Egytől egyig: Bayern München – Real Madrid (2-2)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A királyi gárda a bajor együtteshez látogatott, ahol a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján egy fordulatos mérkőzésen végül döntetlent sikerült kiharcolnia a blancóknak. A párharc közel sem dőlt el, folytatás május 8-án a Santiago Bernabéuban! Addig is viszont értékeljük a fiúkat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6,8)

A mérkőzés kezdete előtt személy szerint aláírtam volna ezt az eredményt, viszont figyelembe véve, hogy láttam az összecsapást, van hiányérzetem. Az első negyedórában a németek nyomásgyakorlása miatt befeszülten ültem a forgószékemben, szerencsére utána sikerült kontrollálni a játékot. A második félidőre, de talán az egész meccsre igaz, hogy túl passzívak voltunk, a kezdeményezési lehetőséget pedig egy egyéni villanásnak köszönhetően meg is bosszulta a Bayern. Sokkal több volt ebben az odavágóban, egy győzelemmel is könnyen lehetett volna az Allianz Arénából távozni, már ha akaratosabbak a srácok.

6/10
Szerkesztői pontszám
A Bayern München elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com)
A Bayern München elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com

Bayern München (olvasói pontszám: 7,1)

Bárki, aki azt gondolta, hogy amiatt mert nem fut jó szezont a bajor alakulat, amiatt ez egy könnyed találkozó lesz, hát óriásit tévedett. Nyilván a játékosaik minőségét szem előtt tartva gyengébbnek tartom őket, mint egy Manchester Cityt, de sosem szabad leírni őket, főleg otthon nem. A meccs kezdete óta élesebbnek éreztem őket, harapósabbnak, sokkal jobban küzdöttek minden egyes labdáért. Szerencsénkre az első 15 perc során nem tudtak élni lehetőségeikkel, a második játékrészben viszont megérkezett Sané és Musiala villanása, aminek köszönhetően gyorsan megfordították a mérkőzést. A védelemben Kim hibáinak és Vini higgadtságának köszönhetően döntetlenre “bukták” az odavágót.

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Vini Jr. (olvasói pontszám: 8,3)

Ameddig Toni Kroos a pályán volt, nem volt kérdés, hogy a németnek adom a meccs legjobbjának járó címet, azonban a mérkőzés hozott nem várt fordulatokat. Egyrészt a professzor elhagyta a pályát, másrészt Vini felnőtt a feladathoz. Alapvetően újból azt gondolom, hogy több volt az ő játékában, már ami a helyzeteinek minőségét illeti, viszont sokkal kevesebb volt a felesleges mozdulat. Az első gólnál mesterien húzta ki a védővonalból Kimet, majd mozgott be az üres területre, a büntetőt pedig higgadtan értékesítette. Tekintve, hogy a második találata kulcsszerepet játszott abban, hogy a Real Madrid visszajött a mérkőzésbe, neki szánom az MVP-t.

8/10
Szerkesztői pontszám
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)
Vinícius Jr. (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 6,7)

Rögtön a mérkőzés elején tesztelték, gyorsan be is mutatott egy bravúrt. Lényegében a kötelezőt hozta, Sané gólja viszont a közös chatcsoportunkat is megosztotta, tekintve, hogy oda lehet-e gólt kapni vagy sem. Kétségtelen, hogy a védelem elcsúszott, aminek következtében Sané lőhetett, de a szubjektív meglátásom, hogy valahol ebben Lunin is benne van. A tizenegyesnél nem tudott elég türelmes maradni, Kane kíméletlenelül kihasználta, hogy elmozgott a rúgás pillanata előtt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 5,3)

Sané, Guerreiro és Davies, a közös nevező Lucas Vázquez, mindhárman könnyedén átjátszották. Félreértés ne essék, továbbra sem lehet elvárni tőle, hogy topcsapatok ellen extra klasszis jobbhátvédet hozzon, hiszen alapvetően még mindig nem védő. Hiába a City elleni jéghideg pillanat és a Barcelona elleni mesteri produktum, tegnap a Real Madrid gyengepontja volt, Sané rendre mögé tudott kerülni. Musiala becsapta a második félidőben, aminek eredményeként a spanyol összehozott egy büntetőt a hazaiaknak.

4/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 6,4)

Stabilnak éreztem, a bekapott gólokról abszolút nem tehetett, pontosan emiatt nem is tudtam értelmezni, hogy miért neki kellett elhagyni a pályát a 65. percben.

7/10
Szerkesztői pontszám
Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 7,2)

Szintúgy, ahogy a kapitányra, rá sem lehetett panasz, az idei szezon legkonzisztensebben futballozó hátvédje az Allianz Arénában is tanárian játszott. Harry Kane gyakorlatilag lepattant róla.

7/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (olvasói pontszám: 5,6)

Musiala és Sané neki is feladták a leckét, ahogy a túloldalon Lucasnak. Talán annyira nem gyűlt meg a baja velük, mint spanyol csapattársának, de magabiztos semmiképp sem volt. A gólnál lehet hibáztatni, hogy nem ment tovább Sanéval, de ne felejtsük el, hogy Rodrygo nem segített neki eléggé hátra, így Laimer tökéletesen mozgott be a francia mögé, teret nyitva Sanénak.

5/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (olvasói pontszám: 6,9)

Továbbra is veretlen a királyi gárda, amikor a francia tank a kezdőcsapatban találja magát. Az első percekben őt is túl kényelmesnek találtam, de ezt követően hozta az extrákat, tizenhatosnál blokkolt, és rengeteg közbelépést szedett össze.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (olvasói pontszám: 8,2)

Egészen nevetséges, hogy 2014-ben, pontosan a Bayern München szotyoládé 25 millió euró fejében megvált ettől a zsenitől. Mindenesetre, nagyon szépen köszönjük a bajoroknak ezt a mesés ajándékot. Az a passz Vininek valami csodás, ezeket tényleg csak ő tudja észrevenni és kivitelezni. A félidőig minden egyes párharcát megnyerte és csupán egyetlen egy passza volt pontatlan.

Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
8/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 6,9)

Kétségtelen, hogy tegnap is iparos munkát végzett, nagyot melózott. Sajnos Vázquez hibáit ő sem tudta kompenzálni és kisegíteni, így a jobb oldalon finoman szólva sem alkottak egy gyümölcsöző párost.

6/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 5,8)

Furcsa ez most, mert nehéz pozitívumokat leírnom. A berobbanása nyilván az alapja annak, hogy óriási elvárásokat támasztanak vele szemben a szurkolók, nem beszélve a médiáról. A bogyó továbbra is jó helyen van nála, iszonyat labdabiztos, de ez sajnos most kevés, várjuk tőle azt a bizonyos extrát.

5/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (olvasói pontszám: 6,5)

Mondhatni neki sem volt jó estje, Ancelotti helyében már jóval előbb lecseréltem volna, de az olasz mester nem véletlen van a kispadon, megérte pályán hagyni, a büntető kiharcolásában oroszlánrészt töltött be.

6/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)
Rodrygo (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 6,3)

Ritka tőle az ilyen, viszont érzésem szerint botrányosan lépett be a játékba, rögtön az első másodpercekben buktatta Musialát, nyilván nem véletlen, hogy nem tudta instant felvenni a ritmust. A ritmus azonban a későbbiekben is elmaradt, pontatlan volt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 7,1)

Nem a horvát zsenin múlott, hogy nincs most gólpassza, hasonlóan német karmester társához, ő is mesteri lasztit adott Vininek, a brazil azonban nem tudta azt kihasználni. Mellékes információ, hogy klubrekordot döntött, 38 esztendősen és 234 naposan ő lett a klub legidősebb játékosa, aki valaha pályára lépett Bajnokok Ligája találkozón, ezzel Puskás Ferenc rekordját múlta felül.

7/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 6,3)

Próbált ő kavargatni, de a varázslat most elmaradt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Joselu nem töltött el elegendő időt a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 6,9)

A kezdőcsapatot illetően nem tudok megfogalmazni kritikát, utólag nyilván könnyű okosnak lenni, hogy nem Lucast kellett volna hadba küldeni. A cserék viszont annál megosztóbbak. Nacho véleményem szerint teljesen indokolatlanul kényszerült elhagyni a pályát, az első percektől Vázquez játéka volt vakmeleg. Camavingával jelen esetben mellényúlt, Kroos pedig a csapat legjobbja volt, őt sem hoztam volna le. Érzésem szerint a cserékkel sokkal jobban is operálhatott volna, de Rodrygót megérte ennyi ideig pályán hagyni.

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…