Ancelotti: A következő mérkőzéseken át kell értékelnem a kapuskérdést

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a hétvégi Granada előtti bajnoki előtt.

A mérkőzés

„Sok munka van még hátra. Holnap a bajnokságban lépünk pályára, és tisztelnünk kell az ellenfelünket, a ligát és magunkat is. Ezek a mérkőzések jót tesznek majd nekünk a döntőre való felkészülésben. Rotálni fogunk, hogy mindenki 100%-os állapotban vágjon neki a finálénak. Pihennünk is kell egyben, hiszen ez rettentően megterhelő szezon volt, és a meccsek után adok majd néhány nap pihenők a srácoknak.”

Visszatérők

„Courtois játszani fog, ahogy Militão is. Mindkettőjüknek szüksége van játékpercekre. Olyan játékosokat is figyelembe kell vennem, akik kicsit kevesebbet játszottak, de nagyon sokat segítettek nekünk. Kepa jó példa erre, ő a kispadról ragyogóan lépett elő, majd segítette a társait. Luninnak is készen kell állnia a játékra, emiatt a következő mérkőzéseken át kell értékelnem a kapuskérdést.”

Rotáció

„Nem vagyunk biztosak benne, hogy Tchouaméni pályára tud lépni a döntőben, de mindent megteszünk, hogy lássuk, fel tud-e épülni addig. Militão játszani fog a hátralévő mérkőzéseken, mert szüksége van játékidőre. A többieket rotálni fogjuk, beleértve Rüdigert és Nachót is.”

Vini Jr. esélye az Aranylabda megnyerésére

„Kiváló munkát végez. Még hátravan a Bajnokok Ligája döntő, aztán ott lesz a Copa Américán. Nagyon közel van a végső győzelemre, és ha mindkét versenysorozatban pozitív eredményeket ér el, akkor akár meg is nyerheti. Mielőtt a Real Madrid edzője lettem volna, láttam Viníciust a tévén keresztül, és azt gondoltam, hogy milyen hihetetlenül tehetséges játékos.”

„Amikor megérkeztem, ez egyből világossá is vált, és rengeteg mindenben fejlődött, hogy ezt a tehetséget még tovább fokozza. Jelenleg sokkal jobban tudja átverni a védőit, és a kapu előtt is eredményesebb. Mindezt napi szinten látványos munkamorállal tette, az edzéseken koncentrált, és megfelelően regenerálódik a mérkőzések után. Rendkívül fegyelmezett sportember, és megérdemli mindazt, amit elért.”

Vini Jr. formája

„A világ legjobbjai közé tartozik, és ez Vinícius pillanata, mert nagyon sokat ad hozzá a játékunkhoz. Fontos szerepet játszott abban, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe és, hogy megnyertük a LaLigát. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a többiek nélkül ez jöhetett volna össze. A Real Madrid idei pillanata június 1-ig tart, utána ki tudja, lehet, hogy eljön a Borussia lehetősége.”

Brazil válogatott

„Brazília rettenet szerencsés, hogy ilyen játékosaik vannak. Nem csak Rodrygo és Vini. Nagyon sokszínűek a támadóharmadban, több eszméletlen tehetséggel. Brazília problémája nem a támadójátékuk, más jellegű hiányosságaik vannak.”

A védők gólérzékenysége

„A védőink rengeteg gólt szereztek ebben a szezonban. Erősek voltunk a rögzített szituációkban és más helyzetekben is. Akció gólokat is szereztek már, Nacho mozgása iszonyat lenyűgöző, erős az előrefele való játékban. Lucas és Rüdiger is betalált már az idényben, csak Militão találatai hiányoznak, hiszen ő kidőlt egy időre.”

Európai Szuperkupa

„Nem gondoltam még az UEFA-szuperkupára, csak a következő találkozóra koncentrálok.”

Bellingham

„Bellingham jól van, volt egy gyomorproblémája, de megfelelően felépült, és a többiekhez hasonlóan ő is kap egy kis pihenőt. Nem kell kevesebbet vagy többet játszania. Négy meccsünk van hátra, és őt is érinteni fogja a rotáció, mint a csapat többi tagját.”

Kapuskérdés a BL döntőben

„Nagyon tisztelem egy olyan klublegenda véleményét, mint Iker Casillas, meglehetősen kedvelem őt, ahogy az egész madridizmus is, de nem szeretnék belemenni ebbe a vitába, mert egy hónap áll rendelkezésemre, hogy meghozzam ezt a döntést (Iker Casillas kifejtette a véleményét, miszerint Lunin megérdemli, hogy a BL döntőben védhessen – A szerk. kieg.).”

A jövője

„Azt hittem a Bayern elleni mérkőzés előtt fogjuk ezt megbeszélni, hogy mi lenne, ha kiesnénk. Viszont bejutottunk a döntőbe, így csak a finálé után fogok beszélni a jövőmről.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Ancelotti: Szórakoztató meccs volt

A Villarreal elleni döntetlent követően az olasz mester értékelte a látottakat.  “Szórakoztató meccs volt, nagy sebességgel, intenzitással. Amire…