sajtótájékoztatót. Ezt megfelelő erőfeszítéssel, munkával és elkötelezettséggel tudtuk elérni.”

„Ezek után egyszerre aggódunk és bizakodunk egy olyan elődöntő miatt, amely egy újabb döntőbe repíthet minket. Ez egy 180 perces párharc, nem 90 perces. Rendkívül tiszteljük a Bayern Münchent. Nem volt fantasztikus szezonjuk a Bundesligában, de az Arsenal elleni párharc során látványosan futballoztak. Az Arsenal nagyon erős csapat Európában, két zseniális mérkőzést hoztak ellenük. Figyelembe kell vennünk a Bayern minőségét és múltját, ami a sorozatot illeti, ami igazán hasonlít a sajátunkéhoz, ami tudjuk, hogy sokat számít a Bajnokok Ligájában.”

Európai derbi

„Rettenet erősek a kontatámadások során, nagyon gyors játékosaik vannak. Többféle stílusban képesek futballozni. Mi két olyan csapat vagyunk, akiknek nincs egyértelmű identitásuk, és különböző módokon tudunk operálni a mérkőzéseken.”

Ön szerint alulértékelt a Real Madrid a Bajnokok Ligájában?

„A Real Madridot soha nem becsülik alá ebben a versenysorozatban, mindenki tudja, hogy mire vagyunk képesek. Úgy érezzük, hogy mindenki tisztel minket a Bajnokok Ligájában.”

Mendy és Davies

„Csak Mendyről tudok beszélni. A Barcelona elleni meccs során volt egy kis túlterhelése, azóta megfelelően felépült. Normálisan tudott edzeni, nagyon örülünk, hogy készen áll a holnapi mérkőzésre. Nem szeretnék az ellenfél játékosairól beszélni. Minden egyes Bayern játékost tisztelünk, egy nagyon minőségi csapatról van szó.”

Münchenhez való viszony

„München rendkívül szép, fantasztikus város. Sajnos a német nyelv soha nem igazán állt a nyelvemre. A fiam szerencsésebb volt, ő nagyon jól beszéli. Sajnálom, de sok mindent elfelejtettem. Ez egy nagyszerű város élhetőség szempontjából.”

Tchouaméni, akivel még nem veszített a csapat, amikor a kezdőcsapat tagja volt

„Igaz, hogy még nem veszítettünk el vele mérkőzést, de azt is lehet mondani, hogy azért vagyunk most itt, mert a City elleni visszavágón nem játszott (nevet). Nagyon fontos játékos, holnap futballozni fog, hogy hol, azt nem mondhatom el.”

A tapasztalt edző fontossága

„A legfontosabb szerep sosem a miénk. Nagyon is világos elképzelésem van a szerepünkről. Kétféle edző létezik: olyan, aki nem csinál semmit, és olyan, aki sok kárt okoz. Én igyekszem az előbbiek közé tartozni. A futball a játékosoké, elmondhatod nekik a követendő stratégiát, de meg kell őket győzni arról, hogy véghez tudják vinni. Aztán ott van a minőség, a hozzáállás, és az elkötelezettség. Amit egy edző tehet, hogy megérteti a játékosokkal, miről szól a csapatmunka. Minden csapatban rejlik minőség, és a különbség abban rejlik, hogy ezt a minőséget hova kell helyezni.”

Jeremy de Leon

„Amikor edzünk, 20-an akarunk lenni, és az utóbbi néhány meccsen Jeremy-t hoztuk fel. Raúllal beszéltem, nagyon jól edz a Castillával, rendkívül komoly játékos. Sokat tesz hozzá az edzésekhez, fiatal játékos, aki nagyon magas szintet képvisel.”

Bernardo Silva szerint furcsán futballozott a Real Madrid

„Nem tudom. Véleményem szerint nem vagyunk furcsák, mi egy olyan csapat vagyunk, ahol a mez súlya számít a versenysorozatban. A történelem sokat számít a Bajnokok Ligájában. Nem szeretném kommentálni Bernardo Silva véleményét, aki egy nagyszerű játékos egyébként. Tavaly jó idényt futottak, most ezt mi éljük át, ilyen a futball.”

Felállás

„Minden alkalommal, amikor kinevezem a kezdőcsapatot, az egy kicsit igazságtalan, de ez a munkám. Olyan játékosok térnek vissza, akik az egész idény során nem léphettek pályára. Militão a Real Sociedad ellen teljes értékű munkát végzett, de hiányoznak a játékpercei, viszont ez normális. Egy olyan megterhelő mérkőzésen vette ki a részét, mint a pénteki. Készen áll, bevethető. Nem tudok arra gondolni, hogy igazságtalan vagyok-e vagy sem, mert minden meccsen igazságtalan vagyok valakivel szemben. Sajnos ez az én szerepem.”

Gnabry esélye a gólszerzésre

„Nyilvánvaló, hogy Gnabry betalál, akárcsak Kane, Sané vagy Musiala. Vini nagyobb valószínűséggel fog gólt szerezni, mint Mendy. Ezek csak statisztikák. Tiszteljük azokat a támadókat, akik eszméletlen szintet képviselnek.”

Tuchelról alkotott vélemény

„Ha egy dolgot kell mondanom Tuchelról, akkor az az, hogy nagyszerű edző. Fiatal és látványos technikai tudással rendelkezik. A csapatai nagyon jól képzettek és felkészültek. Rendkívül tisztelem és kedvelem őt.”

Taktikai változtatások

„Nincs taktikai változtatás. Minden csapatnak megvannak a maga sajátosságai, nekünk ki kell ezeket értékelnünk anélkül, hogy elveszítenénk az identitásunkat. Holnap minden olyan tulajdonságra szükségünk lesz, amit ebben a szezonban mutattunk. Jól kell védekeznünk, kevés lehetőséget kell adnunk a kontratámadásokra, nekünk pedig ki kell használnunk a lehetőségeinket. Egy elődöntő során figyelni kell a részletekre, kompakt teljesítményre van szükség.”

Müncheni múlt

„Volt szerencsém edzősködni a klubnál. Lehetett volna hosszabb is, de nagyon szép másfél év volt. Fantasztikus emlékeim vannak, és mindenekelőtt óriási szeretettel vagyok Rummenigge iránt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK