Mbappé: Szeretnék köszönetet mondani Florentino Péreznek

Kylian Mbappé a francia válogatott sajtótájékoztatóján 2024. június 4-én.
Kylian Mbappé a francia válogatott sajtótájékoztatóján 2024. június 4-én. (kép: videó screenshot)

A Real Madrid legújabb igazolása a francia válogatott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogyan érzi magát a bejelentés után, üzent a Real Madridnak és kitért arra is, hogyan élte meg, mikor a szezon elején nem engedte őt pályára lépni a PSG.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

“Mielőtt elkezdeném ezt a sajtótájékoztatót, szeretnék néhány szót szólni. Bizonyára már mindenki hallotta: hivatalos, a Real Madrid játékosa leszek minimum 5 évig. Egy elképesztő öröm van bennem, valóra vált az álmom. Nagyon izgatott, felszabadult, boldog, megkönnyebbült és büszke vagyok. Ez az a klub, amiről mindig is álmodtam, hogy egy nap majd a mezét viselem.”

“Szóval, csak meg szeretném köszönni. Izgatottá tesz a gondolat, hogy hamarosan ennél a klubnál leszek, a világ legnagyobb, a világ legjobb klubjánál. Nagy alázattal vágok majd bele ebbe az új kalandba. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki üzent nekem és mindenkinek, aki valamilyen módon lehetővé tette ezt az átigazolást. Sokkal, de sokkal bonyolultabb volt ez.”

“Elképesztően sokan írtak nekem, nem is tudtam mindet végignézni, de láttam, hogy írt Cristiano Ronaldo, aki a példaképem, Sergio Ramos, Iker Casillas, a jövőbeli és a volt csapattársaim is. Nagyon megérintett az üzenetük. Elképesztően jól esett. Köszönöm nekik is, bízom benne, hogy méltó leszek ezekre a szavakra.”

Mi történt a szezon elején?

“A PSG megüzente a médián keresztül, aztán személyesen is eléggé erőszakosan közölte velem, hogy nem fogok pályára lépni. Luis Enrique és Luis Campos mentett meg ettől. Nélkülük egyetlen egyszer sem léphettem volna pályára. Ez az igazság, éppen ezért leszek örökre hálás az edzőnek és a sportigazgatónak. Hallottam a kritikákat. Én vagyok az első ember, aki megvizsgálja a teljesítményemet. De már az óriási megelégedéssel töltött el, hogy játszhatok. Egy biztos, a következő szezonban nem fogok megelégedni a mostanihoz hasonlóval.”

“Nem voltam szomorú a PSG-nél, de voltak emberek, dolgok, amik elszomorítottak. Mindig arra tanítottak, hogy ne panaszkodjak. Rengeteg pénzt kapok azért, hogy futballozhassak, hogy azt csináljam, amit szeretek, miközben másoknak minden nap a gyárban kell keményen dolgoznia. Szóval, nem érzem fairnek a panaszkodást, miközben látom, mi történik a világban, hogy vannak sokkal rosszabb dolgok, mint az, hogy nem akarták, hogy pályára lépjek a szezon során. Nem volt könnyű. Lehet panaszkodhattam volna, de én így láttam jobbnak.”

A Luxemburg elleni meccs

“Egy boldog játékos valószínűleg jobban játszik, mint egy szomorú. De csak azért, mert sokat mosolygok, még nem fogok meccseket nyerni. Kemény és sok munkára van szükség a győzelmekhez, de nagy megkönnyebbülés ez nekem, boldog vagyok, de ez szerintem látszik az arcomon is. Nagyon boldog vagyok.”

Forrás: Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK