Carvajal: Nagyszerű évünk van, játszani akarunk Londonban

Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)
Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid a Bayern München együttesét fogadja szerda este a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt a hazaiak részéről Dani Carvajal nyilatkozott.

A mérkőzés

„Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen sokszor magamra ölthettem ezt a mezt. Remélhetőleg a holnapi is egy ilyen nap lesz. Nem igazán lehet mást mondani, ha hazai pályán játszhatunk egy elődöntő visszavágóján.”

„A mérkőzésből fakadó motiváció már biztosítja, hogy a koncentrációnk a legmagasabb legyen. Tudjuk, hogy az ellenfelünk milyen történelemmel rendelkezik ebben a sorozatban, meg kell próbálnunk legyőzni őket és bejutni a londoni döntőbe.”

„Nagyon izgatottak vagyunk, remek évünk van, mindössze két meccset veszítettünk el. Ami az európai porondot illeti, nagy szenvedéllyel várjuk, két mérkőzés választ el attól, hogy ismét magasba emeljük a BL-serleget. Ha kimegyünk az utcára, a szurkolóink gratulálnak, hogy milyen remek évünk van, arra inspirálnak, hogy legyőzzük a Bayernt, és végül is, miért ne, a Tizenötödikről álmodunk.”

Ancelotti

„Úgy vélem, a sikerünk nagyrészt az edzőnek és a szakmai stábnak köszönhető. Olyan fontos játékosok hagyták el a csapatot, mint Karim vagy Marco, de sikerült őket helyettesítenünk, miközben három kezdőjátékosunk is kiesett komoly sérülések miatt.”

„A tényeket nem kell magyarázni, két meccsre vagyunk a BL-győzelemtől és egy választ el minket a döntőtől. Az edzőnk képes volt az egész csapat koncentrációját fenntartani, mindenki hozzátette a magáét, valaki több lehetőséget kapott, valaki pedig kevesebbet.”

A bajnoki trófea átvétele

„Arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a meccseinket. Akkor ünneplünk, amikor megkapjuk a trófeát. Most nem ez érdekel minket. Akkor ünneplünk a szurkolóinkkal, amikor mi és a klub a legmegfelelőbbnek látjuk. Nem hiszem, hogy ez elrontja majd az ünneplést. A holnapi meccsre koncentrálunk, ami sokat kivesz majd belőlünk.”

Mit mondana az utánpótlásban játszó önmagának?

„Mindenre emlékszem, amit itt tapasztaltam, az utánpótlástól kezdve az első csapatig. Sokszor gondolok arra a Dani Carvajalra, aki az utánpótlásból jött, tele lelkesedéssel, vággyal és azzal az ambícióval, hogy végigjárja a ranglétrát. Ha úgy játszol, mint egy gyerek, az néha felszabadít a pályán és még magabiztosabbá tesz.”

Elvárások

„Ezt a mezt viselni és a világ legjobb klubjának lenni ezt jelenti. Mindig a legtöbbet várjuk magunktól, a nap 24 órájában. Mind úgy döntöttünk, hogy nem ünneplünk a múlt hétvégén, mert nem a mi kezünkben volt a végső győzelem, és ez volt a legjobb megoldás. Holnap kulcsfontosságú meccs vár ránk, hétvégén lesz időnk ünnepelni. Ez a döntés a legmagasabb elvárásainkból ered.”

Saját szerepe

„Minden játékos szerepe változik, ez attól függ, mennyi időt töltünk a keretben, mennyit adunk a csapathoz. Már a veteránokhoz tartozom, a kapitányok egyike vagyok, igyekszem példaként állni a többiek előtt. Olyan csapattárs akarok lenni, akiben a többiek önmagukat láthatják, így bármivel fordulhatnak hozzám. Próbálom biztosítani, hogy a fiatalok figyelme ne terelődjön el, mindenki egy cél érdekében dolgozzon, hiszen egyre közelebb vagyunk a sikerhez.”

Vini fejlődése

„Minden téren fejlődött. A befejezése is, fizikálisan is, érettebbé vált a játéka, tudja, mikor kell területet támadni és mikor kell elkérnie a labdát. A világ egyik legjobbja és ezt bizonyítja is. Tudjuk, hogy rengeteg munkát tesz bele Valdebebason kívül is, saját edzésterve van. Ezek mind segítik abban, hogy a világ egyik legjobbja legyen. Remélhetőleg holnap is segít minket.”

Változás

„Néhány évvel ezelőtt még a fiatalok közé tartoztam. Az öltözőben mindig figyelni kell az idősebbekre. Manapság mindenki nagyon felkészült, mindenki tudja, hol vannak és mit jelent ez a klub. Azt tanácsolom nekik, hogy maradjanak türelmesek. Eltölthetsz két idényt úgy, hogy nem vagy a kezdőcsapat tagja, de ezen mindenki átesik. Úgy kell erre tekinteni, mint egy gyakornoki pozícióra, ez tesz teljessé játékosként és ha megkapod a lehetőséget, felkészültebben ragadhatod meg.”

Játékrendszer

„Egy kicsit több területünk van a széleken, mert többen játszanak a pálya középső részén. Sokkal többet teszek hozzá a támadásokhoz idén, és mindenki alkalmazkodik a rendszerhez. Ez fordítva is igaz, a játékunk alkalmazkodik az új játékosokhoz, a felálláshoz, amit az edzőnk választ, illetve az ellenfélhez is. Mindenki a legjobbját nyújtja és ilyen minőségi kerettel remek teljesítményt is nyújtunk.”

Fél a holnapi meccstől?

„Az edzőnk egyre jobban fél, de ez várható ilyenkor. Egy meccs választ el minket attól, hogy egy remek ellenfél ellen döntőzzünk. Tapasztalt játékosként igyekszem minden pillanatot élvezni, minden csapatépítőt és minden edzést is. Alig várom a ma estét és a másik elődöntőt, együtt nézzük a társaimmal vacsora után.”

„Ezekre a gyönyörű pillanatokra emlékszünk majd később. Arra a bizsergető érzésre, amit ébredés után, vagy a csapattársakkal való cicázás közben érzel. Múlt héten a csapattal utaztam, még ha nem is játszhattam, és így is boldog voltam. Ha holnap játszok, erre számítok és nem akarom idegességgel elvesztegetni az erőmet.”

Lehet ez az utolsó hazai BL-meccse néhány játékosnak?

„Nehéz mindenki helyzetét megítélni. Az idény végére fókuszálunk. Ez számomra is eljön egyszer. Most élő szerződésem van és nagyon boldog vagyok itt, de minden meccset élveznünk kell. Remélhetőleg nem holnap, de néhány csapattársam az utolsó meccsét játszhatja a Bernabéuban ebben a sorozatban. Bízom benne, hogy madridi siker születik és együtt ünnepelhetünk.”

Trófeaéhség

„A klub magas elvárásai azt is jelentik, hogy mindenért küzdenünk kell minden évben. A szurkolók és a játékosok is többet akarnak. 11 éve csatlakoztam a csapathoz, úgy vélem, kiemelkedő évtizedet tudhatunk magunk mögött a trófeák és elért eredmények terén. Remélhetőleg ezt folytatjuk holnap.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK