Zinédine Zidane: Nem elég megvédeni az idegenbeli eredményt, győzni kell!

A Bayern Müncheni visszavágót megelőzően nemcsak a csapat kapitánya, hanem Zinédine Zidane is felelt a média képviselőinek kérdéseire.

Az idény legfontosabb mérkőzése: „Egy elődöntőről beszélünk, mind tudjuk, hogy milyen jelentőséggel bír. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Nincs szükség változtatásra, csak maximális koncentrációra. Jól teljesítettünk az első mérkőzésen, de most újra meg kell mutatnunk, hogy tovább akarunk jutni. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hazai pályán játszhatunk a döntőbe kerülésért.”

Carvajal pótlása: „Egy csapat vagyunk, ez független attól, hogy ki kap lehetőséget. A keretünk nagyon mély.”

Nacho és Isco: „Nacho közel egy hónapja harcképtelen, de rengeteget edzett, készen áll a mérkőzésre. Egy erőnlétileg rendkívül erős játékosról beszélünk. Ami Iscót illeti, mindenki játszani akar, így ő is. Ha csak apróság, amit érez, akkor mindent meg kell tennünk a játéka érdekében, de semmilyen kockázatot nem fogunk vállalni.

A saját jövője: „Nincs összefüggésben azzal, hogy meddig jutunk a Bajnokok Ligájában. Már számtalanszor elmondtam, hogy folytatni akarom a munkát a klubnál. Jelenleg azonban csak az foglalkoztat, hogy jól teljesítsünk holnap. Most csak erre kell koncentrálnunk.”

Újabb elődöntő: „Lenyűgöző, hogy ennyi munka és az elmúlt néhány év után ismét a döntőbe kerülésért játszhatunk. Csak arra gondolunk, hogy mindent bele kell adnunk a továbbjutásért. Ha jól, kellő motivációval játszunk, akkor nagyon jó esélyekkel indulunk a döntőbe jutásért.”

Marcelo: „Az egyik legtechnikásabb játékos, akivel együtt dolgozhatok. Mind tudjuk, hogy mire képes a labdával. Nagy szerepe van a klub történelmében, vidám személyisége pedig fontossá teszi őt az öltöző számára.”

Zidane

Benzema: „Jól érzi magát, de több gólt akar szerezni. Nagyon keményen edz, nincs semmi különleges, amit mondhatnék neki. Mindannyian csak és kizárólag a holnapi mérkőzésre koncentrálunk, ez a helyzet vele is.”

Bajnokság: „Nem vagyunk elégedettek a bajnoki idényünkkel, de ezeket a dolgokat el kell fogadnunk és fel kell használnunk arra, hogy jövőre erősebben térjünk vissza, valamint keményebben dolgozzunk a győzelemért. A bajnokság és a Király-kupa megnyerése nagyon nehéz feladat.”

A visszavágó kulcsa: „A kulcs az, hogy csak a mérkőzésre kell koncentrálnunk. Meg kell nyernünk a mérkőzést, nem elég az idegenbeli eredmény bebiztosítására törekedni. A Bayern kiváló meccset akar majd játszani. Egy nagyszerű klubról beszélünk, ezért nagyon jól kell teljesítenünk. Nem fognak megijedni tőlünk.”

Spanyolország domináns csapata: „Ha a bajnokságot vesszük alapul, akkor egyértelműen a Barcelona. Megérdemelten avanzsáltak bajnokká, gratulálnunk kell nekik. Ugyanakkor megvan az esélyünk arra, hogy ott legyünk a Bajnokok Ligája döntőjében. A Barcelona két címet is nyert, így nagyszerű idényt zárhatnak, de minket csak az foglalkoztat, hogy mit fogunk csinálni a holnapi mérkőzésen.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK