Cristiano: Akik szeretnek engem, azok nem kételkednek

A Bayern München elleni mérkőzést követően Ronaldo, Sergio Ramos, Casemiro, Benzema és Asensio nyilatkozott a média képviselőinek.

Cristiano Ronaldo
„Boldog vagyok a győzelem miatt. Hátrányba kerültünk, de jól reagáltunk a kialakult helyzetre. Nem olyan könnyű ám egy olyan csapat ellen játszani, mint a Bayern München, különösen idegenben. A második félidőben viszonylag hamar sikerült az egyenlítés, utána pedig már könnyű dolgunk volt. Jól játszott a csapat, nagyszerű győzelmet arattunk, de a továbbjutás még nem dőlt el.”

Helyzetek: „Úgy vélem, több gólt szereztünk volna, ha Neuer nincs ilyen nagyszerű formában. A futball tele van meglepetésekkel, néhány perc alatt rengeteg változás mehet végbe. Gólt szereztünk, jött a kiállítás, a dolgok pedig hirtelen sokkal könnyebbé váltak számunkra.”

Jó forma: „A kemény munkánk egyre inkább kifizetődik. Sokat dolgoztam, hogy jó formába kerüljek erre a hónapra. Az eredmények kedvezően alakulnak számunkra, ennek nagyon örülök.”

Kritikus hangok: „Nem tudom, hogy ki az, aki kételkedik bennem. Még egyetlen ilyen emberrel sem találkoztam. Akik szeretnek engem, azokban nincs kétség.”

Száz gól a nemzetközi porondon: „Örülök, hogy sikerült elérnem ezt a számot. Ez nagy megtiszteltetés számomra, különösen, hogy egy olyan csapat ellen érhettem el, mint a Bayern München. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak és az edzőimnek, mert nélkülük nem sikerülhetett volna.”

Sergio Ramos
A találkozó:
„Eléggé visszaálltunk az első félidőben, de megmutattuk, hogy nem vagyunk elveszve a pályán. A második játékrészben nagyobb kontrollt gyakoroltunk a találkozó felett. Elégedettek vagyunk a győzelemmel.”

Kiállítás: „Az emberhátrányos időszakban szenvedett leginkább a Bayern. Ha kilenc mezőnyjátékos ellen játszol, akkor sokkal könnyebb dolgod van. Több a rendelkezésre álló terület. Sokat járattuk a labdát, talán még további találatokat is szerezhettünk volna. Végül nem így történt, de ettől függetlenül nagyszerűen játszottunk. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást.”

Érvénytelenített gól: „Ilyen helyzetekben mindig lesről mozgok vissza. Valószínűleg néhány milliméter döntött. Szerettem volna betalálni, mert az a gól még nagyon sokat érhetett volna számunkra.”

Karim Benzema
Győzelem:
„Nagy horderővel bír, hogy ma győzelemmel hagyhattuk el a pályát. Az első félidőben sokat kellett védekeznünk. Kihagyták a büntetőt. A második félidőben változtattunk néhány taktikai apróságon, különösen az emberelőnybe kerülést követően. Többet birtokoltuk a labdát és nagyobb területek álltak rendelkezésünkre. Sok helyzetünk volt, de Neuer egy nagyszerű kapus.”

Jövő: „A Real Madrid különleges helyet foglal el a szívemben. Nagyszerű lenne, ha egészen a visszavonulásomig itt játszhatnék. Mindig lesznek kritizálóink, de mi nemcsak egy csapat vagyunk, hanem egy közösség is. Kiállunk egymás mellett. Nyugodt vagyok. Ha az emberek kritikával illetnek, akkor tudom, hogy keményebben kell dolgoznom.”

Olvasd el Zinédine Zidane értékelését is!

Casemiro
Értékelés:
„Nyertünk. A Bayern München remek játékosokkal rendelkezik, az itteni szurkolók pedig hatalmas nyomást helyeztek ránt. Az embereknek értékelnie kell ezt a győzelmet, mert egyáltalán nem volt könnyű megfordítani a mérkőzést.”

Dicséret: „Jól játszottunk, mindenki megérdemli a gratulációt. Az eredmény talán nem is tükrözi igazán a játékképet, mert számos helyzetet alakítottunk ki, legalább hármat vagy négyet. Még nem jutottunk tovább. A Bayern München továbbra is egy veszélyes ellenfél.”

Bajnokság: „Nyilvánvaló, hogy fontos volt a mai győzelem, de alázatosnak kell maradnunk. Még hosszú út áll előttünk. Ideje a La Ligára koncentrálni, hiszen azt is meg szeretnénk nyerni.”

Marco Asensio
„Sok gólszerzési lehetőségünk volt a második félidőben, de a kapusuk briliáns volt. Jó eredményt értünk el, abszolút lehetséges a továbbjutás. A félidei szünetben arra gondoltunk, hogy nyugodtnak kell maradnunk. Hamar egyenlítettünk, a kiállítás után pedig már képesek voltunk a folyamatos labdabirtoklásra.”

Lehetőség: „Keményen dolgozom, és mindig készen állok, hogy játsszak néhány percet. Örülök, ha a csapat segítségére lehetek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…