Zidane: Kedden az év eddigi legnagyobb meccsét kell megvívnunk

Egy teljesen felforgatott csapattal sikerült hozni a kötelezőt a keddi BL-visszavágó előtt. A francia mester mérkőzés utáni sajtótájékoztatója.

A mérkőzés
"Elégedett vagyok a játékosok mai hozzáállásával. Tíz helyen is változtattunk, olyanok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Példaértékű volt a játékosok hozzáállása. Fantasztikus volt az első félidő, aztán a másodikban kicsit kiengedtünk. A lényeg a három pont. Összességében nem lehetünk elégedettek az idei bajnoki teljesítményünkkel. Túl sok pontot veszítettünk a bajnokság korai szakaszában, de aztán folyamatosan javultunk. Most vissza kell mennünk dolgozni, mert kedden az eddigi év legnagyobb meccsét kell megvívnunk.

Bayern München
"Nem tudom, mennyi jelentősége van az első mérkőzésen kiharcolt előnynek. Tudjuk, mit történt idén a Juventus és tavaly a Bayern ellen. Mindennél jobb teljesítményt kell nyújtanunk, sokkal jobban kell játszanunk, mint a korábbi évek elődöntőiben. De készen állunk. Mindent bele fogunk adni. Úgy jönnek Madridba, hogy nincs mit veszíteniük. Tökéletes teljesítményre és a szurkolóink támogatására is szükségünk lesz. Sokka jobban, mint eddig bármikor. A szurkolók mindig a csapat mögött állnak, szeretnénk, ha minden eddiginél jobban segítenének minket, hogy bejussunk a döntőbe."

Zidane

Kemény ütközet
"A Bajnokok Ligája utolsó előtti mérkőzése. Jó eredményt értünk el az első találkozón, különösen az eredményt tekintve. Mindenhol győztünk idegenben, most a saját pályánkon is ezt kell tennünk. Határozottnak kell lennünk."

Karim Benzema
"Úgy gondolom, Benzema – ahogy mindig – ma is jól teljesített. Talán megpróbálhatna kicsit többet mosolyogni, hogy megmutassa, minden rendben. De el kell fogani, ő egy ilyen személyiség. Én sem mosolyogtam sokat játékosként. Szerintem, minden rendben van nála."

"Nálam senkinek sincs bérelt helye. Minden játékos ugyanolyan fontos számomra és mindenkinek joga van hozzá, hogy azt gondolja, rendszeresen játszani fog. De csak én dönthetem el, ki lép pályára és ki ül a kispadon. Benzema továbbra is fontos számomra, egy olyan játékos, aki segíthet a csapatnak."

Gareth Bale
"Folytatnia kell az elkezdett munkát, keményen kell dolgoznia. Ma 90 percet játszott, de a keddi tizenegyet még nem tudom."

Nacho és a jobb hátvéd poszt
"Lucas Vázquez is egy lehetséges alternatíva. Nacho még nem állt edzésbe, és nehezen tudom elképzelni, hogy keddig rendbe jön."

Casemiro a védelem közepén
"Azért került oda, mert sem Ramos, sem Varane nem állt rendelkezésre, nem voltak száz százalékosak, ezért pihentek. Az egyetlen opcióm a Casemiro-Vallejó páros volt, de nem igazán várom, hogy újra együtt játszanak ezen a poszton."

Dani Ceballos
"Boldog vagyok a teljesítménye miatt. Nagyszerűen játszott. Nincs sok meccs a lábában, mert mikor mindenki bevethető, nehéz választani közülük. Ez a legnehezebb edzőként, meghozni ezeket a döntéseket."

Achraf Hakimi
"Még nagyon fiatal, ez az első szezonja az első csapatnál. Meglátjuk, mi lesz kedd este. Ma jól teljesített. Az idei évben a vártnál kevesebbet játszott, de örülünk, hogy itt van és örülünk, hogy sokat fejlődik."

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK