Bale: Az volt a célunk, hogy a csoport élén végezzünk

A Real Madrid 2-0 arányban múlta felül az AS Roma csapatát olaszországi vendégjátéka alkalmával, ez pedig azt is jelenti, hogy a csapat biztosan a BL-csoport élén végez majd. A játékosok közül Bale, Marcelo, Lucas és Llorente álltak az újságírók rendelkezésére a találkozót követően.

Bale:

A mérkőzés: „A célunk az volt, hogy javuljunk és a csoport élén végezzünk. Ezt sikerült is véghez vinnünk. De még jobbnak kell lennünk és folytatnunk kell a harcot, továbbra is nyernünk kell a meccseinket. Új edzőnk van, kell adnunk magunknak egy kis időt. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz egy nehéz ellenféllel szemben. A meccsek 90 percig tartanak. Az első félidőben mutatott teljesítményünk nem volt a legjobb, de tudtuk, hogy ha küzdünk, akkor lesznek lehetőségeink, a második játékrészben pedig nagyon jól játszottunk.”

Bale

BL: „Ez egy teljesen más sorozat, mint a bajnokság, ez egy más stílusú futball, itt olyan csapatokkal találkozol, akik játszani akarják a játékot. Ez számunkra amolyan természetes közeg, nehéz megmagyarázni. Az idény eleje nehezen indult, folyamatosan javulnunk kell, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint a Roma elleni második félidőben.”

Marcelo:

A meccsről: „Minden mérkőzés más. Az Éibar ellen egy kisebb pályán játszottunk, kevesebb területünk volt. Ma többet volt nálunk a labda, bár a pálya nem volt a legjobb. Az első félidőben be kellett ásnunk magunkat, de kézben tartottuk az eseményeket, nagyon közel álltunk ahhoz, hogy túllendüljünk a holtponton.”

Marcelo

BL: „Minden versenysorozatot egy szintre helyezünk, mindig elsők akarunk lenni. Vezetjük a csoportunkat a BL-ben, ez már így is marad a legjobb 16-ig.”

Az edző döntései: „Nem vagyok abban a helyzetben, hogy tanácsokat osztogassak. Idősebbek vagyunk már, tudjuk a dolgunkat. Minden játékos játszani akar, de keményen kell dolgoznunk, és mindenkivel megtörtént már, hogy kimaradt. Mindig bele kell adnod mindent. Ilyen a futball, keményen kell dolgozni, figyelned kell arra, hogy hol hibázol, hogy tudj javulni.”

Lucas:

Cél: „A legfontosabb az volt, hogy az Éibar elleni eredmény után újra felvegyük a fonalat. Jól harcoltunk, csapatként működtünk az első pillanattól az utolsóig, ez pedig nagyon fontos. Rosszul játszottunk a minap, ezért szerettünk volna javítani, mind a magunkról mutatott kép, a győzni akarás és az eredmény tekintetében.”

Lucas

A mérkőzésről: „A futballmérkőzések egyre nehezebbek. Ez a találkozó nagyon szoros volt, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. Végül nekünk volt szerencsénk és a második félidő elején gyorsan betaláltunk, ezt követően pedig feljavultunk. A csoport élén végezni azt jelenti, hogy az első kalapban leszünk a legjobb 16 közötti sorsoláson és egy olyan együttessel találkozunk, amely második helyen végzett a saját csoportjában, ami némileg megkönnyíti a dolgunkat.”

Llorente: „Nagyszerű teljesítményt nyújtott, számomra 10/10-est. Nem volt könnyű mérkőzés, látszott rajta a győzni akarás. Elégedettnek kell lennünk a teljesítményével.”

Gól: „Volt néhány meccsem az elmúlt időszakban, ahol a kapu elérhetetlennek bizonyult számomra, most pedig nagyon örülök, hogy kisegíthettem a csapatot. Nagyon szerettem volna betalálni, hogy a gólomat a fiamnak ajánlhassam.”

Érdekelnek Solari mérkőzés utáni gondolatai? Itt elolvashatod a mesterrel készült interjút!

Llorente:

A mérkőzés: „Tudtuk, hogy fontos meccs vár ránk, miután kikaptunk a bajnokságban. Meg akartuk mutatni, hogy azért még mindig nagyszerű csapatunk van. Ez a győzelem most felemelő számunkra, fontos, hogy a csoport élén végeztünk.”

Llorente

Egyéni teljesítmény: „Boldog vagyok. Szerintem elégedett lehetek a mai teljesítményemmel, győzelmi mámorban térhetek haza. Ha egy játékos nem kap sok lehetőséget, akkor megpróbál készen állni arra, hogy a legjobbját nyújtsa, ha esélye van bizonyítani, hogy úgy szálljon be, mintha végig játszott volna.”

Lehetőség: „Mindenki játszani akar. A Real Madridban vagyok, az álmom, hogy itt legyek sikeres. Megmutattam, hogy készen állok, ha az edző szeretne pályára küldeni, remélem, hogy kapok még lehetőséget ilyen mérkőzéseken, hogy játékosként tovább fejlődhessek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…