Valverde: Ezt a versenysorozatot megnyerni nagyon nehéz és kivételes

Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül az uruguayi válogatott labdarúgó állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágója előtt.

A mérkőzés

„Minden egyes mérkőzés bonyolult ebben a sorozatban, a Bayernnek sok kupagyőzelme van, és egy olyan csapat, mint a Madrid, amely az utolsó pillanatokig küzd a győzelemért. Nagyszerű játékosaik vannak, minőség és alázatosság rejlik a keretükben. Alig várjuk, hogy egy újabb trófeával gazdagítsuk a Real Madrid történelmét.”

„Izgatottak vagyunk. Ez lesz az első alkalom, hogy ebben a sorozatban a Bayern München ellen fogok futballozni. Hiszek a csapatban, lelkes vagyok. Boldoggá tesz, hogy mennyi mindent átélhetek ebben a csapatban. Minden pillanatot ki kell élvezni, amikor ezt a címert és mezt viseled. Ezt a versenysorozatot megnyerni nagyon nehéz és kivételes.”

Megragadni a pillanatot

„Örülök, hogy ennyi percet töltök a pályán, és, hogy a kezdőcsapat tagja vagyok. Eszméletlen érzés a Real Madridban futballozni, élvezem, tanulok az edzői stábtól és a csapattársaimtól. Ki kell használnunk a jó formánkat.”

Büntetőpárbaj a Manchester City ellen

„Aznap este azzal a tudattal feküdtem le aludni, hogy kihagytam azt a lehetőséget, hogy nyomot hagyjak a Real Madrid életében, miképp a közvetlen hozzájárulásommal jussunk az elődöntőbe. Ettől függetlenül örülök a továbbjutásnak, és ahogy zajlott. Néha félre kell tenned a büszkeségedet és beismerni, hogy nem állsz készen. A fáradtság eluralkodott rajtam, jeleztem az edzői stábnak, hogy nem fogok tudni büntetőt vállalni, de szeretném, ha ez nem fordulna elő még egyszer, és mentálisan fel fogok rá készülni.”

Milyen érzés Kroos mellett futballozni?

„Úgy nőttem fel, hogy mindvégig védekező középpályásként játszottam. Azon a poszton nőttem fel játékosként, profiként ott tettem meg az első lépéseket. Élvezem a játékot Kroosszal, aki egy sztár és egy példakép a számomra. Hihetetlen érzés, büszkeség és boldogság. Próbálok a csapat segítségére lenni, ahol csak tudok, az edzői stáb pedig úgy döntött, hogy mellette kell futballozzak, én pedig próbálom kiélvezni. Néha a jobb oldalon játszom, messzebb Tonitól, közelebb Lukához, igyekszem a legtöbbet kihozni addig, ameddig itt lehetek. Rengeteget tanulok tőlük és csodálom őket.”

Védők a Real Madridnál

„Világklasszis hátvédjeink vannak, akiknek a hosszú éveik alatt voltak jó és rossz periódusaik a klubnál. Bajnokok Ligája döntőket is játszottak már, tisztelnünk kell őket, rendkívül nyugodtak vagyunk, hogy magunk mögött tudhatjuk őket. Érdemes a támadóinkra is egy pillantást vetni, őket is tisztelnünk kell.”

A bajnokok szerencséje

„Ebben a sorozatban szükséged van a fortunára, ahogyan néhány évvel ezelőtt is szükségünk volt rá a Manchester City ellen. Normál esetben kiestünk volna, de úgy jutottunk tovább, hogy két gólt is szereztünk a hosszabbításban. Ezt hívják a bajnokok szerencséjének, ki kell használni és élvezni kell. Minél messzebb van a labda a kaputól, annál jobb, de a pálya minden pontján szerencsésnek kell lenned.”

Bizalom a csapatban

„Óriási a hitem a keretben. Tisztelnünk kell az ellenfél játékosait és a klubot. Teljes a bizalom a csapattársaimban, minden védőt, középpályást és támadót beleértve. Alig várjuk a találkozót, szeretnénk bejutni a döntőbe, harcolni fogunk érte.”

Miben segített Ancelotti?

„Mindenben a segítségemre volt. Alapvető szerepet játszott a fejlődésemben, világos utasításokat adott, hogy mit vár tőlem, hogy miben tudok fejlődni, mint labdarúgó és ember. Ez hasznomra volt, felnyitotta a szememet, hogy ne csak egy pozícióhoz kössem magam. Néha szélsőként kell játszanom, amikor azt várja tőlem. Nagyon nagyra értékelem ezt. Alkalmazkodom ahhoz, hogy úgy futballozhassak, ahogy az edző szeretné.”

Musiala

„Musialát nehéz féken tartani, nagyszerű játékos. Fiatal, de már sokat elért. Tisztelnünk kell őt, és remélem, hogy ezen az úton folytatja, vagyis, hogy sikeres legyen a labdarúgásban. Remélhetőleg meg tudjuk majd őt állítani, és jobbak leszünk, mint a Bayern. Ő egy olyan futballista, aki egy korszakot határoz meg, nemcsak ebben a klubban, hanem a labdarúgásban is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK