Ancelotti: Motivál minket, hogy ismét a döntőbe kerülhetünk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid szerda este a Bayern München csapatát fogadja a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt a kapuskérdésről, müncheni idejéről és a két klub közti hasonlóságokról is.

A mérkőzés

„A legjobbunkat kell nyújtanunk. Nagyon izgatottak vagyunk, mert egy újabb remek lehetőség áll előttünk egy döntőre annak függvényében, hogy mennyi nehézség hátráltatott minket. Jó formában vagyunk, mindenki nagyon motivált, igyekszünk a legjobbunkat adni. Nem tudom, mi történik majd holnap. Bármi megtörténhet, de egy újabb fantasztikus estére számítunk.”

„A szurkolóink számára ez egy újabb mágikus este lehet, de nem vagyunk optimisták, tisztában vagyunk a ránk váró nehézségekkel. Intenzív mérkőzést kell játszanunk, ahol jó tempót diktálunk mind védekezésben, mind támadásban. Védekezésben az első meccsen többet is tehettünk volna, intenzív mérkőzést akarunk játszani.”

Magabiztos a továbbjutást illetően?

„Magabiztos vagyok, mert a Real Madridról van szó és itt ez a keret, mely remekül teljesített az idény során. Magabiztos vagyok, mert a szurkolóink mögöttünk állnak… Jó helyzetben vagyunk, de Tuchel is úgy gondolja, hogy remek helyzetből várják a találkozót. Élveztük a mai felkészülést, holnap pedig a mérkőzésre koncentrálunk.”

„Ezt a napot át kell élni, remek motiváció arra, hogy a rivaldafényben legyünk. Sok minden miatt lehet aggódni vagy félni egy meccs előtt, de a mai nap csodálatos; úgy készülünk egy elődöntőre, hogy esélyünk nyílhat egy újabb döntőre, ez pedig nagyon motiváló. A Bayern is tapasztalt játékosokkal rendelkezik, akik ismerik a csapatunk karakterét, ilyen például Müller, Neuer, Kimmich… Ha hosszabbításra kerül a sor, akkor ott folytatjuk.”

Hasonlóságok a két csapat között

„Két hasonló csapatról beszélünk, mindkettő nagyszerű hagyományokkal és történelemmel rendelkezik az európai kupákban. Tiszteljük őket, mert jobban teljesítettek az odavágón, mint mi. Mindkét csapat remekel az átmenetekben, mi azért, mert minőségi, gyors játékosok állnak ehhez rendelkezésünkre. Ilyen tekintetben a Bayern és a Real Európa két legveszélyesebb csapata, azonban, ha megvan a megfelelő egyensúly, a kockázatokat is lehet kezelni.”

Edzői filozófiája

„Az elképzeléseknek alkalmazkodnia kell a játékosok tulajdonságaihoz, nem akarok olyan csapatot, ami csak egyfajta identitással rendelkezik.”

Kapuskérdés

„Lunin játszik holnap. Courtois-nak időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a legjobb formáját. A Cádiz ellen ő védett, mert remekül dolgozott előtte, kiváló mérkőzése volt, ami biztonságot és magabiztosságot adott neki, de időre van szüksége.”

Müncheni időszaka

„Mi is a munkánkat végezzük, szükségünk van a klub támogatására, ha ez nincs meg, akkor jobb, ha távozunk. Ennyi. Remek kapcsolatot ápolok az ott dolgozókkal, ez csak a munkáról szól. Ha nincs meg a klub támogatása, jobb elválni és elkerülni a problémákat.”

Kroos és Modrić

„Nem játszottak együtt, de ez is megtörténhet. Nem gondolunk arra, hogy milyen lesz a jövő nélkülük, mert itt vannak, sokat adnak a csapatnak és nagyon boldogok vagyunk velük.”

A bajnoki cím ünneplése

„Szombaton nagyon boldogok voltunk, hiszen megnyertük a bajnokságot, de kontrollálnunk kell a boldogságunkat, hiszen fel kell készülnünk a holnapi találkozóra. Kicsit félretesszük a bajnokságot és majd csütörtökön beszélünk arról, hogyan ünnepeljünk. Természetesen megünnepeljük a bajnoki címet.”

A keret átalakulása 2014 óta

„A keret egy része már 2014-ben is itt volt. Az átalakulást remekül kezelte a klub az eltelt idő alatt. Általában az olyan játékosok kezelik ezt, mint Kroos, Modrić, Nacho, Lucas Vázquez, Carvajal… Ők foglalkoznak ezzel és a fiatalok jól megtanulják, hogyan kell viselkedniük a Real Madridnál.”

Bellingham és Kane kapcsolata

„Mindenkit tisztelnünk kell. Bellingham és Kane remek kapcsolatot ápolnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK