Bellingham: Itt megtanulod értékelni a csapat történelmének legendáit

Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Az angol futballista az UEFA hivatalos médiumának képviselőivel ült le beszélgetni, ahol többek között szót ejtett a mezszámának jelentőségéről, a blancókhoz igazolásáról és még sok másról.

Real Madrid a futballban

„A labarúgásban ez a legmagasabb szint, amelynek elérésére törekedni lehet. Mindig is ez volt az a cél, amelyet meghatároztam, és tudtam, hogy elérhetek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megtörténhet. Most, hogy itt lehetek, minden egyes nap hálás vagyok, hogy ezt a klubot képviselhetem. Ez most életem hatalmas része lett, gyakorlatilag ez az életem, mindig is ez volt a célom, hogy ezt elérjem.”

5-ös mezszám

„Édesapám otthon mindig egy Real Madrid mezt viselt, amelynek a hátulján Zidane neve volt feliratoza, az 5-ös számmal. Vicces, ugyanis a kocka megfordult, amikor nyáron aláírtam ajándékba adta nekem. Mindig kérdezősködtem, hogy ki az a játékos, aki a mez hátulján szerepel, és azt mondta, hogy amikor felnövök, majd a YouTube-on láthatom. Most, hogy az 5-ös számot viselhetem, ez különösképp egy nagyszerű történet.”

Aláírás a Real Madridhoz

„Meg kell köszönnöm a klubnak a belém fektetett bizalmat és érdeklődést. Rengeteg tehetséges fuballista van, és engem ért az a megtiszteltetés, hogy úgy ítélték meg, hogy a megfelelő képességekkel és személyiségemmel rendelkezem ahhoz, hogy a rendszerbe illeszkedhessek. Amikor felhívtak és vázolták a tervet, és a következő évekre szóló projektet, meggyőztek. Nem kellett gondolkodnom rajta.”

Családjának támogatása

„Mindenki tudhatja, hogy a családom milyen fontos szerepet játszik a karrieremben. Mindaannyian egyetértettünk ebben a nagy jelentőségű döntésben, hogy a Real Madridhoz igazoljak. Mindig is úgy gondoltuk, hogy ez volt a legjobb döntés. Ilyen családi háttérrel az ilyen jellegű döntések meghozatalához nagyobb az önbizalmad.”

Játékával való hozzájárulás a csapathoz

„Élvezem, hogy a Real Madrid játékosa lehetek, a jó és rossz pillanatokban egyaránt, amikor össze kell szedned magad, és újra meg kell próbálnod. Minden, ami azzal kapcsolatos, hogy a legmagasabb szinten játszhatok egy ilyen nagy klubnál, hihetetlen a számomra. Élvezni kell azt az érzést is, amikor gödörben vagy, realizálni kell, hogy ez nem egy jó periódus, de vállalni kell a felelősséget, és ki kell segíteni a csapatot a nehéz időszakokból. Ebben az idényben ezt sikerült nekem és a többi játékosnak köszönhetően elérnünk, emiatt teljesítettünk ilyen jól. Azokon a meccseken, amikor úgy tűnt, hogy döntetlen vagy vereség lesz a vége, valakinek sikerült megfordítania a dolgok alakulását. Ez zseniális érzés.”

A klub értékei

„Itt megtanulod értékelni a csapat történelmének legendáit. A klub értékei és identitása azokra a legendákra épül, akik előttünk oly kiválóan viselték ezt a címert. Fontos, hogy továbbvigyük az örökséget és az általuk felállított értékrendet, én is ezt próbálom tenni.”

Betöltött poszt a pályán

„Azt hiszem ez az a szerepkör, ami a legjobban illik hozzám ebben a csapatban. Úgy gondolom, hogy rendelkezem azzal a szabadsággal, hogy felléphetek, visszaléphetek, átléphetem az ellenfél leghátsó védőinek vonalát, emellett nálam lehet a labda és helyzeteket alakíthatok ki. Jól érzem magam a pályán, és olyan érzésem van, hogy a játék minden pillanatából ki tudom venni a részemet, megpróbálom a védekező munkámat is ellátni.”

„Minden elismerésem az edzőé, amiért megadta nekem ezt a lehetőséget. Nem könnyű olyasvalakire bízni ezt a szerepkört, aki hosszú időn keresztül sokkal mélyebben futballozott a Dortmundban, és találni valami olyan tulajdonságot benne, ami arra készteti, hogy azt gondolja, hogy jól tenném, ha egy kicsit feljebb játszanék. Őszintén szólva minden elismerés az edzőt illeti.”

Célok

„Csak a közös célokra gondolok. Mindig a csapattársak járnak az eszemben, akikkel nap mint nap együtt dolgozom, akit ott vannak a rossz időkben, és akikkel kiélvezed a remek pillanatokat. Mindig arra gondolok, milyen jó lenne együtt felemelni az összes lehetséges trófeát, mindazért a munkáért, amit közösen belefektettünk a szezon során. A futballban végül csak ez számít. Amennyiben egy év múlva beszélgetnénk, szeretnék Bajnokok Ligája győztes lenni és egy újabb elődöntőben szerepelni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK