Ancelotti: Courtois felépült, holnap játszani fog

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a hétvégi bajnoki mérkőzést megelőzően.

A mérkőzés

„A holnapi tervünk világos, megszerezni a 3 pontot, hogy közelebb kerüljünk a bajnoki címhez, csak ez jár a fejünkben. Nem gondolunk arra, hogy mi következik utána, csakis a célunkkal foglalkozunk, ami nem más, mint a holnapi győzelem. Az ellenfelünk a kiesés ellen küzd, nyilvánvaló, hogy teljes erőbedobással és lelkesedéssel érkeznek a Bernabéuba.”

„Courtois felépült, holnap játszani fog. Hosszú idő után újra bevethető, nagyon jó hír a számunkra, hogy visszatér, akárcsak Militão. Úgy gondolom, hogy képes lesz hozzáadni a csapat játékához, ahogy korábban is tette. Nagyon jó formában van és izgatott. Mindannyian nagyon örülünk, hogy visszatérhet.”

Amennyiben a csapat holnap bajnok lenne, lesz ünneplés a Cibelesen?

„Még nem terveztünk ilyesmit, hiszen nem vagyunk bajnokok. Az ünneplésen majd akkor fogunk gondolkodni, amikor matematikailag is bebiztosítottuk a győzelmet. Az egyetlen cél holnapra, hogy megszerezzük a 3 pontot.”

Kapusposzt

„Szerdán a Bayern ellen Lunin fog védeni, utána majd meglátjuk.”

Rodrygo pozíciója

„Jelenleg Rodrygo a bal szélen futballozik, Vinícius pedig középen, illetve a bal oldalon. Rodrygo két gólt szerzett a Manchester City ellen, Vini pedig szintúgy kettőt az elődöntő odavágóján, úgyhogy nagyon jól működik. Át kell gondolnunk a dolgokat, de a bal oldalunk rendben van, nincs szükség változtatásra. A Bayern ellen védekezésben javulnunk kell, ebben fejlődni fogunk szerdáig.”

Szezonértékelés

„Soha nem volt egyetlen olyan idényem sem, ahol mindösszesen csak 2 vereséget szenvedtem. Remélhetőleg a szezon végéig folytatjuk ezt a sorozatot. A csapat kiválóan teljesített, rengeteg energiát mozgosítottak. Mindenki kivette a maga részét, azok is, akik alapembernek számítanak, és azok is, akik kevesebbszer tudtak pályára lépni. Nagyon magabiztosan vágunk neki a szezon utolsó szakaszának, és alig várjuk, hogy trófeát nyerjünk.”

Védekezésbeli problémák Münchenben

„Nem egyénekről beszéltem. A csapat túl passzív volt, különösen az első félidőben, és ezen a téren javulnunk kell. Militão holnap játszani fog, hogy felvegye a ritmust.”

Bellingham

„Múlt hét szerdán volt bélproblémája, ami miatt nem tudott megfelelően felkészülni a hétközi találkozóra. Most jól érzi magát, jól fog teljesíteni, ahogy mindvégig tette az idényben.”

Vini Jr.

„Ő egy olyan futballista, aki iszonyat gyorsan fejlődik, köszönhetően a hozzáállásának, belefektetett munkájának és a kvalitásainak. Ő egy rendkívül fontos játékos számunkra.”

Taktikai változtatások

„Rodrygo szerepeltetése a bal oldalon csak támadó szempont, nem védekező, Bellingham ebben a tekintetben hasznosabb hátul. Ezt a taktikát azért alkalmaztuk, hogy több kárt okozzunk az ellenfél védőinek. Nem végleges átakalulás, a következő meccseken változtathatok rajta. Rodrygo minden poszton hatékony, bárhol is játszatom. A jobbszélen is szerzett már gólt, ez nem sokat változtat a helyzeten.”

Güler játszani fog holnap?

„Kezdeni fog.”

Mi a különleges ebben a csapatban?

„Nehéz összehasonlítani ezt a gárdát más csapatokkal. Ebben a keretben, amit látok, anélkül, hogy összehasonlítanám a korábbi évek kereteivel, az a rendkívüli elkötelezettség és az egoizmustól való mentessége.”

Kroos jövője

„Én azt tanácsolnám neki, hogy a saját maga számára a legjobb döntést hozza meg, ne pedig másoknak.”

A csapat hangulata

„Tudjuk, hogy ez más, mint korábbi évek során. Amikor az Espanyol ellen játszottunk, a saját kezünkben volt a bajnokság sorsa, most nem. Még négy pontra van szükségünk, holnap hármat kell szereznünk, és ha lehet, még egyet a következő mérkőzésen. Emiatt nem akarunk ünneplésről beszélni, mert még nincs a kezünkben a sorsunk. A csapat nagyon jól muzsikál, a helyzet magaslatán vagyunk.”

Amennyiben a csapat döntőzik a Bajnokok Ligájában, Courtois védene?

„Nem gondolunk erre, szerdán játszunk döntőt. Nem foglalkozunk azzal, hogy mi történhet egy hónap múlva, majd meglátjuk. Remélhetőleg gondolkodhatunk ebben, mert ez azt jelentené, hogy a londoni döntőben vagyunk. 8 hónap pihenő után egy játékos fizikailag megfelelően regenerálódik. Ami egy ilyen szintű futballistának hiányzik, az az a képesség, hogy olvassa a játékhelyzeteket a pályán. Mindenki alkalmazkodik, és mindenkinek időre van szüksége ahhoz, hogy a maga módján találjon vissza a formájához. Fizikailag rendben van, az orvosoktól engedélyt kapott a játékra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…