Ancelotti: Kicsi az esélye, hogy Tchouaméni ott lesz a döntőben

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a hétközi bajnoki összecsapást megelőzően.

A mérkőzés

„Ki kell használnunk ezeket a mérkőzéseket, hogy formába lendüljünk. Azok a játékosok, akik a Granada ellen pihenhettek, holnap játszani fognak. Ezt az időszakot arra fogjuk használni, hogy felvegyük a ritmust, és kellő motivációval vágjunk neki a döntőnek.”

„A csapat célja, hogy teljes erőbedobással teljesítsünk. Az olyan játékosok, mint Courtois és Militão, akik nemrég tértek vissza sérüléseikből, percekre van szükségük, és ezeket a találkozókat arra is fogjuk használni, hogy játékidőhöz jussanak. A finálé előtti héten meghozzuk a szükséges döntéseket.”

Bellingham és a Pichichi-díj

„Nem gondolunk erre, már elérte a célját egy kiemelkedő szezonnal, sokat segítette a csapatot, és mindenkit meglepett a sok góljával. Az, hogy a Pichichi-díjat megnyerje, kevésbé fontos a számunkra. Fantasztikus idénye volt, amire senki sem számított az első évében.”

Kapusposzt

„Értékelni fogjuk a helyzetet. Lunin játszhat az egyik meccsen, és Kepának is szeretnénk lehetőséget biztosítani. Nem lesz olyan egyszerű, mert nincs sok mérkőzés hátra. Lunin zseniális szezont tudhat maga mögött, Courtois pedig a világ legjobbja, amikor formában van.”

Nacho szerződéshosszabbítása

„A választás a kezében van, úgy dönt, ahogy dönteni szeretne.”

Melyik játékos lepte meg a legjobban?

„Azok, akiket a legkevésbé ismertem. Fran García, aki remekül teljesített, különösen az idény elején, de Joselu és Brahim is. Vannak olyan futballistáink, akik többet is hozzá tudtak volna tenni, ha több játéklehetőséget biztosítok nekik. Ceballos például különböző okok miatt nem kapta meg a megérdemelt játékperceit. Arda egy másik eset, aki szintúgy többet szerepelhetett volna, ha nincsenek a sérülései. Összességében a csapat lepett meg, fantasztikusan teljesítettek.”

Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Kattints a képre, és regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!
Játékosok, akik később edzői pályára léphetnek

„Ezek a játékosok a tudásuk és a tapasztalatuk miatt alkalmasak arra, hogy edzők lehessenek. Lehet valaki menedzser, de meg kell lennie a vágynak, hogy edző legyen. Tekintettel azokra a nehézségekre, amelyekkel egy trénernek a labdarúgás jelenlegi periódusában szembe kell néznie, sok olyan játékos van, aki nem szeretné ezt csinálni. Túl nagy a nyomás és a felelősség. Carvajal, Nacho, Ceballos, Kroos és Modrić, bármelyikük lehetne edző, amennyiben meglenne bennük a vágy.”

Kölcsönadott játékosok

„Ez egy fontos lépcső, mielőtt bárki feljebb lépne a Real Madrid szintjére. Rafa Marín kiválóan teljesít, akárcsak Antonio Blanco, vagy Miguel Gutiérrez a Gironánál.”

Militão

„Percekre van szüksége. Fokozatosan nyeri vissza a formáját, meccsről meccsre csak jobb lesz. Remélhetőleg a döntőre a legjobb formáját tudja majd hozni.”

Tchouaméni

„Nem sok az esély, hogy szerepeljen a döntőben, de nincs teljesen kizárva. Ez egy fontos hét lesz a számára. A lába nem fáj túlságosan, ez más típusú sérülés, mint a legutóbbi volt.”

Hogy érzi magát?

„Kiválóan érzem magam, jobban, mint valaha, a mézeshetek folytatódnak. Boldog vagyok és izgatott, hogy mi történhet még. Ezek a sajtótájékoztatók nem helyeznek rám nyomást, túlságosan barátságosak vagytok. Ez az egyetlen probléma, tudom, hogy előbb-utóbb megváltoznak a dolgok.”

Pihenés az Alavés elleni mérkőzés után

„A találkozó után 3 nap pihenőt kapnak a srácok. Utána lesz 2 hetünk, hogy jól felkészüljünk a döntőre, viszont a csapatnak szüksége van a pihenésre egy ilyen megterhelő szezon után.”

A szezon legrosszabb pillanata

„Amikor elvesztettünk egy mérkőzést. Képesek voltunk felismerni, hogy valamin változtatnunk kell, és ez segített abban, hogy alakítsunk a védekezésünk némely pontjain, ami hasznunkra vált. Ez viszont rövid ideig tartott, a játékosoknak köszönhetően ez egy meglehetősen egyszerű idény volt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Ancelotti: Szórakoztató meccs volt

A Villarreal elleni döntetlent követően az olasz mester értékelte a látottakat.  “Szórakoztató meccs volt, nagy sebességgel, intenzitással. Amire…