Ancelotti: Ez a világ legjobb csapata, és itt lenni egy ajándék

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakvezető nyilatkozata a Bajnokok Ligája győzelmet követően.

Az idény értékelése

„Ebben a szezonban rengeteg problémánk volt, minőségi játékosokat vesztettünk el, ezt elkötelezettséggel és csapatszintű harciassággal pótoltuk. A Bajnokok Ligája győzelmünk kulcsa a csapat minősége, és az áldozatok, amelyeket meghoztak. A kettő közül csak az egyik nem lett volna elég, elégedett vagyok a csapattal.”

„Soha nem adtuk fel. Tízből tíz pontot adunk az idei teljesítményünkre, tökéletes szezont hagyhatunk magunk mögött. Nagyon jól kezeltük a helyzetet, a stábom és a játékosaim kiemelkedőek voltak.”

A mérkőzés értékelése

„A labdarúgásban, ha nem használod ki a lehetőségeidet, nagyon nagy a kockázata annak, hogy gólt fogsz kapni, vagy elveszíted a mérkőzést. Jobban futballoztak, mint mi, de hagytak nekünk lehetőségeket, különösen a második félidőben, amikor jobban és kiegyensúlyozottabban játszottunk, és megnyertük a találkozót.”

„Nagyon boldog vagyok, ez a kilencedik döntő, amit a Madrid zsinórban megnyert, és reális fenyegetés előtt álltunk, hogy ez ma másképp alakul. A Dortmund iszonyat kellemetlen ellenfél volt.”

A félidei beszéde

„Nem kellett dühöngenem, tisztázni kellett a dolgokat. A Dortmund nagyon jól futballozott, nekünk pedig nem volt meg az egyensúlyunk. Többször vesztettünk labdát az ellenfél térfelén, és nem helyezkedtünk megfelelően. A játékrendszert 4-3-3-ra változtattuk, és ez jobban működött, ahogy a hozzáállásunk is változott a második játékrészre. Az öltözőben elég nyugodtak voltunk, együtt beszéltük meg a változtatásokat. A játékosok egyetértettek a módosítással, és meg is valósították.”

Kroos visszavonulása

„Rendkívül hálásak vagyunk neki, a lehető legmagasabb porondon fejezte be, és volt bátorsága befejezni. Ő egy legenda, rendkívül boldog volt. Minden madridista köszöni neki, amit tett. Nem csak a játékáért, hanem a hozzáállásért, a profizmusáért és a komolyságáért is. Egy napot sem hagyott ki ebben a tíz esztendőben. Mondtam neki, hogy várjuk vissza, és ha meggondolja magát, akkor itt leszünk neki.”

Célkitűzések a következő idényre

„Elveszítünk egy nagyon fontos játékost, de vannak futballistáink, akik képesek őt pótolni. Alkalmazkodni fogunk a meglévő játékosok tulajdonságaihoz, és másképp kell majd játszanunk. Fantasztikus játékosaink vannak, és megvannak a képességeik ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.”

„Itt sosem elégszel meg. Ki kell élveznünk a holnapi napot, ami egy újabb fantasztikus nap lesz a szorkolóinkkal. Aztán pihenünk, és ugyanazzal a lelkesedéssel és vággyal térünk vissza, mint mindig. A következő kihívás az, hogy megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. Ez a versenysorozat játékosként és edzőként is hihetetlen boldogságot adott nekem, és a cél az, hogy megpróbáljuk megismételni ezt az érzést. Szerencsés vagyok, hogy a világ legjobb klubjánál lehetek.”

A második Madridban töltött időszak

„Nehéz volt elképzelni, hogy három év alatt két Bajnokok Ligáját és két LaLiga címet nyerhetsz egy olyan csapattal, amely apránként változik. Ez a világ legjobb csapata, és itt lenni egy ajándék. Élvezem, és próbálom kihozni belőle a maximumot.”

„A fiam a segédedzőm, és ő olyan dolgokat képes elmondani nekem, amelyeket más nem mondana. Nap mint nap otthon érezzük magunkat, és egy család vagyunk, mint a Real Madrid. Ez az, ami megkülönböztet minket, ez egy futballcsalád. Mindenki kiveszi a maga részét, és nagyon egészséges légkör uralkodik, amelyet a klub hagyományai teremtenek. Egy családban jobb dolgozni, mint egy idegen környezetben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK