Egytől egyig: Real Madrid – Cádiz (3-0)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A LaLiga 34. játéknapján a blancók a kiesés elől menekülő Cádiz együttesét látták vendégül, ahol a királyiak magabiztos győzelmet arattak. Mivel a Girona a Barcelona fölé tudott kerekedni, így a Real Madrid már matematikailag is spanyol bajnok, ezzel megszerezve a klub 36. bajnoki trófeáját. Nézzük tehát a pontszámokat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 8,1)

A mérkőzés első perceitől fogva volt egy bizonyos érzésem, ami ilyen falunapi örömfocira emlékeztetett, még ha az első 45 perc során nem is jött a gól. Felszabadultan zsugáztak a fiúk, néhol talán még túl lazán is, de érződött rajtuk, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy a bajnokság a zsebben, a gól pedig majd jönni fog. Brahim szólóját követően a kérdés már csak az volt, hogy mikor jön a második, szerencsénkre még egy harmadikat is láthattunk. Ugyan adódtak megingások a védelemben, de ezt leginkább csak egyetlen egy játékosnál véltem felfedezni, mintsem kollektíve.

8/10
Szerkesztői pontszám
A Cádiz elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com)
A Cádiz elleni kezdőcsapat (forrás: realmadrid.com)

Cádiz (olvasói pontszám: 4,9)

Ugyan matematikailag még van esély a bentmaradásra, de szinte biztos vagyok abban, hogy ez a Cádiz a másodosztályban folytatja, és a produkciót látva nem is vagyok ezen meglepődve. Chris Ramos ugyan alakíthatta volna másképp a találkozó összképét, de a döntő pillanatban nem tudott elég higgadt maradni, Courtoisba lőtte a ziccert. A mérkőzés legvégére felesleges kakaskodásokba is aktívan részt vettek, nem lopták magukat jobban a szívembe. Két személyt viszont nagyon sajnálok: Álex Fernándezt és Conan Ledesmát, utóbbi képességei alapján mindenképpen spanyol elsőosztályú hálóőr.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Brahim Díaz (olvasói pontszám: 9)

Számomra az első félidő legjobbja volt, és a másodikban sem vett vissza az iramból. Rendszerint körhintába ültette ellenfeleit, a gólja pedig élményszámba megy. A vendégek falát láthattuk, hogy csak egy átlövéssel, vagy egy az egy elleni szitukkal lehet megbontani, Brahim összekötötte a szálakat, ennek eredményeképp szerzett találatot. Nem meglepő módon hozzá fűződik a legtöbb sikeres csel a mérkőzésen. Én kifejezetten örülök neki, hogy újra a blancókat erősíti, merem állítani, hogy senki nem panaszkodik a teljesítményére.

9/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)
Brahim Díaz (forrás: realmadrid.com)

Thibaut Courtois (olvasói pontszám: 8,3)

Kürtös újra a kapuban, minden madridista óriási valószínűséggel megmosolyogta ezt a pillanatot, megérdemelte a vastapsot. A játékán látszódott, hogy hiányoznak neki a játékpercek, ez kifejezetten olyankor vált látványossá, amikor olvasnia kellett a játékot. Chris Ramos lövésénél ügyesen jött ki, bravúrral hárított. Azt azért zárójelben megjegyezném, hogy amennyiben BL döntőre kerülne sor, Lunint állítanám a kapuba, megérdemli a szezonban nyújtott teljesítménye alapján.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (olvasói pontszám: 7,5)

Az első 45 perc során iszonyat passzívnak és pontatlannak éreztem, gyakorlatilag a jobb oldalon alig segítette Güler játékát, nem véletlen volt gyümölcsözőbb Fran és Brahim párosa. A második játékrészre feljavult, óriási szükség van egy prime Danira a Bayern elleni visszavágón.

6/10
Szerkesztői pontszám

Éder Militão (olvasói pontszám: 6,2)

A meccs végi fejesek miatt felfelé kerekítek, de a brazilnak a második 90 perc sem sikerült jól a Sociedad után. Ahogy a belga óriás esetében, úgy nyilvánvalóan nála sem várom el, hogy full extrát hozzon ilyen hosszú kihagyás után, de a meccsen két olyan bakija is volt, amiből könnyedén gólt kaphatott volna a csapat.

5/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 8,3)

A találkozó legvégén megfordult a fejemben, hogy őt választom a meccs emberének, de a gól és gólpassz miatt végül a marokkóira esett a választásom. Már a Bayern elleni odavágón nagyon sajnáltam, hogy őt kapta le Ancelotti, abszolút nem szolgált rá. A kapitány újra klasszist nyújtott, brazil társának bakiját tanárian javította. Az újabb bakinál örülök, hogy megfontolt döntést hozott, sokan valószínűleg kapásból lerántották volna Chris Ramost. Az, hogy a meccs végén a saját tizenhatosától lódul meg, majd gólpasszt ad Joselunak, az valami fenomenális.

9/10
Szerkesztői pontszám
Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

Fran García (olvasói pontszám: 7,6)

Továbbra is mérgezett egérként funkcionál, van egy olyan érzésem, hogy rokoni viszonyt ápol Valverdével, mindketten 3 tüdővel rendelkeznek. Rögtön a mérkőzés elején hajszál híján gólpasszt adott Joselunak, és utána sem tétlenkedett. A két szélső hátvéd közül őt éreztem hasznosabbnak a támadásokat tekintve, bár az is igaz, hogy némely beadása iszonyat vakra sikeredett. Továbbra sem gondolom, hogy elsőszámú balhátvéd tudna lenni, a kérdés már csak az, hogy megelégszik-e a helyzetével.

7/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 8,1)

Két felemás félidő, az első játékrészben halványnak éreztem, a másodikban viszont a középpálya legjobbja volt. 8 alkalommal szerezte vissza a játékszert, többször piszkálta el a lasztit hosszú lábaival és jöttek az ügyes testcselek is. Van egy olyan érzésem, hogy nem fog kezdeni a szerdai visszavágón, de örülnék, ha úgy tudna belépni a találkozóba, mint két évvel ezelőtt tette a BL meccseken.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (olvasói pontszám: 6,7)

Alig pár perc telt el a mérkőzésből, olyan lasztit adott Fran Garcíának, hogy Toni is megemelte a kalapját. Az ő játékában is észrevehető volt az a pozitívan vett lazaság, pazar mozdulatokat mutatott be. Horvát társa után neki volt a második legtöbb labdaérintése, emellett ő is 8 alkalommal szerzett vissza labdát.

7/10
Szerkesztői pontszám
Dani Ceballos (forrás: realmadrid.com)
Dani Ceballos (forrás: realmadrid.com)

Luka Modrić (olvasói pontszám: 7,9)

Legtöbb (138) labdaérintés, legtöbb (4) kulcspassz, és 2 gólból is kivette a maga részét. Brahim ugyan magának kaparta ki a gesztenyét, de azt megelőzően a horvát mágustól kapta a labdát, Bellingham találatánál pedig higgadtan kezelte a szituációt, és jókor tolta tovább a bogyót Brahimnak. Bravó!

8/10
Szerkesztői pontszám

Arda Güler (olvasói pontszám: 7,6)

A kis töröknek volt a második legtöbb sikeres csele Brahim után, ő is ügyesen ficánkolt. Kétségtelen, hogy sokkal több percet érdemelt volna az idény során, nagyon bízom benne, hogy amennyiben marad, úgy jövőre sokkal több lehetőség jut majd neki.

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 6,5)

Van egy olyan érzésem, hogy Fran García korai centerezésénél Fali szabálytalankodott vele szemben, de az pont egy olyan kategória volt, amit még általában nem fújnak be a játékvezetők. Továbbra is tartom, hogy Joselu nem a Real Madrid futballjának szerelem gyermeke, így nagyon nehéz dolga van, szinte idegen sejtként funkcionál a csapatban. Akármennyi savazást is fog kapni, ez az ember túlteljesítette az elvárásokat vele szemben, 34 esztendősen, álmai klubjában, az idei szezonban eddig 14 gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve.

6/10
Szerkesztői pontszám
Joselu (forrás: realmadrid.com)
Joselu (forrás: realmadrid.com)

Cserejátékosok

Jude Bellingham (olvasói pontszám: 8)

Amikor odaállt az oldalvonal mellé, játékra készen, arra tudtam gondolni, hogy ennek a cserének csak az lehet az értelme, hogy mentálisan egy jobb szintre kerüljön, visszaszerezve az önbizalmát egy esetleges góllal. Szerencsére ez pontosan így történt, jött a gól, és egy kis teher lekerült az ő válláról is.

8/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (olvasói pontszám: 7,4)

A brazil 7-es is ügyesen lépett be, mozdulatait nehezen tudták követni a vendégek védői. A gólszerzésre neki is adódott lehetősége, kihasználni azonban nem tudta. Amennyiben Militão gólt fejel a végén, az év gólpassza is lehetett volna az övé a mozdulatának köszönhetően.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde 10 perc alatt már nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, így nem szándékozom őt külön értékelni.


Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 8,4)

10-es, mert úgy használta ezt a keretet a Cádiz ellen, ahogyan azt használni kellett. Újra rotált, megadta Thibautnak is a lehetőséget, ráadásul Bellinghamnek is dobott egy kis ego boost-ot azzal, hogy pályára küldte egy már kvázi tétnélküli meccsen. A szezont nem a Cádiz elleni meccs Egytől egyigében szeretném értékelni, de külön megérdemel egy írást az, ahogyan ezt a keretet menedzselte. Folytatás szerdán, egy újabb döntő fontosságú mérkőzésen!

10/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…