Egytől egyig: Villarreal – Real Madrid (4-4)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

A királyiak a spanyol bajnokság utolsó előtti fordulójában a sárga tengeralattjárót próbálták meg felülmúlni, ahol egy 8 gólos mérkőzésen végül 1 pontot sikerült rabolnia a blancóknak. A LaLiga ettől függetlenül már a zsebben, értékeljük tehát a látottakat, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (olvasói pontszám: 6)

Két nagyon felemás félidő, és jobban szeretjük, ha a habfehéreknek a második félideje a jobb, ezt talán nem kell megmagyaráznom, hogy miért is. Az első 45 percet eszméletlen módon élveztem, még annak ellenére is, hogy egy csodás streamet kellett előkotornom, köszönhetően a közkedvelt Spíler TV-nek. A srácok sajnos túl korán elhitték, hogy ez a mérkőzés a zsebben van, ennek köszönhetően 15 perc alatt gyorsan kaptunk 3-at. Hiába az egyéni hibák, ne legyenek kétségeink, hogy kollektíve kellett ez a hozzáállás, hogy eladjuk ezt a találkozót.

6/10
Szerkesztői pontszám
A Villarreal elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)
A Villarreal elleni kezdőtizenegy (forrás: realmadrid.com)

Villarreal (olvasói pontszám: 7)

Amit a sajátjainknál megjegyeztem a félidőkre vonatkozóan, azt konkrétan ide is ctrl+X alapon beszúrhattam volna, itt annyi különbséggel, hogy Sørloth tolt egy iszonyat erős one man showt. A hazaiak kevésbé színezték, akciógóljaik közel sem voltak olyan látványosak, mint a habfehéreké, itt elég volt egy iszonyat potens norvég masina, a labdarúgás pedig már csak ilyen.

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Arda Güler (olvasói pontszám: 8,6)

Elfogynak a jelzők, annyira jó értelemben szemtelen ez a török zseni. Ennél hatékonyabbnak lenni borzasztóan nehéz, ne felejtsük el, hogy ez a 4. mérkőzése a bajnokságban, amikor kezdeni tudott. Mindkét góljánál klasszis megoldás, rettenet egyszerűnek tűnnek a mozdulatai, pedig mindannyian tudjuk, hogy közel sem piskóta azokat kivitelezni.

9/10
Szerkesztői pontszám
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Arda Güler (forrás: realmadrid.com)

Andriy Lunin (olvasói pontszám: 5,8)

Valahol nagyon sajnálom őt, mert az első fél órában nyújtott teljesítménye alapján egyáltalán nem érdemelt kapott gólt, nemhogy 4-et. Szóval volt itt 2 zseniális bravúr, a bekapott góloknál pedig egyedül a 3.-nál tudom elővenni, érzésem szerint Militão becsúszását követően volt ideje közelebb kerülni a norvég támadóhoz, egy ponton azonban mégis megtorpant, ez pedig a vesztébe került.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (olvasói pontszám: 7)

Lucas újra előrántotta a színes ceruzát, és nagyon jól bánt vele. Az első játékrészben óriási szerepet játszott abban, hogy a srácok 1-4-el vonulhassanak szünetre. 2 gólpassz és 1 gól, utóbbinál fogalmam sincs, hogyan keveredett oda, de több center irigyelné azt a befejezést. A második találkozóra eltűnt, bár ezt minden egyes játékosunknál megjegyezhetném.

8/10
Szerkesztői pontszám

Éder Militão (olvasói pontszám: 2,2)

Vicces, mert a mérkőzés első 10 percében elmotyogtam magamban egy olyan mondatot, miszerint eddig egész okésnak tűnik, voltak régi időre emlékeztető légi párbajai, és egy megelőző szerelése is, a többit pedig ismerjük. Kielemezhetném az egyéni hibáit, de totál feleslegesnek tartom. A tegnapi teljesítménye viszont megerősítette bennem azt, amit már visszatérése óta is hangoztatok, teljesen irreális elvárás az edzői stáb részéről, hogy ennyi időt kihagyó játékost, pár hét alatt tökéletes állapotba hozzunk egy BL döntőre, nonszensz. Nacho – Rüdiger a döntőben, nálam ez 6 hete legalább megkérdőjelezhetetlen.

2/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (olvasói pontszám: 5,7)

Kövezzetek meg, de ez volt az első olyan mérkőzése a szezonban, ahol azt éreztem, hogy kicsit lefelé lóg ki. Rögtön a találkozó első perceiben volt egy veszélyes szituban eladott labdája, szerencsére nem lett belőle nagyobb baj. A második félidőben 2 gólnál is elő tudom venni, véleményem szerint feleslegesen lépett ki, mind a 3. mind a 4. találatnál, a pótlását hátul pedig a fiúk nem is tudták megoldani. A norvég támadó neki is feladta leckét, nem a németen múlott, hogy nem kaptunk róla gólt.

5/10
Szerkesztői pontszám
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

Fran García (olvasói pontszám: 5,6)

Egy következő gyenge pont a védelemben, ugyan hasonlóan kritikus bakijai nem voltak, mint brazil csapattársának. Volt egy olyan érzésem, hogy egyetlen egy dolog zavarja, az pedig a labda. Többször iszonyat gyorsan csak megszeretett volna szabadulni a játékszertől, még a frissen pályára lépő Nacho is szóvá tette, hogy nem játszotta meg őt egy bizonyos helyzetben. Az oldalán futballozó hazaiak rendre borsot tudtak törni az orra alá, az előre fele való játékot pedig nem igazán tudta most hasznosan támogatni.

4/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (olvasói pontszám: 5,8)

Az uruguayi hajlamos arra, hogy csendben, észrevehetetlenül robotoljon 90 percen keresztül, viszont a tegnapi egy picit más volt, azon kívül, hogy a hazai publikum emlékezett az Álex Baenás esetre. A második félidőben iszonyatosan hiányzott az ő élessége, pontosan az ő energiája szokta ilyenkor a különbséget teremteni. Azt gondolom, hogy jogosan kapta őt le a mester.

5/10
Szerkesztői pontszám

Luka Modrić (olvasói pontszám: 6,8)

Nagyon bízom benne, hogy jövőre is habfehérben tudjuk még őt látni, elképesztő, amit 38 esztendősen művel ez a horvát zseni. A középpálya motorja volt, aki szokásához hűen felvette a karmester szerepet és mozgatta a srácokat. Több akciógólból is kivette a maga részét, és kiosztott 3 kulcspasszt.

7/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)
Luka Modrić (forrás: realmadrid.com)

Dani Ceballos (olvasói pontszám: 4,8)

Megyeiben szokták mondani, hogy hátul fiam ne színezd, Ceballos ezt a bölcs gondolatot nem fogadta meg. Fájdalmas, hiszen Rüdiger kérte és várta, hogy a spanyol passzoljon neki, ehelyett ő belebonyolódott, és vissza is hoztuk a meccsbe a hazaiakat. Ugyan utána 2 góllal gyorsan válaszoltunk, nem ezen múlt a találkozó, de azt gondolom, hogy sem előre fele, sem védekezésben nem nyújtott maradandót.

4/10
Szerkesztői pontszám

Brahim Díaz (olvasói pontszám: 6,5)

Mindösszesen egyetlen egy passza volt pontatlan, és továbbra is bámulatos, hogy milyen érzéke van a futballhoz. Ahogy Luka, úgy ő is több találatból is kivette a maga részét, akár közvetve, akár közvetlenül. A gól elmaradt, ettől függetlenül még mindig a jobb teljesítmények közé sorolnám a marokkóiét.

7/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (olvasói pontszám: 5,8)

Vázquez megtalálta, ő pedig könyörtelenül bebólintotta a lasztit a hálóba. Azt sem érdemes még elfelejteni, hogy Arda első találatát megelőzően mesterien tartotta meg, majd játszotta tovább a labdát.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga (olvasói pontszám: 6,5)

Úgy vélem, hogy a középpálya stabilizálásáért lett volna ő felelős, végülis mondhatni sikeres lett, hiszen az ő pályára lépése után, nem kaptunk gólt.

6/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (olvasói pontszám: 6,5)

Brazil társát volt kényszerű váltani, érezhetően magabiztosabb lett a hátsó alakzat az ő cseréjét követően.

6/10
Szerkesztői pontszám
Nacho (forrás: realmadrid.com)
Nacho (forrás: realmadrid.com)

Rodrygo (olvasói pontszám: 5,4)

Volt egy ügyes szólója, egyébként pedig egy picit olyan lett volna, mintha zavarná a labda. Nyilván nem rajta múlott, úgyhogy kár is lenne őt elővenni.

5/10
Szerkesztői pontszám

Mario Martín (olvasói pontszám: 5,7)

Nekem alapvetően egy kedvelt személy a fiatal Castillás úriember, és úgy gondolom, hogy jól lépett be a találkozóba, energiát és akaratot hozott a középpályára.

6/10
Szerkesztői pontszám

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (olvasói pontszám: 5,8)

Nehéz, nagyon nehéz most őt értékelni. Megint rotált egy jót, amiért jár a pacsi, de a Militão féle koncepciót, hogy a brazilt készre kell hozni a Bajnokok Ligája döntőjére, azt engedjük el, ezt a tegnapi hibák tömkelege ellenére is tartom. Mivel nem hallottam és láttam az öltözőben történteket a félidő során, így komplikált megítélni, hogy mennyire volt ő felelős azért, hogy ennyire kiengedett a csapat, nyilván biztosan van benne némi szerepe. A cseréket meglátásom szerint jól alkalmazta, csak már későn.

6/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…