Ancelotti Courtois-ra szavaz a BL-döntőben

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois (kép: realmadrid.com)

A kapuskérdés már a BL-elődöntő előtt felmerült, a döntőbe jutással pedig újra napirendre került a téma.

Többen is arról írnak a sportsajtóban, hogy az olasz mester Courtois-t fogja a kapuba állítani a Wembley-ben a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája döntőben. Erről először a Relevo írt, majd néhány órával később a The Athletic újságírója, Mario Cortegana is megerősítette a hírt. Ő valdebebasi forrásokra hivatkozva fejtette ki, hogy Carlo Ancelotti és Florentino Pérez is úgy gondolja, a belga kapus jelenléte és tapasztalata egy döntőben nagyobb biztosíték a győzelemre.

Courtois kiszállt, Lunin beszállt

Thibaut Courtois még a szezon elején szenvedett keresztszalag-szakadást, majd mikor visszatérhetett volna két hónappal ezelőtt, akkor a meniszkusza sérült, emiatt újra meg kellett műteni. Ennek ellenére a legutóbbi bajnokin, a Cádiz ellen már őt állt a kapuban, gól nélkül és hatalmas védéssel hozta le a találkozót.

Ekkor erősödött fel az a kérdés, hogy egy esetleges BL-döntőben vajon ő vagy Andriy Lunin álljon a kapuban. Az ukrán játékos másodikszámú kapusként indította a szezont, aztán Courtois sérülése után csak egy pillanatig tűnt úgy, hogy vele oldja meg Ancelotti a kapuskérdést, hiszen érkezett kölcsönbe Kepa a Chelsea-től. Lunin viszont végig türelmesen várt, és mikor megjött a lehetőség Kepa sérülése miatt, akkor élt is vele.

A szezon második felében már nem kérdés, hogy Lunin lépett elő első számú kapussá, vele jött össze a bajnoki cím és a BL-döntő is. A jó formájának köszönhetően pedig a klub is szeretné meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződését.

Lunin rászolgált, de Courtois az Courtois

Van ennek a történetnek egy emberi és egy sportszakmai oldala, amiről például a legutóbbi podcastünkben is beszélgettünk. Lunin kiérdemelte ezt a döntőt, többször is a védéseinek volt köszönhető egy-egy győzelem, továbbjutás. Mégis egy döntőről van szó, a világ legjobb kapusa pedig bevethető, ráadásul Courtois-nak nem ez lesz az első döntője.

A témában Iker Casillas is kifejtette véleményét. “Courtois csak most épült fel egy súlyos sérülésből. Nem kell bizonyítania semmit senkinek. Továbbra is ő a világ legjobb kapusa. Lunin viszont bizonyította, hogy meg lehet bízni benne. Ezért úgy gondolom, hogy a döntőben Luninnak kell kezdenie”.

Nem egyszerű kérdés, de elég hamar kiderül majd, hogy Ancelotti hogyan is tervez: ha Courtois kap több lehetőséget a hátralévő bajnokikon, akkor biztosan ő áll majd a kapuban Londonban is.

Ki védjen a BL-döntőben: Lunin vagy Courtois?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Forrás: The Athletic, Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK