Zidane: James nem megy sehová

A francia tréner az év idei utolsó bajnoki mérkőzése előtt nyilatkozott. James esetleges átigazolása mellett az adóügyekről és a holnapi kezdőről is beszélt, de elmondta véleményét a hatpontos előnyről is.

A meccsről: „Nehéz meccs lesz, és nem csak az ő előző eredményük miatt. Furcsa dolog, ha ránézek a tabellára, és ott látom a Deportivót, ahol vannak, mert egy nagyszerű csapatuk van, és kiváló munkát végeznek. Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz. Ez az utolsó meccsünk a bajnokságban idén, így felkészültnek kell lennünk, hogy nyerni tudjunk.”

Hatpontos előny: „Hat pont azért elég nagy előny, de egyáltalán nem akkora, hogy a bajnokságot már megnyertnek kéne éreznünk. A fontos az, hogy saját magunkra tudjunk koncentrálni. A többiek eredményeitől függetlenül kell tennünk a dolgunkat. A holnapi mérkőzés nagyon fontos lesz, három pont a tét, és minden meg akarunk tenni azért, hogy győzelemmel fejezhessük be az évet.”

Emlékei a Deportivóról: „Emlékszem egy hazai meccsünkre, amikor jól játszottam, de ez a mai Depor teljesen más. Jó meccsük volt legutóbb, és amúgy is egy remek csapatról beszélünk. Ez már egy teljesen más csapat, mint amivel én szembenéztem.”

Az idei év sikerei: „A Real Madridnál számos edző számos különböző sikert vitt már véghez. Számunkra az a fontos, hogy a remek munkát, amit eddig végeztünk, továbbra se hagyjuk abba. Az edző is lehet fontos persze, de számomra az a lényeg, hogy a játékosok mit csinálnak napról napra. Hatalmas akarattal vágnak neki mindennek, amibe belekezdenek, és a hangulat is remek. Most csak ez számít. Ismerem ezt a hangulatot, és tudom róla, hogy egyik percről a másikra eltűnhet.”

Benzema: „A csapat rendelkezésére áll, de adtam neki egy kis pihenőt. Sok meccsünk van még hátra, ezért holnap néhányan pihenni fognak.”

A csapat állapota: „A csapat egységesebb, mint valaha. Amikor nehezebb időket éltünk, akkor sem volt ez másképp. Ez egy nagyszerű gárda, nem azt mondom, hogy mindenki mindenkinek a barátja, de a kölcsönös tisztelet senkiből nem hiányzik a másik iránt, és ez nagyon fontos. Érzelmileg nem könnyű az, amit mi csinálunk, így ez az egységesség jót tesz a csapatnak.”

James esetleges januári távozása: „James nem fog eligazolni, mert nem akarom, hogy elmenjen. Holnap meglátjuk, pályára lép-e a Deportivo ellen.”

Morata: „Játszani fog holnap. Minden nappal jobb lesz, és nagyon szeretne játszani. Az edzéseken remekül teljesít.”

Klubvilágbajnokság: „Nem tudom megmondani, mi fog történni a jövőben. Nem mondom azt, hogy csak a kemény munkában hiszek, mert rengeteg más tényező van még, de kétségkívül a kemény munka a legfontosabb. Ebben pedig jók vagyunk. Nem látom az okát, hogy miért változna meg ez a jövőben.”

Rekord a Deportivo elleni debütálása óta: „Keményen dolgoztunk azért, hogy idáig elérjünk, és nagyszerű évünk volt. Azt szeretnénk, hogy minden ugyanígy folytatódjon. Hatalmas akarattal és hittel fogjuk folytatni a munkát, és ha tovább dolgozunk, tovább álmodozhatunk is. Reméljük, hogy ezen az ösvényen maradunk.”

Adóügyek: „Biztos vagyok benne, hogy amikor mi erről beszélünk, annak megvan a maga hatása. De számunkra az a fontos, hogy a dolgok gyorsan megoldódjanak. A játékosaim mindenekelőtt emberek, méghozzá intelligens emberek, tisztában vannak azzal, mit tesznek. Remek emberek vannak a csapatban, akik igazi profik, és tudják, mit tesznek. Remélem, a dolgok gyorsan megoldódnak, mivel mi a futballra és a meccseink megnyerésére szeretnénk koncentrálni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…