Modrić és Kroos is hosszabbíthat a Real Madriddal

Luka Modrić
Luka Modrić (kép: realmadrid.com)

Bár a BL-döntőig nem fogunk biztosat tudni, de a legfrissebb hírek szerint minkét legendával még egy évig hosszabbít majd a klub.

Toni Kroosnak és Luka Modrićnak is június 30-ig szól a jelenlegi kontraktusa, és a most futó szezon során először tűnik úgy, hogy mindketten maradnak a klubnál.

A klub terve az volt, hogy az idei nyáron a két játékosul közül az egyik elhagyja a Real Madridot. Egyrészt azért, hogy felszabaduljon más játékosoknak is hely a csapatban, másrészt legalább az egyikük magas fizetése is a klubnál. maradt volna.

Jó az öreg a háznál

Nem meglepő módon, a 39 éves horvát játékos távozását várta mindenki, hiszen a mostani szezonban már tényleg csak kiegészítő szereplője volt a csapatnak – bár tény, hogy mindig új lendületet és nyugalmat hozott a pályára, amikor játszott. Elvileg erről az új szerepről a tavalyi hosszabbításánál nem szóltak neki, ezért a hírek szerint volt egy kis feszültség, de ezt Modrić és a klub is profi módon kezelték.

Modrić egyébként 2140 perccel a 13. legtöbb játékpercet tudhatja magáénak a csapatból, ezalatt 2 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki a 2023/24-es szezonban.

A horvát aranylabdás terve és célja mindig is az volt, hogy a Real Madridból vonuljon vissza. Most is maradni szeretne, de néhány héttel ezelőtt már arról szóltak a hírek, hogy biztosan távozik nyáron a klubtól. Ezeket a híreszteléseket cáfolta most a The Athletic, akik szerint a klub és a játékos le fognak ülni még beszélgetni.

A Telemadrid is ezt a hírt erősítette meg, de azzal egészítette ki, hogy Modrić csütörtökön 3 órán át tárgyalt Florentino Pérezzel és José Ángel Sánchezzel. A felek abban egyeztek meg, hogy Modrić 50%-kal csökkenti a fizetését és még egy szezonra aláír. Emellett elfogadja azt is, hogy leginkább a padról fog beszállni.

Kroos aranylabdás formában

Toni Kroosnál kicsit más a helyzet. Tőle már többször is hallottuk, hogy nem akarja kiegészítő emberként befejezni a pályafutását, hanem a csúcson szeretné abbahagyni. És Kroos még bőven a csúcson van, ezt láthattuk tőle az idei szezonban: 3007 percével a csapat 8. legtöbbet foglalkoztatott játékosa, 1 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki. Ráadásul a legfrissebb Aranylabda esélylatolgató listán már az 5. helyre került.

A szezon pedig csapatszinten és a két játékos szintjén is sikeresnek mondható: a bajnokság megvan, jön a BL-döntő, és ahogy feljebb is írtam, Modrić és Kroos játékára sem lehetett panasz. Éppen ezért gondolhatták újra a klubnál a korábbi tervüket.

Nézzük együtt a BL-döntőt a Dürer Kertben! Kattints a képre, és regisztrálj, hogy biztos ott lehess a többi madridistával!

Na meg azért, mert Carlo Ancelotti szeretné, ha a két veterán játékos még a csapatnál maradna. Az olasz mester nagyon elégedett volt Kroos és Modrić idei játékával, a hozzáállásukkal, a versenyhelyzettel, amit teremtettek és a kulturált profizmussal, amit minden egyes nap magukkal vittek Valdebebasba és az öltözőbe. 

Néhány hét múlva kiderül, hogy láthatjuk-e még a Real Madrid mezében ezt a két csodálatos játékost. Reméljük, igen. Nem vagyunk még felkészülve, sőt, a labdarúgás sincs még felkészülve a Luka Modrić, vagy éppen a Toni Kroos nélküli világra.

Addig is becsüljük meg és szívjuk magunkba minden egyes mozdulatukat.

Forrás: The Athletic, Telemadrid, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK